06 / 05 / 2024

antalyada binalara kimlik

antalyada binalara kimlik

ALANYA Belediyesi ve Alanya Teknik Adamlar Derneği (ATAD) arasında 'Bina Kimlik Bilgi Sistemi' kurulması konusunda protokol imzaladı. Sistem, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve ATAD Başkanı Hasan Fevzi Yüksekkaya tarafından tanıtıldı....

Binalara kimlik sertifikası dönemi başlıyor! 5 yıllık periyotlarla denetlenecek

Tamamlanan yapıların izlenmesini kolaylaştırmak için "bina kimlik sertifikası" uygulaması getirilecek. Mahalli idarelerin Yap-İşlet-Devret modeliyle gerçekleştireceği projelerin hayata geçirilmesi, herhangi bir aksaklık olmaması için Blokajlı Banka Hesabı sistemi kurulacak

O belgesi olmayan binalara iskan verilmiyor!

Yeni binalar için 2011’den bu yana uygulanmaya başlanan enerji kimlik belgesinde geçen yıl itibarıyla 1 milyon 206 bin binaya ulaşıldı. Enerji kimlik belgesi bulunmayan binalara belediyeler iskân vermiyor.

Binalara kimlik kartı düzenlemesinde son durum!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, deprem riskiyle ilgili açıklamalarında her bina kimlik kartı verilmesinin önemini vurguladı. CHP’nin ısrarına rağmen söz konusu düzenleme Meclis gündemine alınmadı. CHP’li Mahmut Tanal’ın hazırladığı kanun teklifi, henüz beklemede. 

Tüm binalara kimlik verilmeli!

Türkiye'de son zamanlarda yaşanan deprem felaketlerinde yaşanan bina yıkımları ülkedeki binaların sağlık yapısını yeniden tartışılır hale getirdi. Aydın Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Aksu, ülkede her binanın kimlik numarası olması ve buna göre her binaya karne verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Enerji Kimlik Belgesi için son günler!

Enerji Kimlik Belgesi nedir? Enerji Kimlik Belgesi ne zamana kadar alınmalı? Enerji Kimlik Belgesi hangi binalara için zorunlu? İşte detaylar...

Enerji kimlik belgeli bina sayısı 1 milyona yaklaştı!

En çok Enerji kimlik belgeli binaya sahip bina mega kent İstanbul, Ankara ve İzmir'de yer alıyor. Enerji kimlik belgeli binalar, sera gazı salınımını daha önceki senelerde yapılan binalara oranla yüzde 60 oranında azalttı.

Altensis 100 projeye yeşil kimlik kazandırdı!

Türkiye’de son 10 yılda sürdürülebilirlik ve çevre dostu binalar yaklaşımının gelişmesi adına pek çok ilke imza atan Altensis, bugüne kadar 100 ayrı projenin uluslararası çevre dostu sertifikası almasını sağlayarak binalara yeşil kimlik kazandırdı.

Enerji Kimlik Belgesi alınan binalara ilişkin 2 soru mecliste!

Enerji Kimlik Belgesi alınan binalar TBMM'de konu oldu. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Enerji kimlik belgesi alma süresi 2017!

Binalara enerji kimlik belgesinin alınması gerekiyor. Peki, bu belgenin ne zamana kadar alınması gerekiyor? İşte enerji kimlik belgesi alma süresi 2017..

Enerji kimlik belgesi ne zaman istenecek?

Enerji kimlik belgesi binalara verilen bir belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, enerji kimlik belgesi ne zaman istenecek? Enerji kimlik belgesi hangi binalara alınacak?

Enerji kimlik belgesi olmayan binalar için uyarı!

2 Mayıs 2017’ye kadar tüm binalara ‘enerji kimlik belgesi’ çıkarılması zorunluluğu var. Uygulama 50 metrekarenin üzerindeki tüm yapılar için geçerli.

Kale Mantolama ile Enerji Kimlik Belgesi sahibi olun!

Kale Mantolama sisteminin uygulandığı binaları, ayrıca ‘Enerji Kimlik Belgesi-EKB’ sahibi yapıyor. Akbaş, “Artık binasında ‘Kale Mantolama’ sistemi ile ısı yalıtımı yaptıranlar, aynı zamanda ‘Enerji Kimlik Belgesi’ne sahip oluyor” dedi.

İnşaat işçilerine kimlik bildirimi zorunluluğu getirildi!

PKK’nın batı illerinde de eylem yapma planına karşı ek tedbirler alındı. İnşaat, lokanta gibi işletmelerde çalışanlara kimlik bildirim zorunluluğu getirildi.

antalyada binalara kimlik Haberi

antalyada binalara kimlik

ALANYA Belediyesi ve Alanya Teknik Adamlar Derneği (ATAD) arasında 'Bina Kimlik Bilgi Sistemi' kurulmasr konusunda protokol imzaladı. Sistem, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve ATAD Başkanı Hasan Fevzi Yüksekkaya tarafından tanıtıldı. Binanın yapımından, sıhhi ve elektrik donanımına, işi yapan sorumlu firmadan inşaat bilgilerine kadar birçok bilgi tabelada yer alacak. Sisteme gore teknik firmalar yaptığı iş için 5 yıl garanti verecek. Kimlik tabelaları önümüzdeki günlerde bina girişlerine asılmaya başlanacak. 


KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN İLK AYAĞI 


Başkan Yücel, sistemin binalara kalite getirecek bir proje olduğunu belirterek, "Protokolün hayırlı olmasını dilerim" dedi. ATAD Başkanı Fevzi Yuksekkaya ise Alanya'da kentsel donuşu mun ilk ayağı olarak "Bina Kimlik Sistemi' uygu lamasını başlattıklarını kaydetti. Bina sakinlerinin de yaşanan sorunlarla ilgili sorumlu kişileri veya firmaları arayabileceğini kaydeden Yüksekkaya şöyle...