05 / 05 / 2024

antalya deve güreşleri

antalya deve güreşleri

Antalya Demre'ye bağlı Köşkerler köyünde düzenlenen deve güreşlerinden elde edilen gelirle köyde ağaçlandırma yapılacak. Yapılacak olan Deve güreşlerine, Türkiye'nin değişik bölgelerinden yaklaşık 80 deve katıldı...

Diyanet 2024 yılı fitre bedelini açıkladı. Geçen yıla göre yüzde 85,7 arttı!

Diyanet İşleri Başkanlığı, Ramazan ayı yaklaşırken 2024 yılı fitre bedelini açıkladı. Fitre tutarının açıklanmasının ardından Vergi Uzmanı Ozan Bingöl X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda artışın hangi enflasyon verisine göre yapıldığını sordu.

Tarih Kırkpınar güreşlerinde dağıtılacak para ödüllerinin miktarı belli oldu

Edirne Belediyesi tarafından 1-3 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde dereceye girecek ilk 64 pehlivana verilecek ödüller belli oldu. 661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, 1 Temmuz Cuma günü minik boy güreşçilerin çayıra çıkmasıyla başlayacak.

Şehirlerin ve arazilerin depreme karşı dirençleri teknolojiye göre değişiyor!

Tokyo Üniversitesi'nden Doç. Dr. Seta Fumihiko, şehir planlaması ile afetlerin azaltılabileceğini söyledi. Seta Fumihiko şehirlerin ve arazilerin depreme karşı dirençlerinin, teknolojiden faydalanma oranına göre değiştiğini belirtti.

Sur Yapı Antalya fiyatları güncel liste!

Sur Yapı Antalya fiyatları güncel liste bilgisine göre proje fiyatlar minimum 107 bin TL'den başlıyor. Sur Yapı Antalya projesi kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirildi...

İnşaat izni süreçleri kısaltılıyor!

2018-2020 dönemi Orta Vadeli Program'a göre iş ve yatırım ortamının iyileştirilmesi amacıyla bürokratik süreçler kolaylaştırılacak ve hızlandırılacak, inşaat izni süreçleri kısaltılacak ve inşaat ruhsatları tek imzayla verilecek.

Türker Proje imar planı itiraz süreçleri bildirisini yayınladı!

Türker Proje Gayrimenkul ve Yatırım Geliştirme bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Türker Proje imar planı itiraz süreçleri bildirisini yayınladı.

Ali Haydar Bulut'tan güreşçilere arena müjdesi!

Derince'de sporun gelişmesi noktasında önemli projelere imza atan Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, bu yıl 14'ncüsü düzenlenen Taşköprü Hasat Sonu Festivali ve Yağlı Güreşleri'nde yaptığı konuşmada bir müjde de güreş severlere verdi

Antalya Recep Gürbüz Güreş Eğitim Merkezi inşaatı tamamlandı!

Kırkpınar Başpehlivanlığı Altın Kemeri’ni, Antalya’ya getiren ilk pehlivan Recep Gürbüz’ün adını taşıyan güreş eğitim merkezi Aralık ayı içinde hizmete açılacak.

Antalya'da bir önceki yıla göre konut fiyatları arttı!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kentte hayata geçirilen yatırımlar ile bir önceki yıla göre konut fiyatlarında en çok artış yaşanan şehir olduğunu söyledi.

AKTOB verilerine göre turizmde Antalya'yı İstanbul ve Muğla izliyor!

AKTOB Araştırma Birimi verilerine göre, 7 ayda 3.2 milyar lira yatırım teşviki alan turizm sektörüne, 52 bin 816 yeni yatak ilave edilecek. Bu teşvikle kurulacak konaklama tesislerinde 12 bin 433 kişiye iş imkanı açılacak.

İçme suyu barajlarında geçen seneye göre yüzde 32.7 daha az su var!

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü verilerine göre bu ay, 8 Mayıs itibarıyla içmesuyu amaçlı barajlarda İstanbul'da yüzde 26.4 Ankara'da yüzde 22.1, İzmir'de yüzde 72.4 ve Bursa'da yüzde 55.7 doluluk oranı gözlendi...

Antalya'ya gelen İranlı turist sayısı geçen yıla göre yüzde 463,9 arttı!

Antalya'ya yılın ilk 4 ayında gelen yabancı ziyaretçi sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,1 artarak 1 milyon 318 bin oldu Antalya'ya gelen İranlı turist sayısı ocak-nisan döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 463,9, arttı.

Çocuk boyuna göre ebeveyn lavabosu yaptı, ödülü kaptı!

Seramik Tasarım Yarışması'nda sağlık gereçleri kategorisinde Mehmet Oğuz, kaplama malzemelerinde ise Emin Ercan birinci oldu. Seramik Tasarım Yarışması'ndan sektörde bir ilk çıktı. Mehmet Oğuz Çocuk boyuna göre ebeveyn lavabosu yaptı, ödülü kaptı.

antalya deve güreşleri Haberi

antalya deve güreşleri

Demre'ye bağlı Köşkerler köyünde geleneksel olarak düzenlenen deve güreşlerine, Türkiye'nin değişik bölgelerinden yaklaşık 80 deve katıldı.


Develer rakiplerine üstünlük sağlamak için kıran kırana mücadeleler yaparken, bazı develer kaçarak seyircilerin  arasına girdi. Bu sırada seyirciler ve develeri ayırmak isteyen görevliler zor anlar yaşadı.


Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, etkinlikte yaptığı konuşmada, güreşlerin bölge halkının bir kültürü olduğunu ifade etti. Karaman, Demre ve Köşkerler köyü halkının kültürlerin yaşatılması adına kenetlendiklerini söyledi.


Köşkerler Muhtarı İdris Güzeloğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, deve güreşlerini her yıl geleneksel olarak düzenlediklerini, bu yıl da geniş katılımlı bir güreş organizasyonu gerçekleştirdiklerini belirtti. Güreşlerden elde edilen gelirlerin her yıl köyün ihtiyaçları için kullanıldığını kaydeden Güzeloğlu, "Bu yılki güreşlerimizden elde ettiğimiz geliri köyümüzün ağaçlandırmasında kullanacağız" diye konuştu.


Güreşleri AK Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan...