22 / 05 / 2024

AOÇ arazileri rant uyarısı

AOÇ arazileri rant uyarısı

AŞTİ’nin taşınması ile birlikte arazinin rant projelerine kurban edilmesine izin vermeyeceklerini dile getiren Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan “AOÇ arazilerine dokunan yargıda hesabını verir” dedi.

Nadir Ataman: Kanal İstanbul’un geçeceği mahallelerde ekip biçenler şimdi rantı izliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Nadir Ataman, Kanal İstanbul arazileri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Kanal İstanbul’un geçeceği mahallelerde önceden ekip biçenler şimdi rantı izliyor" şeklinde konuştu.

AOÇ arazileri neden kiralandı?

Çankaya Belediyesi AOÇ’den iki arazi kiraladı. AK Partili meclis üyesi bu durumdaki amacın kiraya verilen binanın ön tarafını açık tutmak olduğunu iddia etti ve İki arazinin ağaçlandırılmasını talep etti.

Mimarlar Odası'ndan TOKİ'ye çağrı: AOÇ ihalesini iptal edin!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Atatürk Orman Çiftliği taşınmazlarını açık arttırma ile satışa çıkarttı. Mimarlar Odası Ankara Şubesi duruma tepki göstererek 'İhaleyi iptal edin, AOÇ arazileri müzayedelik değildir' çağrısı yaptı.

Murat Kurum: Askeri arazileri rant olarak görmedik!

Son zamanlarda askeri arazilerin kullanımıyla ilgili dolaşıma sokulan yalan haberlere en yetkili ağızdan cevap geldi. İstanbul'da çeşitli incelemeler yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Biz hiçbir zaman askeri arazileri rant olarak görmedik" dedi.

Mimarlar Odası AOÇ arazilerinde ranta karşı uyardı!

AŞTİ’nin taşınması ile birlikte arazinin rant projelerine kurban edilmesine izin vermeyeceklerini dile getiren Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan “AOÇ arazilerine dokunan yargıda hesabını verir” dedi.

Atatürk Orman Çiftliği tesisleri ‘ticari sır’!

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazileri üzerindeki Ala Tesisleri’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce kullanılmasına ilişkin yapılan kira sözleşmesini soran mimarlara “ticari sır” cevabı verildi. İşte ayrıntılar...

Ali Ağaoğlu: İnşaat rant sektörü demek değil!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, Başbakan Yardımcısı Babacan'ı "İnşaat sektörünü parmağıyla gösterip olumsuz algı yarattı" diye eleştirdi...

Ali Ağaoğlu: İnşaat sektörü çok emek istiyor!

İş adamı Ali Ağaoğlu inşaat sektörüne yönelik değerlendirmelerde bulundu. Ağaoğlu Rolls Royce'a binmesiyle ilgili olarak da açıklamalar yaparak "Ağaoğlu Rolls Royce'a biniyor diye inşaat sektörünü rant sektörü sanıyorlar" dedi.

Ali Ağaoğlu'ndan rant vergisi değerlendirmesi!

İnşaat sektörünün bir numaralı gündem maddesi rant vergisi uygulamasını eleştiren Ağaoğlu, "AK Parti'yi sandıkta yenemeyenler, ekonomiyi bozarak kurtulmak istiyor. Ekonomiyi durdurma çarkına su taşınıyor" dedi

Ali Ağaoğlu: Finans değil, rant merkezi!

İstanbul Finans Merkezi’nin hudutları torba yasa ile değiştirilerek Ataşehir’den Ümraniye Belediyesi’ne aktarıldı. Böylece rant devredildiği iddia edildi.Ali Ağaoğlu konu ile ilgili 'Finans değil, rant merkezi' dedi.

Ali Ağaoğlu: Rantı belediyelere sorun!

Ali Ağaoğlu, 17 Aralık sonrasında sessizliğini bozarak, belediyeleri hedefine aldı. Ağaoğlu, sektörün rant nedeniyle sürekli eleştirildiğini ancak inşaatta rantı belediyelerin dağıttığını söyledi. Ağaoğlu 'Rantı belediyelere sorun' dedi.

AOç arazileri belediyeye bedelsiz tahsis edilebilecek!

Anayasa Mahkemesinin, Atatürk Orman çiftliği  (AOç) arazilerinin, belirli amaçlarla Ankara Büyükşehir Belediyesine bedelsiz  tahsisine olanak tanıyan kanun hükmünün iptal isteminin reddine ilişkin gerekçeli  kararı Resmi Gazete 'de yayımlandı

Ağaoğlu My Towerland'ın yüzde 30'u satıldı!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, kentsel dönüşümün vatandaşa rant sağlanarak gerçekleşebileceğini söyledi

AOÇ arazileri rant uyarısı Haberi

AOÇ arazileri rant uyarısı

AŞTİ’nin taşınması ile birlikte arazinin rant projelerine kurban edilmesine izin vermeyeceklerini dile getiren  Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan “AOÇ arazilerine dokunan yargıda hesabını verir” dedi.


AOÇ arazisi üzerinde bulunan Ankara otogarı AŞTİ’nin taşınmasi ile birlikte arazinin yeni rant projelerine açılması için hazırlık yapıldığını dile getiren Mimarlar Odası arazinin ancak yeşil alan olarak değerlendirilebileceğini açıkladı. Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi olan ve 2026 yılına kadar Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne otogar kullanımı ile kiralanan AŞTİ’nin bulunduğu araziler üzerindeki rant beklentileri artıyor.


HÂLÂ ANLAMADINIZ MI?


Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan,  “Atatürk Orman Çiftliği arazilerine amacı dışında dokunulamayacağı size daha kaç kere söylenecek mahkeme kararlarını hâlâ anlamadınız mı?” dedi.


Candan AŞTİ’nin taşınmasıyla birlikte, alana ilişkin 4.5 emsalle, 1 milyon  500 bin metrekare...