04 / 05 / 2024

antalya müze projesi

antalya müze projesi

ANTALYA'nın en gözde alanlarından birinde 110 bin dönümde inşa edilecek kent müzesi, Türkiye'nin en büyüğü olacak. 5 büyük müzenin yanı sıra, alanda gececi sergi alanları da yer alacak.

Antalya 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nde Varsak-Müze arası bağlantı sağlandı! 

Antalya'da devam eden 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nde Varsak-Müze arası raylarla bağlantı sağlandı. 

Kaş Devlet Hastanesi binasının müze olması talebi mecliste!

Antalya'nın Kaş ilçesindeki antik Antiphellos yerleşkesi içinde bulunan eski Kaş Devlet Hastanesi binasının müze olmasına dair yürütülen çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ Antalya Manavgat 2019 projesi 27 soruda tüm detaylarıyla!

TOKİ Antalya Manavgat 2019 projesi başvuruları ne zaman başlıyor? TOKİ Antalya Manavgat 2019 başvuru tarihleri, TOKİ Antalya Manavgat 2019 detayları nedir? İşte TOKİ Antalya Manavgat 2019 projesi 27 soruda tüm detaylarıyla...

TOKİ Antalya Akseki 2019 projesi 27 soruda tüm detaylarıyla!

TOKİ Antalya Akseki 2019 projesi başvuruları ne zaman? TOKİ Antalya Akseki 2019 başvuru tarihleri, TOKİ Antalya Akseki 2019 detayları nedir? İşte TOKİ Antalya Akseki 2019 projesi 27 soruda tüm detaylarıyla...

Kuleli Askeri Lisesi'ne 1.7 milyonluk müze projesi!

15 Temmuz darbe girişiminin ardından askeri okulların kapatılması ile birlikte müze olmasına karar verilen Kulesi Askeri Lisesi için Ankara merkezli bir şirket tarafından 1.7 milyon TL’ye müze projesi hazırlanacak.

Dünyanın müze konseptli ilk caddesi ihaleye çıkıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Ali Çetinkaya Caddesi’ni dünyanın ilk müze konseptli caddesi haline getirecek ve bambaşka bir çehreye kavuşturacak Doğu Garajı ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi’ni 11 Ocak’ta ihaleye çıkarıyor.

İstanbul müze şehri olacak!

İstanbul müze şehri olma yolunda ilerliyor. Kültür A.Ş Genel Müdürü Nevzat Kütük, önümüzdeki yıl şehre birçok müze kazandıracaklarını söyledi. Şerefiye Sarnıcı, Tekfur Sarayı, Anemas Zindanları projesi tamamlanan müzeler arasında.

Milas'ın Arkeoloji Müzesi projesi onaylandı!

Milas’ta Gümüşkesen Anıtı’na yapılması planlanan müze projesi onaylandı. Yeni müzenin yapımına yatırım programına alınması ve ihale sürecinin tamamlanmasıyla başlanacak.

Antalya Müzesi'nin alanı genişletiliyor!

ATSO’nun iki ayrı meslek komitesi Antalya Müzesi alanın fiziki yetersiz olduğunu belirterek, Müze’nin yanındaki Meteoroloji ve Karayolları sosyal tesisleri alanının müzeye bırakılmasını istedi.

Antalya'ya 9 yeni müze geliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi turizm kenti Antalya’ya 7 yeni müze kazandırmak için kolları sıvadı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yapacağı 2 yeni müze ile toplamda 9 yeni müze açılacak. Antalya müzeleriyle anılacak.

Antalya Kent Müzesi Projesi halka tanıtılacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kent Konseyi'nin ortak çalışmaları ile hazırlanan Kent Müzesi Projesi, 19 Şubat Cuma günü saat 17.00'de Antalyalılara ilk kez tanıtılacak.

Vehbi Koç Vakfı'ndan Dolapdere'ye 20 bin metrekarelik müze!

Vehbi Koç Vakfı’nın kuracağı büyük müze projesi hakkında da kısa bilgi veren Mustafa Koç, “20 bin metrekarelik büyük bir müze olacak. Yeri Dolapdere’de. Açık yarışma ile mimarlık firması seçildi. İnşaata başladık." dedi.

Antalya'ya iki müze geliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Turizm ve Müzeler Daire Başkanlığı için izin çıktı. Menderes Türel, müze konusuna atılacak ilk adımların Kent Müzesi ve Türk-İslam Eserleri Müzesi olduğunu açıkladı.

antalya müze projesi Haberi

antalya müze projesi

Yıkılan Antalya Atatürk Stadı, Büyükşehir Belediyesi'nin eski yerleşkesi ve Karaalioğlu Parkı'nı kapsayan 110 bin dönümlük alan, Türkiye'nin en büyük kent müzesinin yapılacağı bölge olarak belirlendi. Antalya'nın en prestijli alanlarından biri olarak gösterilen bölgede kurulacak kent müzesi, Antalya Kent Konseyi koordinatörlüğünde Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak. 'Karain'den Günümüze Antalya ve Antalyalılar Sergisi', 'Antalya Yönetim ve Belediye Tarihi Sergisi', 'Çağlar Boyunca Antalya'da Aile ve Evlilik Tarihi', 'Antalya Mutfak Kültürü', 'Antalya'nın Doğası Sergisi', alanda sürekli yer alacak müzeler olacak. 2018 yılının son aylarında tamamlanması öngörülen projenin ana amaçlarından biri de kent merkezine turist çekebilmek. 

20 YIL ÖNCE ÖNERİLDİ

Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt, 1997 yılında önerdikleri projenin 20 yıl sonra hayata geçeceğini söyledi. Önerdikleri yıllarda projenin hayata geçirilmesi durumunda Antalya'nın büyük bir kazanıma...