29 / 04 / 2024

antalya naras barajı ne zaman bitecek

antalya naras barajı ne zaman bitecek

DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Antalya’da yeni yatırımlarla sulanmayan toprak bırakmamak için çalışmaya devam ettiklerini belirtti. Yatırımlarla Antalya’da zirai üretimi artırarak çiftçiye büyük kazanç sağlamak hedefleniyor...

Manavgat Naras Barajı inşaatının yüzde 90'ı tamamlandı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada inşaatında yüzde 90 seviyesine ulaşılan barajın tamamlanarak sulamasının da devreye alınmasıyla toplam 71 bin 420 dekar tarım arazisinin sulanacağı bildirildi...

Antalya Köprüçay Havzası'nda inşa edilen Kasımlar Barajı'nın çevresel zararları TBMM'de!

Antalya'da yer alan Yukarı Köprüçay Havzası'nda inşa edilen Kasımlar Barajı ve HES Projesi'nin çevreye verdiği zararlara dair çeşitli iddialar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Subaşı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Antalya Küçük Aksu Barajı'nın inşaatı meclis gündeminde!

Antalya'nın Serik ilçesinde yer alan Küçük Aksu Baraj inşaatının uzun süredir tamamlanmamasının nedenleri TBMM gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Alanya Yeniköy Barajı'nda inşaat sürüyor!

Antalya’nın Alanya ilçesi’nde inşa edilen Yeniköy Barajı’nda yüzde 46 fiziki gerçekleşmeye ulaşıldı.

Antalya Gökçeler Barajı tamamlandı!

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde yapımına 2011 yılında başlanan Gökçeler Barajı tamamlandı. Barajda derivasyon tüneline son beton blok konarak su tutma işlemi başladı.

Antalya Adrasan Barajı'nın yüzde 92'si tamamlandı!

Antalya'nın Kumluca bölgesinde inşa edilen Adrasan Barajı'nda sona gelindi. Baraj ile 6 bin dekar zirai arazide sulu tarım yapılacak.

Kaş Kasaba Kıbrıs Barajı istimlak sorunu TBMM'de!

Kaş Kasaba Kıbrıs Barajı ihalesine, işin başlama tarihine ve istimlak çalışmaları mecliste konu oldu. CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök, konu hakkında soru önergesi hazırladı..

Antalya Kapıçay Barajı’nın dolgusunda sona gelindi!

Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, Antalya’nın finike ilçesi Kapıçay Barajı’nın gövde dolgusunda sona gelindiğini söyledi.

Antalya Karacaören 2 barajının inşaatında son durum!

Antalya Devlet Su İşleri Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, Karacaören 2 Barajı İsale Hattında incelemelerde bulundu. Coşkun, Karacaören 2 barajının isale hattı inşaatının tamamlandığında Antalya İl merkezi ve çevresinde 2045 yılına kadar su ihtiyacı yaşanmayacağını belirtti.

Kaş İkizce Barajı'nda çalışmalar devam ediyor!

Antalya’nın Kaş ilçesi İkizce Barajı’nda çalışmalar devam ediyor. DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Kaş’ın ikizce Barajı’nda çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Antalya’ya 29 yeni HES ve baraj!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 20 adet hidroelektrik santrali (HES) ve barajın olduğu Antalya’da özel şirketler aracılığıyla 29 adet yeni HES projesinin daha hayata geçirilmesi gündemde

Antalya Ak Köprü Ağustos’ta hizmete açılacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Dim Barajı Gölü üzerine yapılan Ak Köprü’nün yüzde 64’ü tamamlandı. Köprü Ağustos’ta hizmete açılacak.

Antalya Naras Barajı Sulama Projesi tamamlandı!

DSİ Genel Müdürü Diniz: "Naras Barajı Sulama Projesi tamamlandı. Milli ekonomiye 30 milyon 424 bin 920 lira katkı ve 8 bin 570 kişiye istihdam alanı sağlayacak" dedi.

Karacaören 2 Barajı İsale Hattı çalışmaları incelendi!

Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Antalya'nın 2045 yılına kadar içmesuyu sorununu çözecek olan Karacaören 2 Barajı İsale Hattı'nda incelemelerde bulundu.

antalya naras barajı ne zaman bitecek Haberi

antalya naras barajı ne zaman bitecek


DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Antalya’da yeni yatırımlarla sulanmayan toprak bırakmamak için çalışmaya devam ettiklerini belirtti.


Tarım şehri olan Antalya’da zirai üretimi artırarak çiftçiye büyük kazanç sağlamayı hedeflediklerini belirten DSİ Antalya Bölge Müdürü Turkay Özgür, “Antalya’da inşaatı devam eden 23 adet göl-su projesi ile adeta dere ve nehirlere altın kelepçe vurmaktayız. Naras Barajı tamamlanmak üzere. Gökçeler Barajı’nı da inşallah bu yıl içerisinde tamamlayarak Gazipaşalı vatandaşlarımızın istifadesine sunmuş olacağız. Küçük Aksu Barajı ile 16 adet göl- su ve sulama inşaatlarımız hızlı bir şekilde devam etmektedir” diye konuştu.


Özgür, inşaatı devam eden 3 baraj ile ilgili olarak şu bilgileri verdi:


”Naras Barajı’nın inşaatı devam ediyor. İşin fiziki gerçekleşmesi yüzde 98,3'dir. Naras Barajı tamamlandığında 8 bin 570 kişiye istihdam sağlanacak olup, dekar başına 426...