27 / 04 / 2024

apart daire inceleme

apart daire inceleme

Apart daireler ve günübirlik kiralanan evlerle ilgili yeni düzenlemenin yer aldığı genelgede, suçluların yüksek oranda kullandığı 'Günübirlik kiraya verilen evler'in kayıt altına alınması amaçlanıyor. Günlük kiralama için ev sahibi beyanda bulunacak...

Akmerkez GYO, 24 apart daire ve otoparkı Üçgen Bakım'a kiralayacak!

Akmerkez GYO tarafından 27 bağımsız bölümden meydana gelen 24 apart dairesi ve 2 bağımsız bölümden oluşan otopark için Üçgen Bakım ve Yönetim Hizmetleri A.Ş. ile kiralama sözleşmesi yapılacak.

Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile 18 ila 72 aylık çocuk sahibi olan kadın tutuklu ve hükümlülerin apart daire şeklinde tasarlanan cezaevlerinde kalmaları amaçlanıyor.

Avcılar'da ‘paylaşımlı daire’ diye tanıtılan kaçak apart mühürlendi!

İstanbul Avcılar'da 'bayana kiralık, paylaşımlı daire' olarak tanıtılan apartman dairelerinin, apart olarak kullanıldığı ve kaçak işletildiği öğrebildi. Zabıta, söz konusu mekanları mühürledi. 

Belgesiz villa kiralama dolandırıcılığa kapı aralıyor uyarısı!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya turizm amaçlı villa, ev ve apart daire kiralama işlemini seyahat acentelerinin yapması gerektiğini belirterek, "Belgesiz faaliyetler maalesef birçok dolandırıcılığa da açık kapı bırakmaktadır." diye konuştu.

Koronavirüse karşı yeni tatil tercihi: Kiralık villa!

Bayram sebebiyle sahillere akın eden yerli turistin tercihi bu yıl butik tatilden yana oldu. Villa, apart daire, butik otel ve yatlar yüzde 100 dolarken, açık olan büyük oteller de yüzde 60’a yaklaştı. Ege Bölgesi ise tatilin gözdesi oldu. 

Tahincioğlu Nidapark İstinye daire fiyatları ne kadar?

Toplam 536 apart ünitesinden oluşan Nidapark istinye'de 2+1'den 5+2'ye kadar tüm daire tipleri bulunuyor. Peki 3 etaptan meydana gelen Tahincioğlu Nidapark İstinye daire fiyatları ne kadar?

İstinye Panavıa by Panaroma Apart'taki 3 daire 5 milyon TL'ye satılıyor!

İstanbul 10. İcra Dairesi, Sarıyer İstinye'de yer alan Panavıa by Panaroma Apart'taki 3 apart birimi satışa çıkarıyor. İhalenin satış bedeli 5 milyon 30 bin TL olarak belirlendi.

Özyazıcı Yalı Ataköy daire fiyatları!

Özyazıcı Yalı Ataköy daire fiyatları 1 milyon 350 bin liradan başlangıç gösteriliyor. Yalı Ataköy projesinde apart daire, ofis ve ticaret alanları bulunuyor...

Günlük kiralık evler mercek altına alınmalı!

EGE Turistik işletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, günlük olarak kiralanan apart daire ve evlerin güvenlik sorunları nedeniyle mercek altına alınması gerektiğine dikkat çekti.

Vakıflar 42 milyon TL kira geliri elde etti!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, 2015 yılında 32 adet taşınmazı kat karşılığı yöntemiyle değerlendirerek daire, dükkan, büro villa, apart daire ve özel okul olarak 105 adet taşınmaz elde etti. Vakıflar aynı dönemde 42 milyon TL de kümülatif kira geliri elde et

Dati Holding İstanbul Turizm Merkezi nerede?

İstanbul Turizm Merkezi projesinde otel, apart daire, marina ve mağazalar yer alıyor. Proje 1 milyar 460 milyon lira yatırımla hayata geçirilecek. Peki Dati Holding İstanbul Turizm Merkezi nerede?

Nayman Suites ne zaman teslim?

32 apart daire ve 2 villadan meydana gelen Nayman Suites projesi İzmir Çeşme Paşalimanı mevkiinde yükseliyor. Peki, Nayman Suites ne zaman teslim?

Nayman Suites projesi!

Toplam 32 apart daire ve 2 villadan meydana gelen Nayman Suites projesi Çeşme Paşalimanı mevkiinde hayata geçiriliyor.

apart daire inceleme Haberi

apart daire inceleme

İçişleri Bakanlığı, günübirlik kiraya verilen evler ve apart dairelerin kayıt altına alınmasını amaçlayan genelgeyi valiliklere gönderdi. Genelgeyle, günübirlik kiraya verilen evlerin kayıt altına alınıp vergiye tabi tutulması, kayıt dışılığın engellenmesi hedefleniyor.


Apart daireler ve günlük kiraya verilecek evler için işletme sahibinin mülki idare amirlerine beyanda bulunması ve izin alınması gerekiyor. Ayrıca ev sahibinin bir esnaf odasına kayıt yaptırması, vergi vermesi, 'yapı kullanma izin belgesi' alması gerekiyor. Yurt genelinde kayıt dışı olarak 10 binlerce günlük kiralanan ev bulunuyor.


-Oteller gibi işlem görecek


Aranan şahıslar ve şüphelilerin yüksek oranda tercih ettikleri, hiçbir kimlik bilgisi olmadan çok kolay kiralanan günlük evlerin mülki idare amirlerinin bilgisi dahilinde vergilendirilmesi amaçlanıyor. Ticari işletme haline gelmiş kayıt dışı bulunan bu evlerde kalanların da kimlik bilgisi otellerde olduğu gibi karakollara...