08 / 05 / 2024

Antalya Kırcamii planları

Antalya Kırcamii planları

Antalya 1. İdare Mahkemesi’nin 2016/705 sayılı kararı ile Büyükşehir Belediyesi'nin müdahil olarak savunduğu Toprak Koruma Kurulu Kararının iptaline yönelik Şehir Plancıları Odası’nın yaptığı itirazlar reddedildi.

40 yıllık imar sorunu çözülecek mi? 10 mahallenin kördüğümü için 'imar olsun da nasıl olursa olsun' deniyor!

Yaklaşık 27 bin nüfusu bulunan Antalya Kırcami'deki bölge halkı, imar sorunu için yerel seçimleri beklemeye başladı. Peki 40 yıllık imar sorunu çözülecek mi?

Son Dakika! Antalya'da 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi! 

Akdeniz'de Antalya kıyılarında 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği kaydedildi. 

Üsküdar ve Kadıköy planları 1940'ta hazırlanmış!

1940 yılında, Üsküdar ile Kadıköy nazım planı hazırlanmış. Bu plana göre Kadıköy'den Moda'ya; Kadıköy'den Üsküdar İskelesi'ne kadar sahilde bir yol planı hazırlanmış.

Gayrimenkul sektörü faiz indirimi bekliyor!

Yeni yılda konut satışlarına yönelik kampanyalara start verilmesini beklediklerini dile getiren uzmanlar, bu kampanyaların konut kredi faizlerini yüzde 2'nin altına çekecek şekilde ve 15 yıllık ödeme planları gibi olursa konut satışlarını artıracağını söyledi.

Türk Hava Yolları'ndan KKTC için ucuz bilet kampanyası...

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul ve Antalya çıkışlı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) seferlerinde, vergiler hariç 449 liradan başlayan fiyatlar ile uçuş imkanı sağlayacak avantajlı biletleri satışa sunduğunu açıkladı. İşte haberin detayları...

Yılan hikayesine dönen İnciraltı yeniden askıda! 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın askıya çıkardığı İnciraltı planlarına vatandaşlar ve kentteki bazı ilçe belediyelerinden itirazlar gelmişti. Bakanlık İnciraltı planlarını revize ederek yeniden askıya çıkardı.

Antalya yapılaşma sorunlarıyla gündemde! Kırcami imar planları yeni yargı sürecini bekliyor!

Antalya’da yapılaşma sorunlarının son zamanlarda en çok adını geçtiği Büyükşehir’in askı süresi ihlali ile bir kez daha iptal edilen Kırcami imar planları için yeni bir yargı süreci başlıyor.

İmar planlarına motokurye güncellemesi! Park ve dinlenme alanları geliyor!

Türkiye'de sayıları gittikçe artan motokuryeler için Bakanlık Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği’nde değişikliğe gitti. İşte detaylar...

Antalya Kırcami’nin imar planı sorunu çözüldü mü?

Antalya'da Muratpaşa ilçesinde bulunan Kırcami bölgesini de kapsayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planının hazırlanacağı bildirildi. 

Antalya Kırcami imar planı evet oyu aldı!

Antalya Kırcami'nin imar planı için oylama yapıldı. Muratpaşa Belediyesi’nin imar plan çalışmaları için yaptığı referandumda 4 bin 527 ‘Evet’, 692 ‘Hayır’ oyu çıktı. 

Antalya Kırcami'nin imar planları halk oylamasına sunulacak!

Antalya Kırcami'nin imar planları halk oylamasına göre belli olacak. Halk oylamasının 2 Ocak'ta yapılacağı belirtildi.

Antalya'da imar planları iptal edilen mahalle sakinleri eylem yaptı!

Antalya'da Kırcami Mahallesi sakinleri imar planlarının iptal edildiği gerekçesiyle protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Ankara'daki Cebeci Stadı'nın yıkılma planlarına tepki!

Ankara'da yer alan Cebeci Stadı'nın yıkılması planlanıyor. Vatandaşlar, yıkılmak istenen stat için tepki gösterdi. 

Antalya Kırcamii planları Haberi

Antalya Kırcamii planları


Antalya Şehir Plancıları Odası’nın Kırcami’de Toprak Koruma Kurulu Kararı ve Kamu Yararı Kararı’nın iptali için açtığı dava, Antalya 1. İdare Mahkemesi tarafından reddedildi. Kırcamii planlamasının önündeki önemli bir engeli kaldıran Mahkeme kararında, yapılacak olan imar planlarının bölgenin sorununu çözmekle kalmayacağı, kent genelinde yaşanan birçok sorunun da çözümüne katkı sağlayacağı belirtildi. Bilirkişi raporuna ise imar planı yapılmaması durumunda bölgede sosyal ayrışmaların olacağına dikkat çekildi.


Doğuyaka, Topçular, Mehmetçik, Yeşilova, Alan, Kırcami, Güzeloluk ile Zümrütova mahallelerini kapsayan Kırcami bölgesi planlamasında mutlu sona gelindi. 1573 hektarlık Kırcami bölgesi planlaması için, Toprak Koruma Kurulu Kararı ve Kamu Yararı Kararı’nın iptaline yönelik Şehir Plancıları Odası’nın açtığı dava reddedildi.   

HER AŞAMASI YAKINDAN TAKİP EDİLDİ

Antalya’nın en önemli sorunlarından biri haline gelen Kırcamii bölgesinin planlaması için büyük gayret sarf...