30 / 04 / 2024

Antalya Havalimanı terminal

Antalya Havalimanı terminal

Fraport AG Üst Yöneticisi (CEO) Stefan Schulte, ''Antalya Havalimanı'na bugüne kadar 450 milyon avronun üzerinde terminal yatırımı yapıldı'' dedi.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Kayseri Havalimanı'nın yeni terminal binası yapımında son aşamaya gelindi...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Kayseri Havalimanı'nın yeni terminal binası ve apron çalışmaları ile ilgili açıklama yaptı. Uraloğlu "En kısa zamanda terminalimiz hizmete açılacak, yeni terminal binasıyla senelik 2,5 milyon olan yolcu kapasitesini 6 milyona çıkarıyoruz." dedi.

Kayseri Havalimanı yeni terminal binasının yüzde 99'luk kısmı tamamlandı!

İnşaat çalışmaları yaklaşık olarak 3 senedir devam eden Kayseri Havalimanı yeni terminal binasının yüzde 99'luk kısmı tamamlandı.

Antalya Havalimanı ihalesinden 2,1 milyar avro gelir elde edilecek!

EMD Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,  Antalya Havalimanı'nın ihalesine yönelik açıklamalarda bulundu.

Adil Karaismailoğlu'ndan Antalya Havalimanı ihalesi açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Antalya Havalimanı'nın kapasitesinin artırılması ve kiralanması amacıyla yapılan ihale ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Antalya Havalimanı ihalesini Fraport-TAV kazandı!

Antalya Havalimanı'nın kapasite artırımı ve 25 yıllığına kiralanması için ihale yapıldı. İhalede en yüksek teklif 7 milyar 250 milyon avro ile TAV Havalimanı'ndan geldi.

DHMİ Antalya Havalimanı'ndaki terminalleri kiraya veriyor!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Antalya Havalimanı'nın İç/Dış Hatlar, Genel Havacılık, CIP Terminalleri ve Mütemmimlerinin İşletme Haklarını kiraya veriyor. İhalenin geçici teminat tutarı 40 milyon Euro olarak belirlendi. 

İSG'den Sabiha Gökçen işletmecilerine 6 milyon Euro kira indirimi!

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı terminal işletmeci İSG, Sabiha Gökçen'de faaliyet gösteren 126 ticari işletmeye 6 milyon Euro kira indirimi yaptı.

Malatya Havalimanı yeni terminal binasının temeli 6 Şubat'ta atılacak!

Malatya Havalimanı için inşa edilecek yeni terminal binasını temeli 6 Şubat'ta atılacağı açıklandı. 

Kayseri Havalimanı yeni terminal binası inşaatında son durum ne?

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, inşaatı devam eden Kayseri Havalimanı yeni terminal binasının inşaatında inceleme yaptı. 

Malatya’ya 246 milyon TL'lik havalimanı inşa edilecek!

Malatya halkını uzun süredir beklediği havalimanı için sevindiren haber geldi. AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, yıllık 2,5 milyon yolcu kapasiteli havalimanı terminal binasının iki yıl içerisinde tamamlanacağını açıkladı. 

Kayseri Havalimanı yeni terminal binasının temeli atıldı!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri Havalimanı yeni terminal binası temel atma törenine katıldı. Akar, söz konusu projenin memleketi Kayseri’yi ulaşım alanında bir adım daha ileriye taşıyacağını söyledi.

Erkilet Havalimanı terminal binaları ihalesi 10 Eylül'de!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, iç ve dış hatlar yeni terminal binalarının ihale tarihinin belirlendiğini açıkladı.

Antalya Havalimanı ihalesi neden iptal edildi? Cahit Turhan açıkladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan: "Antalya Havalimanı'na ilişkin ihale, finans piyasasının stabil hale gelmesi talebi nedeniyle iptal edildi." dedi...

Antalya Havalimanı terminal Haberi

Antalya Havalimanı terminal

Fraport AG Üst Yöneticisi (CEO) Stefan Schulte, "20 yıldır Türkiye pazarındayız. Türkiye, bu zaman içinde inanılmaz başarı ve gelişmeye imza attı. Türkiye'de bulunmaktan gurur duyuyoruz, daha fazla burada bulunmak istiyoruz. Türkiye'ye inanıyoruz, uzun bir zaman daha Türkiye'de olacağız." dedi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Uluslararası havalimanı işletmecisi Fraport, Türkiye pazarındaki 20'nci yılını İstanbul'da, Fraport AG CEO’su Stefan Schulte ve Fraport Türkiye Genel Müdürü Bilgihan Yılmaz, Sivil Havacılık (SHGM) Genel Müdürü Bahri Kesici'nin katılımıyla gerçekşen toplantıyla kutladı.

1999 yılında Antalya Havalimanı’nın işletmesini üstlenen şirket, 2,5 milyon uçakla 380 milyona yakın yolcuyu ağırladı. Etkinlik çerçevesinde Antalya Havalimanı'nın kente ve ülke ekonomisine 20 yıllık katkısını gösteren Ekonomik Etki Analizi'nin sonuçları da paylaşıldı.

2018 yılında Türkiye ekonomisinde 123 bine yakın istihdama olanak sağlayan şirket 762...