04 / 05 / 2024

Antalya Ulu Camisi kaç kişilik

Antalya Ulu Camisi kaç kişilik

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in "En önemli eserim olacak" dediği Otogar karşısında eski Köy Hizmetleri alanına yapılacak 10 bin kişilik kapalı, 20 bin kişilik açık ibadet alanına sahip

Alanya'daki Gülevşen Camisi restore ediliyor!

Antalya'nın Alanya ilçesinde 14. yüzyılda Karamanoğlu Beyliği tarafından yaptırılan Gülevşen Camisi'nde restorasyon çalışması yürütülüyor.

Antalya'daki 4 asırlık Tekeli Mehmet Paşa Camisi restore ediliyor!

Antalya'nın simge camileri arasında olan 4 asırlık Tekeli Mehmet Paşa Camisi restore ediliyor, çalışmalar tamamlandığında cami müze işlevi görecek.

Antalya’daki Şehzade Korkut Camisi restore ediliyor!

Antalya Kaleiçi’nde bulunun Şehzade Korkut Camisi restore ediliyor. Yıkıntıda bulunan taşlar yapay zeka aracılığıyla birleştiriliyor. Cami bu yıl açılacak.

Suriye'deki El Bab Ulu Camii 15 milyon TL'ye restore edildi!

Suriye'deki El Bab Ulu Camisi, 2016-2017 yıllarında DEAŞ tarafından bombalanmıştı. Vakıflar Genel Müdürlüğü, camiyi yaklaşık 15 milyon TL harcayarak restore etti...

Şehzade Korkut Camisi 2021'de açılacak! 

Restorasyonu devam eden Şehzade Korkut Camisi 2021 yılında hizmete açılacak. AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu ve AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş camideki çalışmaları inceledi.

Ulu İnşaat, konkordato istedi!

Antalya'nın en büyük inşaat firmalarından biri olan Ulu İnşaat konkordato talebinde bulundu. 

800 yıllık Alaaddin Camisi’nin taç kapısı yenilendi!

Antalya Korkuteli’nde Selçuklu dönemi stilinde yapılan 800 yıllık Alaaddin Camisi’nde taşları statik nedenlerle sökülen ‘taç kapı’nın restorasyonu bitti. Yeni taşlarla silbaştan inşa edilen kapı ‘yepyeni’ oldu.

İzmir Ulu Cami'nin inşaatı Temmuz'da tamamlanacak! 

Ege Bölgesi'nin en büyük camisi olma özelliğini taşıyan Ulu Cami'nin kaba inşaatında sona gelindi.İnşaatın temmuz ayı sonunda bitirilmesi hedefleniyor.

Nevvar Salih İşgören Ulu Camisi'nin yüzde 90'ı tamamlandı!

İzmir'in Konak ilçesinde Nevvar Salih İşgören Vakfı tarafından yaptırılan ve inşaatı süren Nevvar Salih İşgören Ulu Camisi'nin yüzde 90'ı tamamlandı. Cami inşaatı sırasında 60 bin metreküp beton, 10 bin ton da demir kullanıldı. 

Şehzade Korkut Camisi 123 yıl sonra külahına kavuştu! 

Antalya'da bulunan ve bir süredir restorasyon çalışmaları nedeniyle tadilatta olan Şehzade Korkut Camisi'nin külahı 123 yıl sonra yerine takıldı. 

İzmir Ulu Cami'nin yüzde 90'ı tamamlandı!

Ege Bölgesi'nin en büyük camisi olan Ulu Cami inşaatının yüzde 90'ı tamamlandı. İzmir Konak'ta inşa edilen camide 15 bin kişi aynı anda ibadet edebilecek.

Antalya Şehzade Korkut Camisi için ilk taş koyuldu!

Antalya'da 1896 yılında çıkan yangın sonrasında kullanılamaz hale gelen Şehzade Korkut Camisi'nde restorasyon çalışmaları kapsamında ilk taş yerine konuldu.

Panorama Park Antalya satılık!

Ulu İnşaat tarafından Antalya'da hayata geçirilen Panorama Park Evleri tek blok olarak yükseliyor. Panorama Park Antalya satılık fiyatları 461 bin 798 TL'den başlıyor.

Antalya Ulu Camisi kaç kişilik Haberi

Antalya Ulu Camisi kaç kişilik

Antalya Ulu Cami, turizme de hizmet edecek. Bir kültür merkezi ve yaşam merkezi olarak planlanan projede Türk-İslam Sanatları Müzesi de yer alacak. 


Özgün eser Antalya Ulu Cami. geleneksel mimariyi korumuş. Antalya'nın özgün kültürünü de yansıtan, modern teknolojiyle bütünleşmiş bir formdaki tasarımıyla dikkat çekiyor. Klasik Osmanlı camilerinin gelenekselleşmiş şemasını stilize eden özgün pir projeye sahip caminin inşaatında Antalya'nın beyaz taşları kullanılacak. 

Projede neler var? 

Tiirk-İslam Sanatları Müzesi'nin de olan projede 450 kişilik konferans salonu. İslam sanatları atölyeleri bulunacak. Toplam 42 bin 800 metrekare alanın 12 bin 800 metrekaresi, dörtte birden fazlası yeşil alan olarak planlandı. 10 bin kişilik kapalı, 20 bin kişilik açık ibadet alanı bulunacak. Caminin 53 metre kubbe yüksekliği, 42 metre kubbe çapı. dört minaresinden 2"si 87 metre, 2'si 72 metre...