21 / 05 / 2024

apartman çatı yapımı

apartman çatı yapımı

Apartmanda çatı olmadığını ve kimi kat maliklerinin apartmana çatı yaptırmak istediğinizi farz edelim. Bu durumda apartmanda çatı yapımı için ne gerekli? İşte apartmana çatı yapılması için gerekenler...

Keskin Atılım İnşaat Yapı Turizm Otomotiv Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Keskin Atılım İnşaat Yapı Turizm Otomotiv Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 2 milyon TL sermaye bedeli ile Burak Keskin tarafından kuruldu.

Atışlar Yapı Mühendislik Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Atışlar Yapı Mühendislik Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ali Fuat Atış tarafından kuruldu. 

Bakan Murat Kurum açıkladı! İklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada su kaynaklarını koruyacak ve atık su miktarını azaltacak iklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilmesi ve bu kapsamda teşviklerin artırılmasını karar verdiklerini dile getirdi.

Bta Çatı Yapı İnşaat İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Bta Çatı Yapı İnşaat İthalat İhracat Limited Şirketi Ataşehir’de  50 bin TL sermaye bedeli ile Ercan İbiş Hasan Yıldırım tarafından kuruldu.

Bta Çatı Yapı İnşaat İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Bta Çatı Yapı İnşaat İthalat İhracat Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ercan İbiş ve Hasan Yıldırım ortaklığında kuruldu.

Apartman çatı yönetmeliği!

Zaman zaman çatı katı, üst katta oturan malikin kullanımında olan çatı katının kullanım hakkı tartışmalara neden oluyor. İşte apartman çatı yönetmeliği. Apartman çatı yönetmeliği ile ilgili tüm merak edilenler...

Apartman ortak kullanım alanı işgali!

Bir site ya da apartmanda oturanların ortak alanlarda birbirlerine karşı anlayışlı olmaları ve kurallara uymaları gerekiyor. Peki apartman ortak alanlarının izinsiz işgalinde ne yapılır? İşte apartman ortak kullanım alanı işgali...

Avcılar'da yapım aşamasındaki binanın istinat duvarı çöktü!

İstanbul Avcılar'da temeli atılmış yapım aşamasında olan bir binanın istinat duvarı çöktü

Rıza Bey Apartmanı'nın müteahhidinin yalanını Google ortaya çıkardı!

İzmir'de yaşanan deprem sonrasında yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın müteahhidi Hasan Hüseyin Özkan verdiği ifadede, binanın altında daha önceden spor salonu olduğu ve bu dönemde kolonların kesildiğini iddia etmişti. Özkan'ın bu yalanı Google Earth'te yapılan incelemeler sonucunda ortaya çıktı.

Yağcıoğlu Apartmanı’nın müteahhitlerinden korkunç itiraf!

İzmir depremiyle ilgili tutuklu 7 şüpheliden 2’si, yıkılan Yağcıoğlu Apartmanı’yla ilgili gerçekleri anlattı. Şüpheliler, "İnşaat yapım sürecinde ve sonrasında zeminde su birikmesini fark ettik. Buna rağmen inşaata devam edip tamamladık" itirafında bulundu.

Cankat Yapı Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cankat Yapı Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Kürşat Atlı tarafından kuruldu.

Polatlı Ticaret OSB'de 26.9 milyon TL'ye altyapı yapım işi ihalesi!

Polatlı Ticaret Odası Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı, yol, içmesuyu, atıksu, yağmursuyu ve kamera sistemi inşaatlarından müteşekkil altyapı yapım işini 26 milyon 969 bin 500 TL'ye ihale edecek.

YHT hatlarının yapımı hızlanacak!

On Birinci Kalkınma Planı (2019-2023) kapsamında ulaşımda çok önemli adımlar atılacak. Bu kapsamda yüksek hızlı tren hatlarının yapımı hızlanacak.

apartman çatı yapımı Haberi

apartman çatı yapımı

Apartmana çatı yapılması için gerekenler!

Apartmanda çatı olmadığını ve kimi kat maliklerinin apartmana çatı yaptırmak istediğinizi farz edelim. Bu durumda apartmanda çatı yapımı için ne gerekli? 


Konu ile ilgili olarak Yargıtay'ın almış olduğu kararlar bulunuyor. Apartmana çatı yapılması için öncelikle,  bina mimari projesinin incelenmesi gerekiyor. Yapılan inceleme sonucunda mimaride bununla ilgili aykırı bir durum yer almıyorsa çatı, kat malikleri tarafından alınacak bir karar ile yapılabiliyor. 


T.C.YARGITAY 18. HUKUK DAİRESİ

E. 2002/133,K. 2002/559,T. 23.1.2002


• ÇATI ONARIM BEDELİNİN TAHSİLİ ( Kat Maliklerinden Hiçbirinin Ana yapının Ortak Yerlerinde Bütün Kat Maliklerinin Rızası Olmadıkça Onarım ve Tadilat Yapamaması )


• ORTAK YER ( Kat Maliklerinden Hiçbirinin Ana yapının Ortak Yerlerinde Bütün Kat Maliklerinin Rızası Olmadıkça Onarım ve Tadilat Yapamaması )


• KAT MALİKLERİNİN TAMAMININ ONAYI ( Onay Alınmadan Çatı...