30 / 04 / 2024

Mimarlar Odası AOÇ arazilerinde ranta karşı uyardı!

Mimarlar Odası AOÇ arazilerinde ranta karşı uyardı!

AŞTİ’nin taşınması ile birlikte arazinin rant projelerine kurban edilmesine izin vermeyeceklerini dile getiren Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan “AOÇ arazilerine dokunan yargıda hesabını verir” dedi.



AŞTİ’nin taşınması ile birlikte arazinin rant projelerine kurban edilmesine izin vermeyeceklerini dile getiren  Mimarlar Odası  Ankara  Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan “AOÇ arazilerine dokunan yargıda hesabını verir” dedi.


AOÇ arazisi üzerinde bulunan Ankara otogarı AŞTİ’nin taşınmasi ile birlikte arazinin yeni rant projelerine açılması için hazırlık yapıldığını dile getiren Mimarlar Odası arazinin ancak yeşil alan olarak değerlendirilebileceğini açıkladı. Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi olan ve 2026 yılına kadar Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne otogar kullanımı ile kiralanan AŞTİ’nin bulunduğu araziler üzerindeki rant beklentileri artıyor.


HÂLÂ ANLAMADINIZ MI?


Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan,  “Atatürk Orman Çiftliği arazilerine amacı dışında dokunulamayacağı size daha kaç kere söylenecek mahkeme kararlarını hâlâ anlamadınız mı?” dedi.


Candan AŞTİ’nin taşınmasıyla birlikte, alana ilişkin 4.5 emsalle, 1 milyon  500 bin metrekare toplam inşaat alanı olan, konsept proje hazırlığı yapıldığı bilgisini aldıklarını belirtti. Candan “Yurtdışında 4 ofisten konsept tasarım istenmiş, 6 hafta içerisinde gelecek olan master tasarımlara göre çalışmalar başlayacakmış. AOÇ arazisi olan AŞTİ alanı taşındıktan sonra kullanılabilecek tek işlevi yeşil alan olarak ağaçlandırılmasıdır. Öyle rant projelerini aklınızdan bile geçirmeyin, AOÇ arazilerine dokunan yargıda hesabını verir” dedi.


FİRMA BİLE TESPİT EDİLDİ


“Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü, AOÇ arazilerinin ranta kurban edilmesinin müdürlüğü oldu” diyen Candan, “Büyükşehir Belediye Meclisi’nden plan değişikliği  kararı almadan  firma belirlenmiş, işin başındakiler belirlenmiş, emsal belirlenerek, konsept tasarımlar isteniyor. Önce proje hazırlanıyor sonra plan hazırlığı yapılıyor. Bir yandan Büyükşehir Belediyesi AOÇ’ye olan kira borcunu ödemiyor, AOÇ kiraladığı arazisine sahip çıkmıyor. AOÇ’de sorumluluğu olanlar hakkında görevi kötüye kullanmaktan suç duyurusunda bulunacağız” şeklinde konuştu.


Projeye ilişkin Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden bilgi istediklerini belirten Candan “Yazıyla sorduk bu alana ilişkin borçlarını neden ödemiyorlar, 4.5 emsali 1.5 milyon metrekarelik inşaat için plan değişikliği hazırlığı yapıyorlar mı? Hangi inşaat firması bu konuda hazırlık içerisinde? diye. Bu işin peşini bırakmayacağız. Atatürk Orman Çiftliği arazilerinden elinizi çekin” dedi.


Sözcü


Geri Dön