05 / 05 / 2024

Antalya Kemerağzı-Kundu Mevkii imar değişiklikleri

Antalya Kemerağzı-Kundu Mevkii imar değişiklikleri

CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, Antalya İli Kemerağzı-Kundu Mevkii'ne yönelik imar değişikliklerine ve bölgedeki otellerin teftişine ilişkin soru önergesi hazırladı. Kara sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Antalya'yı terk eden yabancılar kiralık konut piyasasını alt üst etti! Eşyasız kiralık ev bulunamıyor...

Antalya'da ev kiraları ve konut satış fiyatları yaklaşık 1,5 yıldır sabit kalırken Antalya'nın tek sorunun eşyasız kiralık ev bulamamak olduğu ortaya çıktı. 

Aksu Belediyesi Antalya'da AVM yaptıracak! İhalesi 23 Şubat'ta!

Antalya ili Aksu Belediye Başkanlığı, Antalya Aksu Kemerağzı Mahallesinde alışveriş merkezi inşa ettirecek. Söz konusu işin ihalesi 23 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’da 24 ay vade farksız devre mülk fırsatı! 

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’da 24 ay vade farksız devre mülk sahibi olma fırsatı başladı. İşte Sur Yapı Tatil Evleri Antalya ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya Devre Mülk projesinde 24 ay vade farksız ödeme! 

Sur Yapı imzasıyla hayata geçirilen Sur Yapı Tatil Evleri Antalya Devre Mülk projesinde 24 ay vade farksız ödemeyle devre mülk sahibi olma fırsatı sunuluyor. İşte Sur Yapı Tatil Evleri Antalya Devre Mülk projesi ile ilgili merak edilenler...

Kütahya Tavşanlı'da 22.1 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

T.C. Tavşanlı İcra Dairesi, Kütahya ili, Tavşanlı ilçesi, Dağçeşme Mahallesi, Kızılkayaaltı Mevkii, 1877 ada 1 parseldeki mezhaba binasını ve içindeki teknik ekipmanlarını 22 milyon 1 bin 960 TL'ye icradan satıyor...

Antalya Muratpaşa'daki imar meselesi çözümüne ulaştı! Muhittin Böcek teşekkür etti!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa ilçesindeki Kırcami bölgesinde uzun zamandır devam eden imar meselesinin çözülmesine yönelik teşekkür etti.

Antalya ve Muğla'da çıkan yangında 2 bin 516 bağımsız birim ağır hasar aldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Antalya ve Muğla'da çıkan yangında toplamda 2 bin 516 bağımsız birimin acil ağır hasarlı ve yıkık olduğunu söyledi.

Atakule GYO Beykoz parselleri gayrimenkul değerleme raporu!

Atakule GYO'ya ait İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Çayağzı Köyü, Beylikmandıra Çiftliği Mevkii, 13 pafta, 1978 parsel, 7196 metrekare arsa ve Çayağzı Beylik Mevkii, 13 pafta, 1979 parsel, 4044 metrekare arsa için hazırlatılan yıl sonu gayrimenkul değerleme raporu yayınlandı. 

Antalya Ters Ev Aksiyon Parkı yeni yerine taşınıyor!

Antalya'nın Kundu oteller bölgesinde 2015'te hizmete açılan Ters Ev Aksiyon Parkı, yeni yerine taşınıyor. Vinç ve iş makinelerinin yardımıyla sökümü tamamlanan ters ev, yeni konseptiyle açılacak.

Antalya Üçağız Yarımadası'ndaki villa için yıkım ve para cezası kararı!

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı 'Kekova' olarak da adlandırılan bölgedeki Üçağız Yarımadası'nda bulunan kaçak villa için, belediye tarafından yıkım ve 63 bin TL'ye yakın para cezası kararı alındı.

Antalya Üçağız Yarımadası'ndaki villa inşaatına tepki!

Antalya'nın Demre ilçesindeki doğa harikası Üçağız Yarımadası'nda, bir İngiliz vatandaş yaklaşık 10 yıl önce satın aldığı kaçak yapıyı yıkıp, İmar Barışı'ndan yararlanarak, yerine villa inşa etti. Bölgede oturanlar, villa inşaatını; CİMER'e, kaymakamlığa ve belediyeye şikayet etti.

Antalya Zeytinköy’de dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

Antalya'nın Muratpaşa ilçesine bağlı Zeytinköy bölgesinde şehirleşme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Antalya'daki arazilerde tapu savaşı!

Antalya'nın Ermenek, Kemerağzı ve Karaçallı mahallelerinde Osmanlı dönemi tapuları olduğundan bahseden bölge halkı, arazilerin kaçak yapılarla işgal edildiğini söyleyerek tepki gösterdi. 

Antalya Kemerağzı-Kundu Mevkii imar değişiklikleri Haberi

Antalya Kemerağzı-Kundu Mevkii imar değişiklikleri



CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, Antalya İli Kemerağzı-Kundu Mevkii'ne yönelik imar değişikliklerine ve bölgedeki otellerin teftişine ilişkin soru önergesi hazırladı. Kara sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Kara önergesinde "2004 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile 2634 sayılı Turizmi Teşvik Yasası kapsamında alınan Kemerağzı-Kudnu Mevkii, Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ilan edildi. Bu karar alınırken amaç bölgedeki turizmin canlanması olarak belirtilmiş ancak aradan geçen 12 yılda 20 kez nazım imar iptal edilirken, planlarda 10 revizyon yapılmıştır. Buna rağmen imar planları halen hayata geçirilememiş ve bölgede turizmin canlanması amacına uygun bir gelişme de sağlanamamıştır." diyerek sorduğu 13 soruya yanıt istedi.


Kara'nın soruları


1. Kemerağzı-Kundu Mevkiinde hazırlanan ve iptal edilen planlar ne zaman hayata geçirilecektir?


2. Bölgede bulunan turizm tesislerinin yer...