01 / 05 / 2024

Antalya Su Yönetimi ve Taşkın Koordinasyon Kurulu

Antalya Su Yönetimi ve Taşkın Koordinasyon Kurulu

Antalya Su Yönetimi ve Taşkın Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan DSİ Müdürü Özgür, taşkın alanları için imar uyarısı yaptı. Özgür, "Belediyelerin taşkın koruma projelerinde DSİ onayının alınması önem taşımaktadır" dedi.

Tesis Yönetimi sektörünün pazar payı 76,3 milyar dolara ulaşarak her yıl yüzde 12,6 büyüyecek!

MarketsandMarkets tarafından yayınlanan verilere göre dünya çapında tesis yönetimi pazarının 2026 senesine kadar yıllık yüzde 12,6’lık büyüme oranıyla 76,3 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. Senyonet CEO’su Mehmet Yıldızdoğan'dan konuya ilişkin önemli açıklamalar...

Antalya Büyükşehir'den kiralık su üstü sporları parkuru!

Antalya Büyükşehir Belediyesi bir adet su üstü sporları parkur noktası için 1 Kasım'da kiralama ihalesine çıkacak...

Antalya Büyükşehir'den 11 milyon TL'lik yatırım!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat’taki yağmur suyu projesinde sona yaklaşıyor. Çalışmalar tamamlandığında, ilçede şiddetli yağışlarda yaşanan su baskınları ve göl manzaraları tarih olacak.

Antalya Büyükşehir'in yatırım bütçesi iki katına çıkacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, başarılı finans yönetimi ile Antalya’da yatırım rekoru kırdıklarını belirterek, bu yıl 1 milyar liraya yakın olan yatırım bütçesini 2017’de iki katına çıkaracaklarını söyledi.

Antalya Kavakköy'e yeni altyapı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Kumluca’da su sıkıntısı yaşayan Kavakköy Mahallesi’nin yetersiz kalan şebekelerini yeniliyor.

Turkay Özgür taşkın alanları için imar uyarısı yaptı!

Antalya Su Yönetimi ve Taşkın Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan DSİ Müdürü Özgür, taşkın alanları için imar uyarısı yaptı. Özgür, "Belediyelerin taşkın koruma projelerinde DSİ onayının alınması önem taşımaktadır" dedi.

Antalya OSB büyümeye devam ediyor!

Antalya OSB, bünyesine kattığı 44 yeni sanayi parseli ile 692 hektarlık alanda 331 sanayi parseline ulaştı. Antalya OSB Yönetimi, söz konusu alanda faaliyete geçecek firmalar sayesinde bölgedeki istihdamın yüzde 25 artarak 15 bin kişiye ulaşacağını bildir

OSB yönetimi, Antalya OSB Mesleki ve Teknik Lisesi'ni geri almak istiyor!

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'ndeki OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin OSB yönetimi tarafından geri alınmak istendiği yolundaki haberler ortalığı karıştırdı.

Çerkezköy OSB yönetimi ihtiyaçlarını karşılamak için yatırım yapıyor!

Siyasilerden ‘bir süre daha’ umudunu kesen sanayici, maliyetleri indirmek için kendi başının çaresine bakıyor. Çerkezköy OSB’nin yönetimi, ‘elektrik, buhar ve atık bertaraf maliyetlerini düşürmek, su ihtiyacını karşılamak için kendi yatırımını yapıyor.

Atık Yönetimi’nde 2023 rotası çiziliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Atık Yönetimi alanındaki yeniliklerin değerlendirilmesi amacı ile 26 - 29 Ocak arasında, Antalya’da 4 gün sürecek “2023’e Doğru Atık Yönetimi Sempozyumu” düzenliyor.

Atık Yönetimi’nde 2023 rotası çiziliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Atık Yönetimi alanındaki yeniliklerin değerlendirilmesi amacı ile 26-29 Ocak arasında, Antalya’da 4 gün sürecek “ 2023’e Doğru Atık Yönetimi Sempozyumu ” düzenliyor.

2023’e Doğru Atık Yönetimi Sempozyumu 25-29 Ocak'ta!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde, Türkiye Çevre Koruma Vakfı (TÜÇEV) tarafından 25 - 29 Ocak 2015 tarihleri arasında Antalya’da “2023’e Doğru Atık Yönetimi Sempozyumu” gerçekleştirilecek.

Ataşehir'de Kuraklık ve Risk Yönetimi Konferansı düzenlenecek!

Ataşehir'de Kuraklık ve Risk Yönetimi Konferansı düzenlenecek. Konferansta; “Küresel İklim Değişiminin Türkiye’ye Etkileri, Kuraklık ve Kuraklığın Nedenleri, Su Tüketimini Azaltmak İçin Yapılması Gerekenler” konuları konuşulacak.

Antalya Su Yönetimi ve Taşkın Koordinasyon Kurulu Haberi

Antalya Su Yönetimi ve Taşkın Koordinasyon Kurulu

ANTALYA İl Su Yönetimi ve Taşkın Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürlüğü'nde gerçekleştirildi. Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu doğal kaynakların, fütursuzca harcanacak kadar fazla olmadığını hatırlattı. 


DEREYİ KAPATMAYIN

DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, toplantıda taşkın alanlarına imar izni verilmemesi gerektiğini belirterek, "Dere yataklarına, drenaj kanallarına, taşkın koruma kanallarına, bilhassa taşkına sebep olacak müdahalelerin önlenmesi, söz konusu ıslahlı veya ıslahsız kuru dere ve akarsu yataklarının tamamen kapatılmaması, kesitinin hiçbir şekilde daraltılmaması, kapalı geçişli hale getirilmesinin talep edilmemesi gerekmektedir" diye konuştu.


GENELGEYE UYULSUN

Taşkın yönetimi konusunda taşkın koruma genelgelerine uygun taleplerde bulunulmasını isteyen Özgür, "Gerekli taşkın koruma tesisleri meni müdahale çalışmalarının idaremiz ile işbirliği içinde yapılması, belediyelerin taşkın koruma projelerinde DSİ onayının alınması önem taşımaktadır" dedi. 


Sabah...