04 / 05 / 2024

Antalya Sarısu Plajı

Antalya Sarısu Plajı

Beydağları Sahil Milli Parkı yer alan Sarısu Plajı'na Ulaştırma Bakanlığı'nca yapımı teklif edilen petrol iskelesi tepkilere sebep oldu. CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, “Bu proje Sarısu'ya ihanettir” dedi.

Emeklilikte dikkat çeken borçlanma detayı! Aman bunları gözden kaçırmayın! SSK, Bağ-Kur...

Posta Gazetesi köşe yazarı Ekrem Sarısu, bugünkü köşesinde borçlanmayla emeklilik konusuna ilişkin gelen soruları yanıtladı. İşte borçlanma ile ilgili detaylar...

Emekli olacaklar ve EYT'yi kaçıranlar aman dikkat! Ne kadar maaş alacaksınız? Nasıl EYT'li olabilirsiniz?

Posta Gazetesi köşe yazarı Ekrem Sarısu, bugünkü köşesinde EYT ile emekli olacak vatandaşların ne kadar maaş alacaklarına ve EYT'li olmak isteyenlerin ne yapması gerektiğine ilişkin soruları yanıtladı. İşte ayrıntılar...

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor; Emeklilikte dikkat çeken 'Bağkur affı' detayı!

Milyonlarca kişiye emeklilik hakkı tanınmasıyla beraber hem EYT'liler hem de EYT'den yararlanacak olan kişilerin akıllarında pek çok soru var. Posta Gazetesi yazarı Ekrem Sarısu da merak edilen soruları cevapladı. İşte detaylar...

Emekli maaşlarıyla merak edilen soruya yanıt! Aynı anda 4 maaş alınabilir mi?

EYT'liler arasında dul ve yetim maaşı alanların merak ettiği soruya Posta Yazarı Ekrem Sarısu yanıt verdi. EYT kapsamında emekli olup daha önce aldıkları maaşları almaya devam edebilecekler mi? İşe o sorunun yanıtı

EYT düzenlemesine binlerce çalışanı ilgilendiren ve çok merak edilen o madde konulacak mı?

Posta Gazetesi Sosyal Güvenlik Uzmanı Ekrem Sarısu okuyucularından gelen çok önemli bir soruyu yanıtladı. Sarısu EYT düzenlemesine kamuda çalışan binlerce kişinin çalışma hayatını düzenleyecek bir madde konulması gerektiğini ifade etti.

Kadroya geçecek bütün sözleşmelilerin emeklilik hesabında bilmesi gereken kritik nokta

Kumada binlerce çalışanın beklediği kadroya geçme düzenlemesiyle ilgili kritik bir konuda dikkat çeken Ekrem Sarısu, emeklilik hesabı ile ilgili bilinmesi gereken detayı açıkladı.

Haberi duyan kulaklarına inanamıyor! Bir ilimizde su tarifesine indirim! 5 tona kadar…

İstanbul’da suya zam haberinin ardından Antalya'da su tarifelerine indirim yapıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, suya yapılan indirim ile ilgili, "5 tona kadar suyun tonunu 1 lira yapıyoruz" açıklamasında bulundu.

EYT için 9 bin prim gün şartı mı aranacak?

4.5 milyon kişinin beklediği EYT ile ilgili yasada 9 bin prim gün aranacağı iddiasına Posta Gazetesi SGK Uzmanı Erkem Sarısu yanıt verdi.

EYT, 3600 ek gösterge, askerlik borçlanmasında flaş gelişme! Maaşlar nasıl etkilenecek? Resmen açıklandı!

EYT, 3600 ek gösterge, askerlik borçlanmasında bir son dakika gelişmesi yaşandı. Posta Gazetesi köşe yazarı Ekrem Sarısu, bu konularla ilgili merak edilen soruları yanıtladı. Peki EYT, 3600 ek gösterge, askerlik borçlanması maaşları nasıl etkileyecek? İşte ayrıntılar...

Emeklilik ve tazminat hakkı için yaş şartı yok!

Yüz binlerce polis memurunun merak ettiği konuyu köşesine taşıyan Posta Gazetesi yazarı Ekrem Sarısu kadrosuzluk nedeniyle emekliliğe ayrılan polis memurlarının emeklilik ve tazminat konularına dair önemli bilgiler verdi.

Antalya'daki Bambus Plajı ve Koyu'na kiralama talebi!

Antalya’da, denizden dubalarla iş makinesi getirip doğa harikası falezlere beton döken şirket, 6 yılın ardından Bambus Plajı ve Koyu’nu yeniden kiralamak için Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’na başvuruda bulundu.

Antalya’da 3 yılda 858 metruk bina yıkıldı!

Antalya’da suç yuvası haline dönen ve güvenlik riski oluşturduğu metruk yapıların yıkımı gerçekleşiyor. 2017 yılından bu yana yıkılan yapı sayısı 858’e ulaştı. En fazla yıkım ise 170 ile Kepez’de yapıldı. 

Antalya Sarısu Plajı'nın imar planı meclis gündeminde!

Antalya Sarısu Plajı'nın imar planı meclis gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Antalya Sarısu Plajı Haberi

Antalya Sarısu Plajı

Kıyı Kanunu'na tabi alan içinde bulunan, kara tarafında Nitelikli Doğal Koruma Alanı, yaklaşık 250 metre batısında Güney Antalya Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi, yaklaşık 1 kilometre güneybatısında ise Beydağları Sahil Milli Parkı yer alan Sarısu Plajı'na Ulaştırma Bakanlığı'nca petrol iskelesi yapımı teklif edildi. Bu teklif tepkilere sebep oldu. 

Sözcü'den İsmail Akın'ın haberine göre, konuyu TBMM'ne taşıyan CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, “Bu proje Sarısu'ya ihanettir” diye konuştu.

“ÇEVREYİ DEĞİL İŞLETMECİNİN MALİ KAYBINI DÜŞÜNMÜŞLER”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına bir soru önergesi sunan Budak, açıklamasında şunları kaydetti:

- Antalya Konyaaltı İlçesi Liman Mahallesi İskele Amaçlı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar planı olarak tanımlanan plan, nitelikli doğal koruma alanı ve...