02 / 05 / 2024

antalya kongre 2015

antalya kongre 2015

Dışişleri ve Avrupa Birliği Bakanlıkları ’nın Antalya temsilcilikleri, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve AB Bakanı Volkan Bozkır ’ın katıldığı törenle hizmete girdi.

Antalya Ters Ev Aksiyon Parkı yeni yerine taşınıyor!

Antalya'nın Kundu oteller bölgesinde 2015'te hizmete açılan Ters Ev Aksiyon Parkı, yeni yerine taşınıyor. Vinç ve iş makinelerinin yardımıyla sökümü tamamlanan ters ev, yeni konseptiyle açılacak.

Antalya'da yapılan ihaleler meclis gündeminde!

2015 yılından bu yana Bakanlık tarafından Antalya ilinde yapılan ihaleler meclis gündemine taşındı. CHP'li Özer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Antalya'da çöken tavan kalıbının altında kalan inşaat işçileri yaralandı!

Antalya Serik'te kongre ve kültür merkezi inşaatının çöken tavan kalıplarının altında kalması sonucunda yaralanan 2 işçi hastaneye kaldırıldı.

Antalya Serik Kültür Merkezi inşaatı yükseliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatı süren Serik Kongre ve Kültür Merkezi Projesi yükseliyor.

Antalya Serik Kültür Merkezi inşaatı yükseliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı süren Serik Kongre ve Kültür Merkezi Projesi'nin inşaatı devam ediyor.

Cornelia Otelleri'nden Belek'e 5 bin kişilik kongre merkezi!

Cornelia Otelleri Grubu, Antalya Belek'te 5 bin kişilik ileri teknoloji uluslararası kongre merkezi yatırımı yaptı. Kongre merkezi tamamlandığında Türkiye'nin en ileri teknoloji ve büyük kongre merkezi olacak. Merkez için yaklaşık 50 milyon dolar yatırım ön görülüyor. 

Cornelia Hotels yeni kongre merkezine başlıyor!

İstanbul'da olduğu kadar kongre yatırımları Antalya'da da ön plana çıkıyor. Cornelia Hotels yeni bir kongre merkezi yapımına başlayacak.

Antalya'da her ay 5 bin konut satılıyor!

Antalya'da konut satışı verileri açıklandı. Bölgede 2015'te 64 bin 396 konut satışı yapılırken, geçen yıl 4 bin 396 düşerek 60 bin 608 konut satıldı.

Antalya'da yabancıya konut satışları düştü!

TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Antalya'da yabancıya 2015 yılında 6 bin 72 konut satışı yapılırken, geçen yıl rakam 4 bin 352'de kaldı. Antalya'da 2015'te toplamda ise 64 bin 396 olan konut satışı sayısı, geçen yıl 60 bin 608'e geriledi.

Antalya’da 2017’de birçok tesis boş kalacak!

2015 Ocak-Mart döneminde 2 bin 500 kulübü ağırlayan ve 100 milyon Euro futbol turizm geliri elde eden Antalya’da 2017’de birçok tesis boş kalacak.

Antalya'da 1.200 kilometre yol asfaltlandı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kırsal alanlarda yaptığı çalışmalar ile 2015 yılında 700 kilometre, 2016 yılında ise 500 kilometre yolu asfaltlandı.

Antalya Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi tamamlandı!

Kepez Belediyesi tarafından yapılan içerisinde 2 bin kişilik çok amaçlı salonun olduğu Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi'nin iç tefrişat çalışmaları bitti.

Antalya Kepezaltı ve Santral'de dönüşüm tahliyesi başladı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projesi uygulayacağı Kepezaltı ve Santral mahallelerinde Kasım 2015'te ön protokolün imzalanması ve hak sahiplerinin yetkilerini Büyükşehir Belediyesi'ne devretmesinin ardından, ikinci ve asıl sözleşmelerin de imzaları atılmaya başlandı.

antalya kongre 2015 Haberi

antalya kongre 2015

Temsilciliklerin açılışında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, EXPO 2016 Antalya’nın önemine vurgu yaptı. İstanbul, Edirne ve İzmir’den sonra Dışişleri Bakanlığı temsilciliğinin Antalya’da açıldığını belirten Bakan Çavuşoğlu, “Antalya önümüzdeki süreçte çok önemli organizasyonlara ev sahipliği yapacak. NATO Dışişleri Bakanları toplantısı, G20 zirvesi ve G20 ülkelerinin ilgili bakanlıkları ile toplantılar 2015 yılı içerisinde Antalya’da olacak” dedi.


Dünya Botanik Expo’sunun da birçok ülkenin katılımı ile 2016 yılında Antalya’da yapılacağını dile getiren Bakan Çavuşoğlu, şunları söyledi: “Antalya Türkiye’nin kongre merkezi olacak. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız, ilgili Bakan arkadaşlarımız gittiğimiz her yerde EXPO’nun ülkemiz ve Antalyamız için önemine vurgu yapmaktadır. Birçok önemli ülke EXPO 2016 Antalya’ya katılacaklarını belirttiler. EXPO 2016 Antalya sadece 6 ay açık kalacak bir organizasyon değil. Uzun yıllar korunacak bir bahçe olacak.”


TOKİ...