11 / 05 / 2024

antik tiyatro için yapılan kamulaştırmalar

antik tiyatro için yapılan kamulaştırmalar

Kadifekale 'deki gecekondular arasına sıkışıp kalan 16 bin kişilik Antik Roma Tiyatrosu 'nu gün yüzüne çıkarabilmek için bugüne kadar 11 milyon TL 'lik kamulaştırma yapıldı...

Amorium Antik Kenti için koruma amaçlı imar planı hazırlandı!

Afyonkarahisar'ın Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici, Amorium Antik Kenti'nin turizme kazandırılacağını açıkladı. Bu kapsamda, Amorium Antik Kenti için koruma amaçlı imar planı hazırlandı.

DİKA'dan Dara Antik Kenti'nin restorasyonu için 4 milyon liralık destek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın "Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı" çerçevesinde, Mardin Müze Müdürlüğü tarafından uygulanan "Dara Antik Kenti Örenyeri Çevre Düzenlemesi ve Restorasyon Projesi" için 4 milyon TL destek sağlanacak.

Telsiz Telgraf İstasyonu binalarının restorasyonu için acele kamulaştırma!

Antalya'da Patara Antik Kenti 1. derece sit alanında bulunan tescilli Telsiz Telgraf İstasyonu binalarının restorasyon edilmesi için bulunduğu taşınmazların acele kamulaştırılması kararlaştırıldı.

Myrleia Antik Kenti'ne yapılan AVM için karşı hamle!

Bursa Mudanya’da ‘Myrleia Antik Kenti’  olarak bilinen bölgede yapılan AVM inşaatı için ‘imar barışı’ başvurusu yapılarak yapı kayıt belgesi alınmasına belediyeden karşı hamle geldi.

Myrleia Antik Kenti'ne yapılan AVM için imar başvurusu!

Bursa’da Myrleia Antik Kenti üzerinde inşa edilen AVM için imar başvurusu yapıldı. Yargı süreci devam eden bölge için kamulaştırma isteniyor. 

Mersin Akkale Arkeolojik Sit Alanları için imzalar atıldı!

Mersin Erdemli'deki M.Ö. 4’üncü yüzyıla ait olduğu düşünülen Akkale Antik Kenti’nin restorasyon projesi için imza atıldı. Kent, gün yüzüne çıkarılacak.

Muammer Karaca Tiyatrosu restorasyon için izin bekliyor!

Beyoğlu'ndaki Muammer Karaca Tiyatrosu için yıkım tartışmaları sürüyor. 5 yıldır atıl durumda bulunan tiyatro salonu için İBB'den açıklama geldi. Salon, restorasyon için onay bekliyor.

Düzce Antik Tiyatro'da düzenleme çalışmaları başladı!

Konuralp’in tarihi alanlarında yapılan restorasyon çalışmaları kapsamında “Antik Tiyatro”da da peyzaj düzenlemelerine başlandı.

Konyaaltı Belediyesi yeni projeler için hazır!

Konyaaltı Belediyesi, 5 ayrı muhtarevi, kapalı semt pazar yeri, anfi tiyatro ve kırsal bölgeler için sosyal etkinlik alanı projeleri için ihale sürecini başlatıyor.

Muratpaşa opera ve gösteri merkezi için imzalar atıldı!

Muratpaşa Belediyesi Çok Amaçlı Gösteri Merkezi, Opera ve Tiyatro İşliği Ulusal Fikir Proje Yarışmasında birinci olan projenin uygulanması için imzalar atıldı.

Diyarbakır Dakyanus Antik Kenti'ne inşaat izni verildi!

UNESCO’nun, Dünya Kültür Mirası listesine dahil ettiği Diyarbakır’da, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu 1. derece arkeolojik sit alanındaki Dakyanus Antik Kenti’ne inşaat yapılmasına izin verdi.

Hasankeyf için UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne başvuruldu mu?

Türkiye’nin Ilısu Barajı göl suları altında kalma tehlikesi bulunan antik kent Hasankeyf için Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Listesi’ne başvurmadığı öne sürüldü.

Muratpaşa’da jüri, Opera ve Gösteri Merkezi için çalışıyor!

Muratpaşa Belediyesi tarafından Yeşilbahçe Mahallesi’nde yapılacak ‘Opera, tiyatro ve gösteri merkezi’ için açılan mimari fikir proje yarışmasına katılan 97 proje, jüri tarafından değerlendiriliyor

antik tiyatro için yapılan kamulaştırmalar Haberi

antik tiyatro için yapılan kamulaştırmalar


İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kadifekale'deki gecekondular arasına sıkışıp kalan 16 bin kişilik Antik Roma Tiyatrosu'nu gün yüzüne çıkarabilmek için bugüne kadar 11 milyon TL'lik kamulaştırma yaptı ve 28 binanın yıkımını gerçekleştirdi 8 bin 500 yıllık geçmişi ile önemli medeniyetlere ev sahipliği yapan İzmir'in yerel yönetimi, tarihi mirasın ortaya çıkarılması ve korunması konusundaki örnek çalışmalarım aralıksız sürdürüyor. Bu çalışmaların sonuncusu Kadifekale'de gerçekleştiriliyor. 


İzmir Büyükşehir Belediyesi, bölgedeki Antik Roma Tiyatrosunun gün yüzüne çıkarılması amacıyla başlattığı kamulaştırmalarda bugüne kadar 10 milyon 940 bin 532 TL lira bedel ödedi. Kadifekale'de gecekondular araşma sıkışıp kalan tiyatronun çıkarılması için yaklaşık 12 bin 972 metrekarelik alan üzerinde bulunan 164 adet parsel için İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırma kararı alınmıştı. Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar 98 parseli kapsayan 8 bin...