05 / 05 / 2024

Antalya İstanbul YHT çalışmaları

Antalya İstanbul YHT çalışmaları

Antalya-İstanbul arasının 4,5 saat, Antalya-Ankara arasının 3 saat olacağı Antalya Hızlı Tren Hattı ile, Antalya-İzmir ve Antalya-Kayseri arasındaki seyahat süresi de 3,5 saat oluyor.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Ankara-İstanbul arası hızlanıyor! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin dört bir yanında ulaşım altyapısını güçlendirmek ve vatandaşlara daha konforlu bir yaşam sunmak için durmadan, yılmadan çalıştıklarını kaydederek, Ankara-İstanbul YHT Hattı'ndaki seyahat süresini 35 dakika daha kısaltacaklarını duyurdu.

3 ilde bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Bugünkü 31478 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Antalya, İstanbul ve Balıkesir'de bazı alanlar kesin korunacak hassas alan ilan edildi.

Ankara-İstanbul hızlı tren hattı mesafesi 14 dakika kısalıyor!

Adil Karaismailoğlu, Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi kapsamında yapımı devam eden Demirköy mevkisindeki T26 Tüneli'nin şantiyesinde inceleme yaptı. Karaismailoğlu, Ankara-İstanbul YHT hattında Bozüyük-Bilecik arasında bulunan tünel bittiğinde 14 dakikalık bir zaman kazanılacağını belirtti...

Koronavirüs sonrasında hangi illere talep arttı?

Emlakjet verilerine göre, koronavirüsünün büyük riske neden olduğu şu süreçte Antalya, İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa illerinde konut arayan kişilerin sayıları azaldı.

Yabancı yatırımcı Antalya'da ev'lendi!

Yabancıya konut satışında rekor kıran Antalya, İstanbul’dan sonra ikinci sırada yer aldı. Sektör temsilcileri, artışın geçen yıla oranla yüzde 10 seviyesinin üzerine çıktı.

Yeni otel yatırımları ile 2 bin 397 ek istihdam sağlanacak!

Konaklama yatırımlarında yılın ilk 4 ayında proje sayısında düşüş yaşanırken, toplam yatırım tutarı TL bazında artış gösterdi. Antalya, İstanbul ve Muğla, en fazla yatırım talebi gören ilk üç il oldu.

Antalya yabancıya konut satışında İstanbul’u solladı!

Yabancılara yapılan konut satışında rekor kıran Antalya, İstanbul’u solladı. Türkiye’de gayrimenkule en fazla yatırım yapan ülke ise Almanya oldu.

Antalya'nın yeni projeleri umutlandırdı!

Antalya İstanbul’dan sonra Türkiye’nin dünya çapındaki ikinci markası. Hakikaten son yıllarda uluslararası standartlarda tesisler açıldı ve çok ciddi anlamda turist çekiyor. Antalya için yeni projeler planlanıyor..

ÖİB 4 ildeki 9 gayrimenkulü özelleştiriyor!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Ankara, Antalya, İstanbul ve Muğla'daki toplam 9 gayrimenkulü satış yöntemi ile özelleştiriyor..

Ankara-İstanbul YHT hattı TBMM gündeminde!

Ankara-İstanbul YHT hattı meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer YHT hattına ilişkin soru önergesi hazırladı..

TOKİ'nin 4 ilde etüd raporu hazırlatılması ihalesi bugün!

TOKİ, Antalya, İstanbul, Tekirdağ ve Ankara İllerinde Zemin Etüd Raporları Hazırlatılması ihalesi bugün yapılacak.

TOKİ 5 ilde zemin etüd raporları hazırlatacak!

TOKİ, Antalya, İstanbul, Tekirdağ, Ankara ve Bartın illerinde zemin etüd raporları hazırlatacak.

İstanbul - Antalya arası YHT ile 4 saate düşecek!

Haydarpaşa Garı, yüksek hızlı tren garı olarak hizmet vermeye devam edecek. İstanbul - Antalya arası YHT ile 4 saate düşecek...

Antalya İstanbul YHT çalışmaları Haberi

Antalya İstanbul YHT çalışmaları

ANTALYA Hızlı Tren Hattı'nın Gar ve İstasyon yerlerinin belirlenmesi çalışmaları başladı. İstanbul, Ankara, İzmir, Kayseri ve birçok il hızlı demiryolu ile Antalya'ya bağlanıyor. 



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve Ak Parti Antalya Milletvekili adayı Lütfi Elvan'ın açıkladığı dev proje adım adım hayata geçiyor. Ekipler sahada, istasyonlar belirleniyor.



SAHA ÇALİŞMASİ BAŞLADI 

200 km saat hıza uygun. çift hatlı, elektrikli ve sinyalli olarak inşa edilecek Antalya-Eskişelıir ve Antalya-Konya-Kayseri hızlı tren katlarının 2016 yılında yapımına başlanması ve 2020 yılında hizmete açılması için yoğun bir çalışma temposu yürütülüyor. TCDD Genel Müdürlüğü ekipleri sahada yoğun bir çalışma içerisinde. Ekipler, saha etlit çalışmalarıyla, hat güzergahında inşa edilecek gar ve istasyonların yerlerini tek tek belirtiyor .Projeler hayata geçtiğinde, Antalyaİstanbul 4,5 saat, Antalya-Aııkara arası 3 saat, Antalya-Kayseıi arası 3.5...