02 / 05 / 2024

apartman demirbaşları hangileridir

apartman demirbaşları hangileridir

Apartmandaki ortak alanlar; bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarayan yerlerine ortak yerler olarak ifade ediliyor. Peki, apartman demirbaşları nelerdir?

Zamlı 2024 apartman görevlisi maaşları ne kadar olacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yeni asgari ücreti dün açıkladı. Buna göre, Bakan Işıkhan 2024 senesinde uygulanacak olan asgari ücret tutarının 17.002 TL olduğunu belirtmişti. Peki 2024 apartman görevlisi maaşları ne kadar olacak?

Kabul etmeyene evi kiralamıyorlar! Ev sahibi-kiracı anlaşmazlıklarında yeni kriz: Teminat senedi!

Ev sahibi ile kiracı anlaşmazlıkları gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Bu kapsamda son olarak ev sahibi evdeki ankastre gibi demirbaşlar için ‘teminat senedi’ istemeye başladı. Kabul etmeyene ise evi kiralamıyorlar. İşte detaylar...

 Onvo Android Smart TV en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? İşte fiyat listesi

ister yeni evleniyor isterseniz evinizi yeniliyor olun bir evin demirbaşları arasında olan Televizyonlar her geçen gün teknolojisini yeniliyor. Bunlardan birisi de Onvo marka TV.  Peki Electrolux çamaşır makinesi en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar?

Bağcılar'daki 8 katlı Uğurlu Apartmanı yıkılıyor! Görüntüsüyle sosyal medyada gündem olmuştu! 

Bağcılar Belediyesi, üst üste konulmuş iki bina gibi görünmesi sebebiyle sosyal medyada gündem olan apartman için harekete geçti. O binanın yıkımına başlandı. 

Çay makineleri kaç TL, en ucuz hangisi? 3 Şubat 2023 fiyat listesi...

Sadece evlerin değil, ofislerin de olmazsa olmaz demirbaşları arasında yer alan çay makineleri, çeyiz paketlerinin de favori ürünü. Peki, Arnica, Philips, Goldmaster Çay Makineleri ne kadar, hangi marka daha uygun? İşte cevabı...

Maddi yardım yapan kurum ve kuruluşlar hangileridir 2022?

Maddi yardım yapan kurum ve kuruluşlar vatandaşlar tarafından merak edilmektedir. İşte merak edilen detaylar!

160 KW altı elektrikli araçlar var mı? 160 KW altı elektrikli araçlar hangileridir?

Elektrikli araçlar hakkında yeni ÖTV düzenlemesi gündemde yer alıyor. ÖTV düzenlemesi yürürlüğe girdi. İşte yeni düzenlemede yer alan maddeler!

Samsung Bulaşık Makineleri ne kadar? İşte Solo Bulaşık Makineleri Nisan 2022 fiyat listesi!

Mutfakların demirbaşları arasında yer alan bulaşık makineleri yenilikçi teknolojisi ve şık tasarımıyla dikkat çekiyor. Evindeki makinesini yenilemek isteyenler uygun fiyatlı bulaşık makinelerini araştırıyorlar. Bizde Samsung Bulaşık Makineleri fiyat listesini sizler için derledik...

Apartman, site, villa çatılarında güneş doğacak! EPDK açıkladı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), güneşten elektrik üretimi kapasite sınırını 10 kW’den 25 kW’ye çıkardı. Apartman, site, villa gibi alanlarda vergi, gümrük ve 4. bölge teşviğiyle üretimin yaygınlaştırılmasının önü açıldı.

Apartman sakinleri inanamadı!  Bina duvarsız kaldı... 'Duvarı çalmışlar'

İstanbul Avcılar'da kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan bir binanın yanındaki bina ile ortak duvarı kullandığı ortaya çıktı. Yıkımı yapılan evin yanındaki binanın bir cephesi duvarsız kaldı. Apartman sakinleri yaşanan durum karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

İzmir depreminde yıkılan Emrah Apartmanı'na ilişkin iddianame hazırlandı!

İzmir'de, geçtiğimiz sene yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremde 30 kişinin yaşamını yitirdiği Emrah Apartmanı'na ilişkin hazırlanan iddianamede apartmanın projelendirmedeki eksiklikler, malzeme özelliklerindeki yetersizlikler, uygulama ve işçilik yanlışları sebebiyle yıkıldığı belirtildi.

Avcılar'daki riskli bina tehlike saçıyor!

Avcılar'da bulunan Dış Budak isimli bina çökme tehlikesi nedeniyle tehlike saçıyor. Mahallede bulunan vatandaşlar apartmanın yıkılma tehlikesi nedeniyle endişeli günler yaşıyor. 

Normalleşme sürecinde site toplantıları nasıl yapılır?

Hürriyet yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında kademeli normalleşmede apartman toplantılarını kaleme aldı. İşte Armutçu'nun o yazısı...

apartman demirbaşları hangileridir Haberi

apartman demirbaşları hangileridir

Apartman demirbaşları nelerdir?

Apartmandaki ortak alanlar; bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarayan yerlerine ortak yerler olarak ifade ediliyor.


Bu yerler taşınmazın demirbaşı olarak kabul ediliyor. Peki, hangi alanlar demirbaş oluyor? Apartman demirbaşları nelerdir? Apartman demirbaşlarının giderleri nasıl ödenir?


Apartman demirbaş giderleri:

Çatı tadilatı

Mantolama

Asansör eklenmesi

Dış cephe boyası

Bağımsız bölüm eklenmesi gibi...


Apartman günlük giderleri:

Kapıcı hizmeti

Bekçi hizmeti

Bahçıvan hizmeti

Temizlik hizmeti

Elektrik-su hizmeti


Dairenin içinde kiracı olsa dahi, apartmanın demirbaşına ilişkin yapılan tüm masraflar, kat malikinden tahsil ediliyor. 


Kiracılar, günlük hizmet kapsamına giren kapıcı, bekçi, bahçıvan, ortak kullanımda olan elektrik ve su gibi giderleri karşılamak ile yükümlü oluyor.


Buna göre apartmanın kendisi ile yapılan değişiklikler; tadilatlar kat maliki tarafından karşılanıyor; Buna karşılık günlük hizmet giderleri ise kiracılar tarafından karşılanıyor.


Apartmanda denetçi zorunlu mu?



Işıl Seren...