15 / 05 / 2024

antalyada kalınacak yerler

antalyada kalınacak yerler

Yılda 12 milyon turisti ağırlayan Antalya'da tatilcilerin artık oteller yerine konutlarda kaldığını ifade eden Antalya Emlakçılar Odası Başkanı Şeref Sağlam, bu durumun emlak sektörüne de hareketlilik getirdiğini söyledi.

Yapı Kayıt Belgesi kalıcı imar hakkı sağlar mı?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca başlatılan imar barışı uygulaması tam gaz devam ediyor. Yapı Kayıt Belgesi başvuruları 31 Ekim'e kadar alınacak. Peki Yapı Kayıt Belgesi kalıcı imar hakkı sağlar mı?

Yüksekova'da planda konut olarak görülmeyen yerler taşınacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "İmar planında konut olarak görülmeyen yolda kalan yerler, çürük alanlar, yeni yere taşınacak. Metrekaresine göre site içinde evler vereceğiz" dedi.

Düzce'nin 5 yıllık imar planına ek yerler belirlenecek!

Düzce Belediyesi tarafından 5 yıllık imar planına dahil edilecek yerler Eylül ayı içinde yapılacak meclis toplantılarında gündeme alınacak.

2000 yılında Türkiye'nin beş yıldızlı otelleri ödül üstüne ödül alıyormuş!

2000 yılında ABD'nin seyahat dergilerinden Conde Nast Traveller, Türkiye'nin üç otelini altın listeye almış. Çırağan Palace, Swissotel ve Four Seasons ''Dünyada kalınacak en güzel yerler'' arasında sayılmış.

Apartmanlarda ortak yerler nelerdir?

Ana gayrimenkulün bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarayan yerlerine "Ortak yerler" deniyor. Peki, apartmanlarda ortak yerler nelerdir? İşte apartmanlarda ortak yerler..

Bursa Bey Sarayı kalıntıları çevresinde başlayan bir inşaat tespit edildi!

Bursa Kent Konseyi (BKK) Tarihi Kültürel Miras Çalışma Grubu üyeleri. Tarihi Bey Sarayı kalıntıları çevresinde başlayan bir inşaat tespit etti. BBK üyeleri, "Bu bölge çok önemli bir dünya mirasını barındırıyor." dedi.

Tapu ve kadastro işlemlerinden alınacak harçlar 2014!

2014 yılında Tapu ve kadastro işlemlerinden alınacak harçlar Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ hükümlerine göre, kayıt harici kalmış olan gayrimenkullerin tescilinden takdir olunan değer üzerinden binde 11,38 oranında harç tahsil edilecek...

İnşaat atıklarını belirlenen yerler dışında atanlara 189 TL'den başlayan ceza!

Kabahatler Kanunu kapsamında 2014 yılında uygulanacak idari para cezaları belli oldu. İnşaat atıklarını belirlenen yerler dışında atanlara 189 ile 9 bin 659 lira arasında ceza yazılacak...

Liceliler kalıcı konut istiyor!

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 39 yıl önce meydana gelen depremin yaraları hala sarılamadı. Lice'yi yerle bir eden sarsıntıda zarar görenler için o dönemde geçici olarak prefabrik evler kuruldu, kalıcı konutların 3 yılda yapılacağı sözü verildi.

Fatih Açıkalın kimdir?

Çalışmalarını 1986' da Mimar Salih Salalı ile birlikte kurdukları Mimarlık Müh. Müş. Müt. San. ve Tic. Ltd. Şti. adı altında sürdüren mimar Fatih Açıkalın kimdir?

Hasankeyf 'te kar kalınlığı 50 santimetreye ulaştı, bölge ziyaretçi akınına uğradı!

Hasankeyf Kalesi olmak üzere Zeynelbey Türbesi, tarihi köprü ve İmam Abdullah Zaviyesi beyaz örtü altında kaldı. Kar kalınlığı 50 santimetreye ulaşırken, çok sayıda ziyaretçi bu ana tanıklık etmek ve görüntülemek üzere Hasankeyf'e geldi.

Alman Noe Beton Kalıpları 20 ülkeye Türkiye'den ihracat yapmayı hedefliyor!

Noe Beton Kalıpları Türkiye, 2015 ila 2016 yılları içinde Türkiye'de kurmayı planladığı yeni tesisiyle birlikte Noe'nin müşteri portföyünde bulunan 40 ülkeden 20'sine Türkiye'den ihracat yapmayı hedefliyor...

Dündar Yetişener: 2014'te 1 milyon eve yapı ruhsatı alınacak!

İMSAD Başkanı Dündar Yetişener, 2014'te alınacak konut yapı ruhsatının 1 milyon daireye yükselmesinin beklendiğini söyledi. 2014'te yüzde 5, inşaat malzemeleri sektörünün ise yüzde 5-6 büyüyeceği belirtildi...

antalyada kalınacak yerler Haberi

antalyada kalınacak yerler

Antalya'da tatilcilerin artık oteller yerine konutlarda kaldığını ifade eden Antalya Emlakçılar Odası Başkanı Şeref Sağlam, bu durumun emlak sektörüne de hareketlilik getirdiğini söyledi. Yılda 12 milyon turisti ağırlayan Antalya'da tatilcilerin konutlarda kalmayı seçtiklerini söyleyen Emlakçılar Odası Başkanı Şeref Sağlam, bu durumun yazın emlak kiralarında hareketliliğe neden olduğunu kaydetti. Sağlam, "Antalya'da son zamanlarda yapılan konutlar otelleri aratmayacak lükslükte yapılıyor. 


Konutları tercih eden yerli ve yapana turistler genelde aileler oluyorlar. Bazı tatilcilere ev ortamı daha rahat geliyor" diye konuştu. Tatilcilerin geçmişte bazı emlakçılardan ya da kara borsadan fahiş fiyatlarda konut kiraladığını ifade eden Sağlam, tatilcilere seslenerek, emlak kiralamadan önce odadan gerekli bilgileri almalarının mümkün olduğunu söyledi. Sağlam, "Konut ararken sadece belirli bir yere takılıp kalmasınlar, belirli bölgede birkaç emlakçıya giderek fiyatları değerlendirsinler...