29 / 04 / 2024

Antalya günlük ev denetimi

Antalya günlük ev denetimi

Antalya'da günübirlik evler polis ekipleri tarafından denetlendi. Yapılan denetimler sonucunda çok sayıda ev sahibine 'Bildirim yapmadan konaklama yaptırmak' suçundan tutanak tutuldu.

İŞKUR açıkladı! Çalışmayanlara, ev hanımlarına ve öğrencilere günlük 654 TL, 719 TL verilecek!

İŞKUR'dan meslek edinme ve günlük 654 Türk Lirası ile 719 Türk Lirası destek verileceği kaydedildi. Devlet, sosyal yardımlar aracılığı ile ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya devam ederken diğer yandan da çalışmayanlara yönelik destek paketi ile geldiği belirtildi.

Günlük kiralık ev arzı yüzde 97 artarak zirveye yerleşti! Toplamda 110 bin 857 ev günlük olarak kiralanıyor

Türkiye'de son iki yılda günlük kiralık ev arzı yüzde 97 arttı. Özellikle pandemi sonrasında artışların başlaması ile toplam 110 bin 857 ev günlük olarak kiraya veriliyor. 

Günlük kiralık evler için vergilendirme geliyor: Detaylar netleşiyor! İhbar hattı kurulması da masada!  

200 bin yerleşik yabancının yaşadığı Antalya’da günlük kiralık evler, sektörde tepki çekmeye devam ediyor. Günlük kiralık evler için yeni vergilendirme sistemi ve ihbar hattı kurulması gündeme geldi. İşte ayrıntılar..

Sulu eğlence; Fiyatı günlük 500 TL ila 2 bin TL arası

Hava sıcaklığı öğle saatlerinde 40 dereceye kadar yükselen Antalya'da, bayramda tatilciler su parklarına akın ederek serinlemeye çalışıyor. Tatilciler, dalga havuzu ve su kaydıraklarında hem serinliyor hem de eğleniyor. Bu parkların ücretleri ise günlük 500 TL ila 2 bin TL arası değişiyor.

Avrupa’daki doğalgaz krizi Antalya’nın işine geldi! Günlük 21 Euro ile doya doya tatil imkanı

Avrupa’da yaşanması öngörülen doğalgaz krizi Antalya’daki turizmcilere fırsat doğurdu. İşte günlük 21 euro ile doya doya tatil imkanına dair detaylar!

Günlük kiralık ev piyasasında son dakika! Denetimler artıyor! 

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, günlük kiralık konut piyasasına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Özelmacıklı, sektörde denetimlerin artırıldığını belirtti...

Konut sektöründe günlük kiralama tartışması!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, günlük, haftalık, hatta saatlik ev kiralamalarına yasak getirilmesi için girişimlerde bulunacağına vurgu yaptı.

Günlük yazlık ev isyanı! 

Pandeminin etkisiyle beraber izole yaşam isteyenlerin tercih ettiği günlük kiralık konut sistemi, otelciler kadar kiracılar da mutsuz olduğunu ifade ediyor.

Günlük ev sahipleri de vergi ödeyecek!

Haftalık, günlük gibi kısa süreli olan konaklamalarda ödemelerin PTT veya banka kanalıyla yapılması zorunluluğu getirildi. Her bir konut için aylık 500 TL ve üzerinde kira geliri elde edenlerin gelir vergisi beyanında bulunması gerekiyor. 

Günlük kiralık ev tehlikesi!

Büyükşehirlerde günlük kiralık ev ilanlarına oldukça sık rastlanıyor. Bu evleri kiralamanın koşulu 18 yaşından büyük olmak ve tıpkı otellerdeki gibi kimlik beyan etmek olmasına rağmen, bu kurallar hiçe sayılıyor...

New York'ta 90 günlük mortgage borçları silinecek!

New York Valisi Andrew Cuomo, virüs salgını nedeniyle finansal zorluk çeken vatandaşların 90 günlük ev mortgage borçlarının silineceğini açıkladı.

Evleri artık günlük değil saatlik kiralıyorlar!

Bir dönem günlük kiralık evler gündemdeydi, şimdi ise saatlik kiralamalar. Emlak sitelerinde bir çok ilan görmek mümkün. İstanbul’dan Ankara’ya, Diyarbakır’dan Kütahya’ya kadar birçok şehirde saatlik kiralama yapılıyor. Birkaç saatlik ev kiralamanın bedeli 40 TL'den başlıyor. 

Bartın’da günlük kiralık ev denetiminde terörist yakalandı!

Bartın’da günlük kiralık evlere yönelik yapılan denetimlerde ’PKK terör örgütüne üye olmak’ suçundan aranan M.K. yakalandı. 

Antalya günlük ev denetimi Haberi

Antalya günlük ev denetimi

Antalya'da günübirlik evler Emniyet Müdürlüğü'nce denetlendi. Yapılan denetimler sonrası çok sayıda ev sahibine 'Bildirim yapmadan konaklama yaptırmak' suçundan tutanak tutuldu.

YOĞUN DENETİM

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, Serik ilçesinde ise 95 işletmede yapılan denetimde olumsuz bir duruma rastlanmazken, Muratpaşa ilçesinde 1 işletmeye 'Bildirim yapmadan konaklama yaptırmak' suçundan tutanak tutuldu. 68 işletmeyi denetleyen Kemer İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından 3 konaklama yerine bildirim yapmadan konaklama yaptırmaktan, 1 konaklama yerinin de kayıt dışı çalıştığı tespit edilerek tutanak tutuldu.

Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'nce 50 işletme denetlendi. 7 ev sahibine toplam 41 bin 850 TL cezai işlem uygulandı.  Kaş'ta ise 1 işletmeye tutanak tutulurken, 2 işletmenin de kayıt dışı çalıştığı tespit edilerek tutanak tutuldu. 

Antalya'nın kseki, İbradı, Gündoğmuş, Korkuteli, Kumluca, Demre, Elmalı, Manavgat ve...