29 / 04 / 2024

antep Zooloji ve Doğa Müzesi ne zaman açılacak

antep Zooloji ve Doğa Müzesi ne zaman açılacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Gaziantep Zooloji ve Doğa Müzesi 23 Nisan’da vatandaşların hizmetine açılıyor

Konakta ‘Antep Evi’ hayat bulacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin restore ettiği Gazi Konuk Evi yurt içinden ve yurt dışından gelen ziyaretçilere eski Antep evlerindeki yaşamı yansıtacak.

Gaziantep Zooloji Müzesi açıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Türkiye’nin ilk ve tek Zooloji Müzesi Gaziantepli vatandaşların hizmetine açıldı.

Gaziantep Zooloji ve Doğa Müzesi 23 Nisan’da açılıyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Gaziantep Zooloji ve Doğa Müzesi 23 Nisan’da vatandaşların hizmetine açılıyor

Şehitkamil imar ve sosyal tesis yapımında 2016'da fark yarattı!

GAZİANTEP'te merkez ilçe Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 2016 yılı içerisinde imar, yol açma ve sosyal tesis yapımı konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Asiye ve Resul Ayrıç çifti, 5 yıldır Seda Sayan'dan ev bekliyorlar!

GAZİANTEP'te, her ikisi de cüce sendromu ile dünyaya gelen Asiye ve Resul Ayrıç çifti, 5 yıl önce evlendikten sonra katıldıkları televizyon programında kendilerine ev alacağını söyleyen Seda Sayan'ın sözünü tutmasını bekliyor.

Ünlü işadamı Taner Nakıboğlu ve oğlu tutuklandı!

GAZİANTEP’te darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alınan Naksan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu ile oğlu Taner Nakıboğlu tutuklandı, Ferhan ve Emre Nakıboğlu ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Şahinbey'deki Antep Evi restore edilecek!

Şahinbey Belediyesi kültürel ve tarihi dokuyu gün yüzüne çıkarmaya devam ediyor. Ağa Cami yanında bulunan eski Antep evini kamulaştıran Şahinbey Belediyesi, konutu aslına uygun olarak restore ederek hizmete açacak.

Uludağ Üniversitesi, Zooloji Müzesi kurdu!

UÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve müzenin sorumlusu Prof. Dr. Uğurtaş ile ekibi, trafik kazasında, hayvanat bahçesinde veya Veteriner Fakültesine getirilip telef olmuş hayvanları toplayarak Zooloji Müzesi kurdu

Antep Sepeti el sanatlarını İstanbul'da Eataly'e taşıdı!

Eataly Gaziantep'i ağırlıyor etkinliği kapsamında İstanbul Zorlu Center'da Gaziantep rüzgarı estiren Antep Sepeti el sanatları ve etnografik ürünleriyle göz kamaştırdı. Gaziantep'in dünya genelinde el sanatları ve bakır işçiliği oldu.

Adıyaman, Güneydoğu'nun sanayi başkenti Antep'e rakip oldu!

Adıyaman Üniversitesi'nin sanayi işbirliği ve Ar-Ge çalışmalarını da arkasına alan Nemrut'un diyarında, sanayi devrimi yaşanıyor. Dış ticaretini altı yılda 9 kat artıran Adıyaman, Güneydoğu'nun sanayi başkenti Antep'e rakip oldu...

Uludağ Üniversitesi'nde Zooloji Müzesi açıldı!

UÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Anabilim Dalı Başkanı ve müzenin sorumlusu Prof. Dr. İsmail Hakkı Uğurtaş, açılışta yaptığı açıklamada, müzeciliğin bir iki günde tamamlanacak bir iş olmadığını söyledi...

Antep AVM ve otel icradan 106 milyon 679 bin 382 TL'ye satılıyor!

Gaziantep'te yer alan Antep AVM ve otel icradan satılıyor. Toplam bedelleri 106 milyon 679 bin 382 TL olarak belirlendi...

Gaziantep'te Antep AVM ve 5 yıldızlı otel inşaatı106.7 milyon TL'ye icradan satılık!

T.C. Gaziantep 6. İcra Müdürlüğü, Gaziantep ili Şehitkamil ilçesi Gazi mahallesinde bulunan Antep AVM ve 5 yıldızlı otel inşaatını 106 milyon 773 bin 660,83 TL'den satışa çıkardı. Satış, 13 Mart 2012 Salı günü 10:00-10:15 saatleri arasında gerçekleştirile

antep Zooloji ve Doğa Müzesi ne zaman açılacak Haberi

antep Zooloji ve Doğa Müzesi ne zaman açılacak


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayvanat bahçesinde kurulan Türkiye’nin ilk ve tek Zooloji ve Doğa Müzesi 23 Nisan’da açılıyor. 


Hem milyonlarca yıl önce yaşayan ve nesli tükenen hem de halen vahşi doğada bulunan yırtıcı hayvanların tanıtılacağı müze, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Dünya’nın 4. Avrupa’nın 3. Türkiye’nin ise en büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi içerisinde 750 metrekarelik bir alana kuruldu.


Zamanın dondurulduğu fantastik bir dünyanın kapılarını açan ve milyonlarca yıl önce yaşamış nesli tükenmiş ve tükenmekte olan hayvanlarla tanıştıracak Zooloji ve Doğa Müzesi’nde varlığını günümüze kadar sürdüren, doğayı paylaştığımız yüzlerce hayvan örneğini yakından bakılacak.


Türkiye’de hayvanat bahçesi içerisinde yer alan ilk ve tek zooloji müzesi  olan Gaziantep Zooloji ve Doğa Müzesi geçmişten günümüze tanıklık eden yüzlerce hayvan türünü tanıma imkanı sunuyor.


Müzede, MÖ...