28 / 04 / 2024

antalya ihracat

antalya ihracat

Mustafa Satıcı, bu yılın ilk 2 ayındaki (Ocak-Şubat) toplam ihracatın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,5 artarak 230,7 milyon dolar, sadece şubat ayı ihracatının ise yüzde 2,15 artarak 109,9 milyon dolar olarak gerçekleştiğini bildirdi.

Domateste deprem etkisi yaratacak karar! Çiftçiler isyanda: “İhracat pazarımızı bitirir!”

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından domates için getirilen ihracat yasağına yönelik tepkiler devam ediyor. Antalya Serik ve Aksu’da eylem yapan domates üreticileri yasağın kaldırılmasını talep etti.

Batı Akdeniz’den ihracat rekoru

Antalya, Isparta ve Burdur'u içine alan Batı Akdeniz'de yılın sekiz ayında gerçekleşen ihracat rakamı geçen senenin aynı dönemine göre % 5, 14 artış ile 1 milyar 740 milyon dolara ulaştı.

Rusya-Ukrayna savaşı tüccarı, çiftçiyi ve ihracatçıyı vurdu!

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı yaptığı açıklamada, Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle tarım ürünü ihracatının durduğunu dile getirdi.

'Yabancıya konut satan ihracatçı sayılsın' talebi!

Türkiye'de yabancıya en çok konut satışının yapıldığı Antalya'daki sektör temsilcileri, 'ihracatçı' konumunda değerlendirilmek istiyor. Helmann Consturaction firması Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, yabancıya konut satan ihracatçının sektörü canlandıracağını söyledi.

AHK, Antalya OSB'de fabrika açtı!

AHK, Antalya OSB'de ikinci fabrikasının temelini attı. Firma, yılsonuna kadar 40 milyon dolar ihracat, 210 milyon lira ciro hedefliyor.

Deniz Karataş: Yabancıya konut satışları ihracat sayılmalı!

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, yabancıya konut satışını ihracat kabul edilmesi gerektiğini söyledi.

Batı Akdeniz'de ihracat yüzde 11,3 düştü!

Antalya, Burdur ve Isparta'dan yapılan ihracat geçen ay yüzde 23,7 geriledi. İhracat 7 aylık dönemde de yüzde 11,3 düştü.

EXPO 2016 Antalya'da yatırımları artırıyor!

Ülkemizin düzenleyeceği en büyük organizasyon olan EXPO 2016 Antalya'nın, bölgesel kalkınmaya hız verirken, şehre çok önemli bir cazibe merkezi kazandırması bekleniyor. Öte yandan il ihracatı da önemli bir artış grafiği çiziyor...

Batı Akdeniz'in dört aylık ihracatı 500 milyon doları aştı!

Antalya İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı, yaptığı yazılı açıklamada, nisan ayında bölge ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21,2 artarak 155 milyon dolara ulaştığını kaydetti.

Antalya'nın şubat ayı ihracatı 109,9 milyon dolar!

Mustafa Satıcı, bu yılın ilk 2 ayındaki (Ocak-Şubat) toplam ihracatın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,5 artarak 230,7 milyon dolar, sadece şubat ayı ihracatının ise yüzde 2,15 artarak 109,9 milyon dolar olarak gerçekleştiğini bildirdi.

Antalya İhracatçılar Birliği üzerinden 121,1 milyon dolarlık ihracat yapıldı!

Antalya İhracatçılar Birliği Başkanı Mustafa Satıcı, yaptığı yazılı açıklamada, Batı Akdeniz ihracatının 2013 yılında bir önceki yıla göre yüzde 21,78 artışla 1 milyar 535 milyon dolara ulaşarak rekor kırdığını ifade etti...

Kaleseramik Fabrikaları yılın ilk ihracatını yaptı!

Çan ilçesinde kurulu Kaleseramik Fabrikaları yılın ilk ihracatını yaptı. Yılın ilk yurt içi sevkiyatı da İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir, Erzurum ve Gaziantep'e yapıldı

Antalya’da 10 inşaat firması ihracat hedefiyle kümelendi!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Ekonomi Bakanlığı desteğiyle hayata geçirdiği ‘Antalya Yapı Sektörünün Türkiye ve Yurtdışında Yapılandırılması Projesi’ kapsamında kentteki 10 firmayı Yapı Projesi Grubu’nda kümelendirdi.

antalya ihracat Haberi

antalya ihracat


Antalya'nın şubat ayındaki ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,15 artarak 109,9 milyon dolar olarak gerçekleşti.


Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Antalya İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı, bu yılın ilk 2 ayındaki (Ocak-Şubat) toplam ihracatın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,5 artarak 230,7 milyon dolar, sadece şubat ayı ihracatının ise yüzde 2,15 artarak 109,9 milyon dolar olarak gerçekleştiğini bildirdi.


Yaş meyve ve sebze ürünlerinin ihracatında son dönemde yoğun sıkıntılar yaşanmasına rağmen şubat ayında bu sektörün ihracatının yüzde 10,4 oranında artışla 46,4 milyon dolar olarak gerçekleştiğini vurgulayan Satıcı, şöyle devam etti:


"Madencilik sektörü ihracatı ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 49,7'lik bir artışla 18,1 milyon dolar düzeyine yükseldi. Şubat ayında en fazla ihracat gerçekleştiren diğer sektörler ise sırasıyla...