29 / 04 / 2024

Antalya Bütünşehir Kültür ve Dayanışma Derneği

Antalya Bütünşehir Kültür ve Dayanışma Derneği

Başkan Hakan Tütüncü, Avni Tolunay ve Duraliler mahalleleri için Avrupai tarzda, modern bir imar planı hazırladıklarını söyledi. Tütüncü, imar planının uygulanmasıyla bölgenin, Antalya’nın en güzel yerleşim yeri haline geleceğini belirtti.

Antalya'daki Haşim İşcan Kültür Merkezi ticaret alanına çevrilecek! 

Antalya'daki Haşim İşcan Kültür Merkezi’nin yaklaşık 10 bin metrekarelik kültür alanın ticaret alanına çevrileceği haberi gündeme bomba gibi düştü. İşte söz konusu çalışmalara ilişkin merak edilenler...

Gazipaşa Kültür Merkezi açılış için gün sayıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Gazipaşa Kültür Merkezi inşaatında sona gelindi. 5 bloktan meydana gelen binanın inşaatı tamamlanırken, ışıklandırma, elektrik tesisatı gibi detaylarda sona gelindi.

Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi için geri sayım başladı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi'nde çalışmalar yüzde 98'e ulaştı. Merkezin yakın zamanda hizmete açılması bekleniyor.

Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu: Yerebatan Sarnıcı ile ilgili haberler gerçeği yansıtmıyor!

Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Yerebatan Sarnıcı'nın ivedilikle güçlendirilmesi gerektiği ve Koruma Bölge Kurulu'nun konuyu bir türlü karara bağlamadığı şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Antalya Gazipaşa Kültür Merkezi inşaatının yüzde 95'i tamamlandı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Gazipaşa Kültür Merkezi inşaatının yüzde 95'i tamamlandı.

Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi Kapaklı Belediyesi'ne devredildi!

Kültür ve sanat alanında yaptığı yatırımlarla Tekirdağ'ı Türkiye'nin kültür merkezi haline getirmeyi planlayanTekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi, imzalanan iş birliği protokolü ile Kapaklı Belediyesi'ne devredildi.

Sincan Kültür ve Kongre Merkezi'nin yüzde 30'u tamamlandı!

Sincan Belediyesi tarafından temeli Temmuz 2019'da atılan Ankara'nın en büyük Kültür ve Kongre Merkezi'nin yüzde 30'u tamamlandı. Sanatın ve kültürün merkezi olması planlanan kültür merkezinin kaba inşaatı tamamlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, imar planlarıyla ilgili yönetmelik çıkarabilecek!

TBMM Genel Kurulunda, Ekonomiye ilişkin ‘torba teklifi’nin 20 maddeden oluşan birinci bölümü kabul edildi. Kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgeleriyle ilgili imar planlarının projelendirmelerine Kültür ve Turizm Bakanlığı yönetmelik çıkarabilecek…

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 'Belek imar planı' açıklaması!

Antalya Belek'te yapılan imar planı değişikliği günübirlik alan niteliğindeki arazilerin bir kısmını 3 ayrı otel için yapılaşmaya açtı. Konuyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

Tekirdağ Türk-Macar Kültür Evi hizmete açıldı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleşen törenle restorasyonu tamamlanan Türk- Macar Kültür Evi açıldı.

Denizli Büyükşehir'den Çameli ve Serinhisar'a kültür merkezi!

Denizli Büyükşehir Belediyesinin Serinhisar ve Çameli İlçesi'ne kazandırdığı "Serinhisar Gençlik ve Kültür Merkezi" ile "Hayri Dev Kültür Merkezi" bugün açılacak.

Bülent Eczacıbaşı: Kültür turizmine yatırım şart!

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Kültürel etkinliklere ve altyapılarına yatırım yapan kentlerin, kültür turizminde öne çıktığını belirtti.

Tekirdağ Türkmenli Kültür Merkezi'nin kaba inşaatı bitti!

Tekirdağ Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan’ın köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinin gelişmesi için inşa ettiği Türkmenli Mahallesi Kültür Merkezi’nin kaba inşaatı tamamlandı.

Antalya Bütünşehir Kültür ve Dayanışma Derneği Haberi

Antalya Bütünşehir Kültür ve Dayanışma Derneği

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Bütünşehir Kültür ve Dayanışma Derneği (ANTÜMDER)’nin düzenlediği kahvaltılı sohbet toplantısına katıldı.


Başkan Hakan Tütüncü,  Antalya Polis Moral Eğitim Merkezi’ndeki kahvaltıda, şehircilikle ilgili fikirlerini ve hizmetlerini anlattı. ANTÜMDER Başkanı Yaşar Tabur ve dernek üyeleri de Dokuma Fabrikası alanının halka açılmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.


“ANTÜMDER önemli bir kamu görevi yapıyor” 

Türkiye’de gönüllülüğün zor bir iş olduğuna dikkat çeken Başkan Tütüncü, bu zor bir işi başarılı bir şekilde yürütmelerinden dolayı ANTÜMDER yönetimini tebrik etti.

“Bir kenti daha iyiye götürecek olan o kentte yaşayan insanların görüşleridir.” diyen Tütüncü, “ O görüşler bir yerde gizli kaldığında, kamusal alana çıkıp siyasallaşamadığında o fikirlerin şehirciliğe yön vermesi düşünülemez. O bakımından ANTÜMDER’in yaptığı işi önemsiyorum. Önemli bir kamu vazifesi yapıyorlar.” ifadesini kullandı.


Şehirleşmede zihniyet problemi...