07 / 05 / 2024

apartman adına banka hesabı nasıl açılır

apartman adına banka hesabı nasıl açılır

Apartmanda kat malikleri tarafından toplanan aidatlar, apartman adına açılacak banka hesabında muhafaza edilebiliyor. Peki, apartman banka hesabı nasıl açılır? İşte apartman banka hesabı açma işlemleri..

Borsada BOFA çıkmazı! BOFA kimin adına işlem yapıyor, sahibi kim?

BoFA, ülkemizdeki borsada birçok hissede yüklü miktarda alım satım yapmakta. Bir çok yatırımcı BoFA'nın yapmış olduğu yüklü alımları takip ederek hisse değerlerini inceliyor. Peki BOFA kimin adına işlem yapıyor, sahibi kim?

EYT'de şok detay! Adına tarım arazisi olanlar ile TMO'ya ürün satanlara EYT müjdesi! Hemen bu şartlara bakın!

Türkiye’de hiç sigorta girişi olmayıp 25-30 senedir yurt dışında yaşayanlar, borçlanma ve hizmet kazanarak EYT ile emekli olmaya hak kazanacak. SGK girişi olmayıp adına tarım arazisi bulunanlar ve TMO'ya ürün satanlar da faydalanabilecek. İşte ayrıntılar...

Nohut fiyatlarına indirim mi geliyor? Nohut fiyatlarını düşürecek adım! Rekolte beklentisi arttı! İşte detaylar!

Çiftçiye destek olmak, üretimin artırılması adına Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçiye nohut ve ayçiçeği tohumu desteği verildi. Rekolte beklentisi de şimdiden büyük. İşte detaylar!

Hükümetten kısa zamanda zam adımı! Banka hesaplarına bakılıp adım atılacak

Hükümet piyasada oluşan aşırı artışlar nedeniyle harekete geçti. Toplu Konut İdaresi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı durum değerlendirmesi yaptı. Atılacak adımlarla ilgili yol haritası belli oldu. İşte detaylar..

Konut satışlarında yeni düzenleme: Astronomik fiyat artışlarına son

Hizmetten yararlanan kullanıcılar adına gerçekleştirilen işlemlerin her bir tahsilat veya satış işlem tutarı ya da satış işlem tutarı ve tarihi ile tahsil edilen tutarların aracılık verilen kullanıcılara ödenmesine dair banka hesabi bilgilerini her ay GİB'e bildirecekler.

Murat Kurum: Konut fiyatlarının normalleşmesi adına her türlü müdahaleyi yapacağız!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut fiyatları ile ilgili yaptığı açıklamada "Konut fiyatlarının normalleşmesi adına devlet olarak yapılması gereken her türlü müdahaleyi yapacağız." dedi.

Vakıflar adına tescil edilen taşınmazlar TBMM'de!

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, vakıflar adına tescil edilen taşınmazlara ilişkin soru önergesi verdi. 

Şeyma Subaşı adına kripto para çıkartıldı!

Hakkında yakalama kararı çıkarılan Sedat Peker'in ardından, evlilik teklifiyle gündeme gelen Şeyma Subaşı adına da kripto para çıkartıldı.

Apartmanlarda yönetici seçilir mi atanır mı?

Posta yazarı Tamer Heper, "Bir apartmana dışarıdan profesyonel yönetici atandığı takdirde, profesyonel yönetici ile apartman arasında yapılan yöneticilik sözleşmesini apartman adına kim imzalamaya yetkilidir?" sorusunu cevapladı.

ÖİB'den Sümer Holding AŞ adına kayıtlı Şanlıurfa'daki 3 taşınmazın satışına onay!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Sümer Holding AŞ adına kayıtlı Şanlıurfa Karaköprü'deki üç taşınmazın satışına onay verdi.

Bazı alanların tapuda Hazine adına tescil edilebilmesine yönelik değişiklikler TBMM'de!

Bazı alanların orman sınırları dışına çıkartılarak tapuda Hazine adına tescil edilebilmesine yönelik yapılan değişiklik meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ali Ağaoğlu babası adına Maslak'ta cami yaptırdı!

Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, merhum babası Miktat Ağaoğlu adına yaptırdığı camiyi kısa sürede ibadete açmayı planlıyor.

Yapı denetim hizmetinde fatura kimin adına düzenlenir?

Yapı denetim firması tarafından arsa sahipleri adına ayrı ayrı düzenlenecek faturalarda gösterilen KDV’nin arsa sahipleri tarafından 9/10 oranında tevkifata tabi tutulması gerekiyor.

apartman adına banka hesabı nasıl açılır Haberi

apartman adına banka hesabı nasıl açılır

Apartman banka hesabı nasıl açılır?

Apartmanda yönetim işlerini, kat malikleri tarafından seçilen yöneticiler yürütüyor. Yönetici, kat malikleri kurulunun kararlarını protokolleri, yapılan ihtar ve tebligatın özetini ve tarihlerini ve bütün giderleri, 32 nci maddede sözü geçen deftere tarih sırasiyle yazmaya ve bu defteri ve giderlerin belgeleriyle diğerbütün belgeleri bir dosyada saklamaya mecbur oluyor.


Bu defterin, her takvim yılının bitmesinden başlıyarak bir ay içinde yönetici tarafından notere kapattırılması

gerekiyor.

Apartmanda kat malikleri tarafından toplanan aidatlar, apartman adına açılacak banka hesabında muhafaza edilebiliyor. Peki, apartman banka hesabı nasıl açılır?


Apartmana banka hesabı açtırılması için apartman kat maliklerinin yapılan toplantıda bu konuda karar almaları gerekiyor. Banka hesabı açma süreci şu şekilde özetleniyor:


"Apartmana hesap açmak için öncelikle notere gidip noterden yönetici adına imza beyanname düzenleniyor. Alınan imza beyannamesinin ardından...