02 / 05 / 2024

antalya deptem master planı

antalya deptem master planı

Muhalif çıkışlarıyla dikkat çeken dünün İMO Başkanı, bugünün öğretim görevlisi Yardımcı Doçent Doktor Cem Oğuz, “Siyaset hiç düşünmedim. Oda başkanlığını bir milletvekilliğine, bir belediye başkanlığına değişmem” dedi

Dikkat! Uzman isimler anlattı: İstanbul'da deprem riski yüksek

Antalya Büyükşehir Belediyesi, bilim insanlarının katılımıyla depremin etkilerini azaltmaya ve farkındalık oluşturmaya yönelik "Antalya Deprem Master Planı Konferansı" düzenledi. Konferans öncesinde vatandaşlar, deprem anında doğru davranışların sergilendiği simülasyon tırında bilgilendirildi.

Antalyalı iş insanlarından deprem master planı çağrısı!

Antalya Genç İş İnsanları Derneği (ANTGİAD) Osman Sert, Antalya’nın bir afet şehri olmasını istemediklerine dikkat çekti, Deprem Master Planı’nın mutlaka konuşulması gerektiğini belirtti. 

Antalya'nın ulaşım master planında sona gelindi!

Antalya'nın 19 ilçesi için hazırlanan ulaşım master planında son aşamaya gelindi. Plan için ön izinlerin alındığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ulaşımın anayasası olacağını söyledi.

Ali Keleş: Antalya için deprem master planı yapılmalı!

Jeoloji Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Keleş, Antalya'da olası bir deprem için hazırlıklı olunması gerektiğini belirterek "Bir an önce Deprem Master Planı'na sahip olmak istiyoruz" dedi.

Menderes Türel’den Bisiklet Yolu Master Planı müjdesi!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türe yaptığı açıklamada kent merkezinde birbiriyle bağlantılı, kesintisiz bisiklet yolları oluşturmak üzere bir master planı hazırlığında olduklarını söyledi.

Antalya'da ciddi bir master plan çalışması yapılmalı!

İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, “Antalya'da depreme hazırlıklı olabilmek için ciddi bir master plan çalışması yapmak gerek” dedi.

Antalya'da 18 mahallede kentsel dönüşüm başlıyor!

Antalya kent merkezinde 18 mahallede kentsel dönüşümün uygulanması için düğmeye basıldı. Kentsel dönüşüm öncesi yeraltı ve yerüstü riskli bölgeler Master Plan ile belirlenerek coğrafi bilgi sistemi oluşturulacak.

Mustafa Balcı: Antalya'nın yapı stoku endişe verici!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, Antalya'nın deprem master planını da kapsayan nazım imar planı yapılmadığı sürece Antalya'nın depreme hazır olduğunu söylemenin yanlış olacağını kaydetti.

Menderes Türel: Ulaşım master planı için kapı kapı dolaşıyoruz!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya’da ulaşım esnafı ile bir araya geldi. Esnafa müjdeler veren Türel, “Önüne gelen C plaka alamayacak. Ulaşım master planını düzenlemek için kapı kapı dolaşıp anket yapıyoruz” dedi.

Antalya'nın Ulaşım Master Planı imara uygun yapılacak!

Antalya İleri Gazetesi'nin köşe yazarlarından Umut Özen, Antalya'nın Ulaşım Master Planı'nı bugünkü köşe yazısında anlattı. İşte o köşe yazısı..

Antalya’nın Ulaşım Master Planı için start verildi!

Antalya’nın 19 ilçesinin ulaşımına nefes aldıracak, geleceğine yön verecek Ulaşım Master Planı için start verildi. Başkan Türel, 1 yılda tamamlanacak Ulaşım Master Planı’nı halkın, ilgili odalar ve muhtarların katkılarıyla gerçekleştireceklerini söyledi.

Antalya'da deprem master planı şart!

Antalya'nın Denire ilçesinde önceki meydana gelen 5.2 büyüklüğünde depremin ardından açıklama yapan İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şube Başkanı Cem Oğuz, deprem master planının bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Antalya'da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi'nde Antalya'nın Kentsel Dönüşüm Master planı çalışmalarının başladığını, Planın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte hazırlanacağını söyledi.

antalya deptem master planı Haberi

antalya deptem master planı

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) eski Başkanı, Akdeniz Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cem Oğuz, Salı Sohbetleri’nin konuğu oldu. Oğuz, uzman olduğu mesleki konularda önemli açıklamalarda bulundu.


DEPREME ÖNLEM ALMALIYIZ

-Sizin İMO Başkanlığınız döneminde 3 ayrı üniversite ile işbirliği yaparak Deprem Master Planı ile ilgili rapor hazırladınız. Bu raporları da Büyükşehir Belediyesi’ne sundunuz. Ancak, her 17 Ağustos deprem yıldönümünde bu raporlar İMO’ya gönderilerek sadece güncellenmesi istendi. Deprem Master Planı çalışmalarıyla ilgili ile ilgili gelinen son durumu anlatır mısınız?

Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa İlçelerinin 2015 yılı verileri gelmedi. 2014 sonu itibariyle bu üç ilçemizde 1999 deprem yönetmeliği öncesi yapılmış 115 bin bina var. İl genelinde ise 292 bin bina var. Bunlar genel iskan alınan, oturulmakta olan binalar. Bunlar ne...