07 / 05 / 2024

AOÇ plan iptalleri son durum

AOÇ plan iptalleri son durum

Ankapark ve Külliye’ye, 5 mahkemeden onay çıktı. TMMOB ve bağlı odalar, AOÇ’deki plan iptalleri için açtıkları davaları bir bir kaybetti. 2010 imar planları geçerli oldu.

Atatürk Orman Çiftliği arazisindeki imar planı değişikliği TBMM'de!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi tarafından Ankara Etimesgut'taki Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinde uygulanan imar planı değişikliğini meclis gündemine verdiği önergeyle taşıdı. Peki önergede hangi soruları sordu? İşte ayrıntılar...

Mahkeme, AOÇ alanına dair plan değişikliklerini iptal etti!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi yaptığı açıklamada, Atatürk Orman Çiftliği arazisinde bulunan ve TEBA Vakfı’na tahsis edilen toplamda 555 bin metrekarelik alana ilişkin plan değişikliklerinin mahkeme kararıyla iptal edildiğini duyurdu.

Atatürk Orman Çiftliği arazisindeki imar plan değişikliklerine mahkemeden dur!

Mahkeme, Ankara Çukurambar’da, TOKİ'ye devredilen ve satışa sunulan Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinde Atatürk’ün mirasına aykırı konut ve ticaret alanına ilişkin plan değişikliklerinin yapılamaması kararını verdi. 

Ağaoğlu’nun Boğaz'a yapacağı otel gündemde!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu tarafından 2012'de satın alınan, Yeniköy’deki Sait Halim Paşa Yalısı’nın bitişiğindeki arazi ile ilgili olarak hazırlanan yeni imar planı, Tabiat Varlıklarını Koruma Komisyonu’nun gündeminde...

AOÇ'deki 1 milyon metrekarelik alan imara açıldı!

TMMOB Ankara Şubesi, Atatürk Orman Çiftliği’nde (AOÇ) yapılan plan değişiklikleriyle son 2 ay içinde bir milyon metrekare arazinin daha imara açıldığını belirtti.

AOÇ'deki imar planı değişikliği yargıdan döndü!

Atatürk Orman Çiftliği'nde 'spor alanı' amaçlı plan değişiklikleri, yüksek yoğunluklu yapılaşma içerdiği nedeniyle Ankara 7. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Maslak 1453 projesi için yeni imar planı hazırlandı!

2014'te imar planının iptal edildiği Ağaoğlu Maslak 1453 projesi için imar planları hazırlanarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde askıya çıkarıldı...

Torba teklif Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi!

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen torba teklif, Bismil'in Çeltikli Mahallesi'nden Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisine kadar birçok önemli düzenleme getiriyor..

Ankapark ve Külliye’ye 5 mahkemeden onay!

Ankapark ve Külliye’ye, 5 mahkemeden onay çıktı. TMMOB ve bağlı odalar, AOÇ’deki plan iptalleri için açtıkları davaları bir bir kaybetti. 2010 imar planları geçerli oldu.

Adana İnşaat Mühendisleri Odası, belediyeleri uyardı!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı H. Çağdaş Kaya, plan iptalleri, imar plan uygulaması iptalleriyle Adana’nın imar sorunlarının henüz çözüme kavuşamadığını bildirdi.

Ağaoğlu Maslak 1453 ödeme şekli!

Ağaoğlu Maslak 1453 ödeme planında yüzde 5 peşinat fırsatı sunuluyor. Ağaoğlu Maslak 1453 projesinde daire teslimleri başladı...

Ali Ağaoğlu: Önder Halisdemir ile insani ilişkimiz sürecek!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, İcra Kurulu Başkanı Halisdemir`in işten ayrılmasının ardından: "Çalışanımı karısı boşasa ben boşamam. Önder Bey`in işini kurma planı var. İnsani ilişkimiz sürecek" dedi.

Bakırköy Ağaoğlu Central Park ödeme planı!

Bakırköy Ağaoğlu Central Park ödeme planı kapsamında yüzde 10 peşinatlı ödeme imkanı sağlanıyor. Ağaoğlu Central Park Evleri'nde daireler Mart 2018 yılında teslim ediliyor...

AOÇ plan iptalleri son durum Haberi

AOÇ plan iptalleri son durum

Ankapark ve Külliye’ye, 5 mahkemeden onay çıktı. TMMOB ve bağlı odalar, AOÇ’deki plan iptalleri için açtıkları davaları bir bir kaybetti. 2010 imar planları geçerli oldu.


Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı 5 oda, yapımı devam eden Ankapark ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin de aralarında bulunduğu, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) imar ve ulaşım planlarının iptali amacıyla açtığı davaların 5'ini daha kaybetti. Böylece daha önce Ankapark ve AOÇ ile ilgili olarak 2010 yılında yapılan imar planı, tekrar geçerli hale geldi.


"BOŞA KOŞUYORLAR"

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Çalışmalarımıza 22 yıldır onay veren Ankaralılara inat, neredeyse her projemizi engellemek için mahkemeye koşan Mimarlar Odası ve arkasına takılan ideolojik saplantılı diğer odaların boşa koştukları, bu kez de mahkemeler tarafından onaylandı" dedi. Mimarlar Odası'nın başını çektiği bazı...