02 / 05 / 2024

Antalya kıyılarındaki kaça yapılar önlenemiyor

Antalya kıyılarındaki kaça yapılar önlenemiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kıyı işgallerinin önlenmesi talimatına rağmen Antalya'nın inci gerdanlığı olan falezlerdeki kaçak yapılar bir türlü engellenmedi.

Son Dakika! Antalya'da 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi! 

Akdeniz'de Antalya kıyılarında 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği kaydedildi. 

2023 Temmuz'da Aile Destek Programı ödemesi bitiyor ancak vatandaşlık maaşı geliyor! Vatandaşlık maaşlarını kaçırmayın

2023 Temmuz'da Aile Destek Programı ödemesi bitiyor ancak vatandaşlık maaşı geliyor... Vatandaşlık maaşlarını kaçırmayın... İşte vatandaşlık maaşı 2023 detayları...

İstanbul depreminde son dakika! Marmara Denizi, boğaz ve Haliç kıyıları! Peş peşe açıklandı! İstanbullular dikkat

Büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş depremlerinin ardından, beklenen büyük Marmara depremi yeniden gündem oldu. İstanbul depreminde son dakika! Marmara Denizi, boğaz ve Haliç kıyıları! Peş peşe açıklandı! İstanbullular dikkat

Olası büyük Marmara depreminde tsunami olacak mı? İstanbul kıyıları nasıl etkilenir? Uzmanlar peş peşe açıkladı!

Olası büyük Marmara depreminde tsunami olacak mı? İstanbul kıyıları nasıl etkilenir? Uzmanlar peş peşe açıkladı!

Deprem konutları tamamen köy evi gibi 3 veya 4 katlı olarak inşa edilecek!

Deprem felaketinden etkilenen 11 il için konut yapımları başlayacak. 199 bin 739 kalıcı olan konut ile 73 bin 972 köy evi yapılacağı açıklandı. Zemin artı 3 ya da 4 kat şeklinde olacak. 

31 Aralık'ta AVM'ler kaça kadar açık? Yılbaşında AVM’ler açık mı kapalı mı olacak? Yılbaşı AVM çalışma saatleri!

Yılbaşında AVM’lerin açık olup olmayacağına dair sorular şu sıralarda sıkça sorulmaktadır. Peki 31 Aralık'ta AVM'ler kaça kadar açık?

SSK, BağKur 1 Ocak 2023 zammı tek tek hesaplandı! En düşük maaşları duyanın ağzı tam 1 karış açık kaldı! Hemen bakın

Milyonlarca kişinin beklediği SSK, BağKur 1 Ocak 2023 zammı tek tek hesaplandı. En düşük maaşları duyanın ağzı tam 1 karış açık kaldı... Hemen bakın...

TOKİ'den Ege ve Akdeniz kıyılarında 33 kampanya!

TOKİ, Ege ve Akdeniz kıyılarında toplam 33 yeni proje hayata geçirecek. Peki bu projelerden o yerleşim yerlerinde oturmayanlar ya da gurbetçiler konut alabilecek mi? İşte detaylar...

Başka Köy Milas nerede? Başka Köy Milas fiyat listesi!

Başka Köy nerede? Başka Köy Milas fiyat listesi haberimizde yer alıyor. İşte merak edilen soruların yanıtları...

Kadıköy Caferağa Mahallesi 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Kadıköy İlçesi, Caferağa Mahallesi 1017 Ada 112 Parsel 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Ege Kıyıları Turizm Yatırımları Ve İşletmeciliği Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ege Kıyıları Turizm Yatırımları Ve İşletmeciliği Ticaret Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Şeyh Şamil Çağlar tarafından kuruldu.

Kadıköy Hasanpaşa Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Kadıköy İlçesi, Hasanpaşa Mah 3453 ada 1 parsel ve kısmen 595 ada 1 parsel, Zühtüpaşa Mah 3454 ada 1, 2 ve 3 parseller, Tuğlacıbaşı Mah 580 ada 11, 13 ve 14 parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli NİP ve 1/1000 ölçekli UİP askıya çıkarıldı.

Kadıköy İbrahimağa Mahallesi 1/5000 ölçekli plan notu tadilatı askıda!

Kadıköy ilçesi, İbrahimağa Mahallesi, 1305 ada, 5 ve 6 parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli 20.01.2021 tasdik tarihli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı.

Antalya kıyılarındaki kaça yapılar önlenemiyor Haberi

Antalya kıyılarındaki kaça yapılar önlenemiyor

Hazine taşınmazının işgali nedeniyle ödenen bir tazminat olan 'ecrimisil' Antalya'da amacını tamamen aşmış durumda. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Akdeniz ve Ege kıyılarındaki işgalin önlenmesi yönündeki talimatına rağmen Antalya kıyılarındaki işgaller önlenmiyor. Kanun gereği kamuya ait alanlardaki işgallerin tahliyesi zorunluyken bu uygulanmıyor ve işgalcilerden ecrimisil alınıyor. Bu uygulama her yıl devam ettirilince 'ecrimisil' kılıfı altında kamu alanları ihalesiz kiralanmış oluyor. 


1.5 MİLYON LİRA ECRİMİSİL 

Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, 2015 yılında Kaleiçi ile Karpuzkaldıran Askeri Kampı arasındaki bölgede kıyı kenar çizgisi altında kalan 16 işgal tespit etti. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, bu işgaller karşısında bölgedeki işletmelere 1 milyon 499 bin 604 TL ecrimisil bedeli tahakkuk ettirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 'Ecrimisil İşlemlerinin Uygulanması' konulu genelgesinde bu konuda net hükümler bulunmasına...