02 / 10 / 2024

Apartman aidatlarında son durum

Apartman aidatlarında son durum

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı olan Tamer bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu apartman aidatlarında ayrım yapılabilir mi? sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

Yeksa Yapı Şükrüpaşa apartmanında son konut!

İstanbul'un en nezih semti Kadıköy'de kentsel dönüşüm projesi kapsamında Yeksa Yapı tarafından hayata geçirilen Şükrüpaşa apartmanında son konut. Peki Şükrüpaşa apartmanında son konutun fiyatı ne kadar?

Fahiş site aidatlarında bu kez iyi haber! Bakanlığın rüzgarı yetti!

Son günlerde çoğu yerde kira fiyatlarını aşmaya başlayan site aidatlarında yeni bir gelişme yaşandığı ortaya çıktı. Buna göre, yaşanan fahiş artışlara bakanlığın devreye gireceğini açıklamasının ardından aidatlarda geri çekilmeler yaşandığı bildirildi.

Yılmaz Erbek Apartmanı davasında market hakkında suç duyurusu!

30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen İzmir depreminde çöken binalar arasında yer alan Yılmaz Erbek Apartmanı'nın davasında son durum ne?

Konut kredisi faiz oranlarında son durum ne oldu?

Mayıs ayının ve haftanın son gününde bankaların konut kredisi faiz oranlarında son durum ne oldu? En uygun konut kredisi faiz oranı ne kadar?

5 yıl vadeli konut kredisi faiz oranlarında son durum!

Bankaların konut kredisi faiz oranları  son haftalarda hızla yükledi. Vadeyi kısa tutup daha az faiz ödemek isteyenler için Kredi Pazarı 5 yıl vadeli konut kredisi faiz oranlarında son durumu listeledi…

Konut kredi faiz oranlarında son durum ne?

Kredi faiz oranlarına ilişkin son durum vatandaşlar tarafından da oldukça merak ediliyor. Peki konut kredi faiz oranlarında son durum ne?

Konut kredi faiz oranlarında son durum Mayıs 2019!

Konut kredi faiz oranları yüzde 3'e dayandı. En yüksek konut kredi faiz oranları yüzde 2.75. Peki en düşük faizi hangi banka veriyor. İşte konut kredi faiz oranlarında son durum Mayıs 2019...

İstanbul Ofis Piyasası'nda son durum ne? 

Colliers Türkiye 2019 1. Çeyrek 2019 İstanbul Ofis Piyasası raporunu yayınladı. Peki İstanbul Ofis Piyasası'nda son durum ne? 

5 ve 10 yıl vadeli konut kredi faiz oranlarında son durum!

Konut kredi faiz oranları artıyor. Peki 5 ve 10 yıl vadeli konut kredi faiz oranlarında son durum nedir? İşte faiz oranlarında son durum...

Konut kredisi faiz oranlarında son durum nedir?

Konut kredisi faiz oranları Nisan ayının üçüncü haftasına nasıl başladı? Konut kredisi faiz oranlarında son durum nedir?

Konut kredisi faiz oranlarında son durum nedir?

Bankaların konut kredisi faiz oranları son haftalarda oldukça hareketli. Bazı bankalar konut kredisi faizlerini arttırırken bazı bankalar da düşürmeye devam ediyor. Konut kredisi faiz oranlarında son durum nedir?

İstanbul Havalimanı'nda son kontroller yapıldı!

İstanbul Havalimanı'nda son kontrollerin yapıldığını söyleyen Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, "Havalimanı da çok güzel! THY tesisleri de çok güzel!"açıklamasında bulundu.

Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı'nda son durum!

Avrupa yakasının merakla beklediği Kabataş-Mahmutbey Metro Hattı'nda çalışmalar devam ediyor. İşte Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı'nda son durum...

Apartman aidatlarında son durum Haberi

Apartman aidatlarında son durum

22 daireli bir apartmanda bekar arkadaşımla oturuyorum. Bizim binada bizden başka üç dairede daha bekar kimseler kalıyor. Apartman yönetimi bekarlardan 60 TL evlilerden 30 TL aidat alacağını söylüyor. Böyle bir ayrım olabilir mi? 


Bunca senelik meslek hayatımda tuhaf pek çok şeye muhatap oldum ama böylesine az rastladım. Aidat dediğiniz bir binanın ihtiyacını gidermek için toplanan avanstır. Binanın neye ihtiyacı bulunduğu yılın başında tespit edilir. Kat malikleri kurulunda bu husus görüşülür sonra bir yıl içinde bu ihtiyaçları karşılamak için toplanması gereken para hesaplanır ve herkese adil biçimde dağıtım yapılır. Bunun adı aidattır. Üstelik aidatı yönetim kurulu kendi kafasından belirlemez. Kat malikleri kurulu belirler. Istisnaen kat malikleri kurulunda belirlenmemiş ise yönetici bir işletme projesi yapar kat maliklerine tek tek sunar, itiraz olmazsa...