30 / 04 / 2024

Apartman içi tadilat giderleri

Apartman içi tadilat giderleri

Posta yazarı Tamer Heper 'Merdiven aralıkları ve korkulukların boya ve badana giderleri kimlere aittir? ' sorusunu yanıtladı.

Vatandaşlara 'Yarısı Bizden' çağrısı: 10 bağımsız bölümlü apartman için 14 milyon TL destek! Sakın kaçırmayın!

Konut sektörü temsilcileri İstanbul'da başlayan 'Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden' kampanyasının kaçırılmaması gereken bir fırsat olduğunu belirtti. İşte kampanyanın detayları ve uzmanların açıklamaları...

Bağcılar'daki 8 katlı Uğurlu Apartmanı yıkılıyor! Görüntüsüyle sosyal medyada gündem olmuştu! 

Bağcılar Belediyesi, üst üste konulmuş iki bina gibi görünmesi sebebiyle sosyal medyada gündem olan apartman için harekete geçti. O binanın yıkımına başlandı. 

Milli Emlak Bursa'da 10.2 milyon TL'ye apartman satıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü Bursa'da yer alan apartman için satış ihalesi düzenliyor. Peki merakla beklenen satış ihalesi ne zaman gerçekleştirilecek? İşte Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesindeki o ilan...

Kastamonu'daki hasarlı Yıldız Apartmanı yıkılıyor!

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde sel felaketi nedeniyle büyük hasar gören Yıldız Apartmanı için yıkım kararı alındı. Yapı belediye ekipleri tarafından yıkılıyor.

Mimarlar Odası'ndan Rıza Bey Apartmanı için yeni proje!

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen depremde Rıza Bey Apartmanı yıkılmıştı. Apartmanda 10’u çocuk 37 kişinin yaşamını yitirdi. Mimarlar Odası İzmir Şubesi alan için alternatif yeni bir proje hazırladı.

Kadıköy Şekerciler Apartmanı kentsel dönüşümle yıkılacak!

Kadıköy'de bulunan Şekerciler Apartmanı için kentsel dönüşüm dahilinde yıkım karar alındı.  Mimarlar ve kent araştırmacıları, binanın girişinde bulunan ve ressam Jale Yılmabaşar tarafından tasarlanan seramik panonun korunması için çağrı yaptı.

Avcılar'da bakımsızlıktan çürüyen ev için yıkım kararı!

Avcılar'da 8 senedir ev sahiplerine ulaşılamayan ve bakımsızlıktan çürüyen apartman için yıkım kararı alındı Yıkım ihale yoluyla gerçekleşecek.

Açelya Apartmanı çevresindeki binaların yıkımı bayrama kadar tamamlanacak!

Geçtiğimiz haftalarda istinat duvarında çökme meydana gelen Ankara'daki Açelya Apartmanı'nın çevresinde yer alan 11 apartman için yıkım kararı alınmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Gürgen yıkım işlemlerinin bayrama kadar biteceğini söyledi.

İzmit Önder Apartmanı yıkımı bekliyor!

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan ve Pisa Kulesi'ne benzeyen Önder Apartmanı için yıkım kararı alınmıştı. Tahliye edilen bina yıkıma hazır hale geldi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Açelya Apartmanı için müfettiş görevlendirdi! 

Çankaya'da geçtiğimiz hafta sonu istinat duvarı çöken Açelya Apartmanı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık apartmanda yaşanan ihmaller için müfettişleri görevlendirdi. 

İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı için yeni iddia!

İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı’yla ilgili yeni tartışmalar yaşanıyor. Apartmanın deprem tespit tutanağında zemin etüdü yapılmasının söylendiği ileri sürüldü. 

Sitelerde ortak alan giderlerini kimler öder?

Posta yazarı Tamer Heper '40 daire ve 2 dükkandan oluşan bir siteyiz. Sorunumuz dükkanlar. Yıllardır aidat, bakım onarım ne de kıdem tazminatı vermeye yanaşıyorlar. Girişi apartmandan bağımsız. Su, doğalgaz ve elektrik sayaçları apartman içinde. Nasıl bir yol izlememiz gerekiyor?' sorusunu yanıtladı

BİM'den Yılmaz Erbek Apartmanı açıklaması!

İzmir'de meydana gelen şiddetli deprem sonucunda Bayraklı ilçesinde yıkılan Yılmaz Erbek Apartmanı için; binanın zemin katındaki kolonların BİM mağazası için kesildiği iddia edilmişti. BİM, söz konusu iddialar için yazılı açıklamada bulundu. 

Apartman içi tadilat giderleri Haberi

Apartman içi tadilat giderleri

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Merpen aralıkları ve korkulukların boya ve badana giderleri kimlere aittir? ' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Merpen aralıkları ve korkulukların boya ve badana giderleri kimlere aittir? l N.D.

***

Okuyucumun sorusu bayıldığım sorulardan biri, kısacık. Tamam kısacık ama bu defa da kendisinin bu olaydaki sıfatı belirsiz. Yani daire sahibi olarak mı, kiracı olarak mı yoksa binanın dışından girilen bir dükkan sahibi olarak mı soruyor, belli değil. Dolayısıyla ihtimallere göre yanıt vermeye çalışacağım.

***

Merpen kovası ve korkuluklar birlikte ortak alanda bulunur. Dolayısıyla merpenler ve merpen sahanlıkları ortak alandır. Ortak alanlarda yapılacak onarım ve bakım giderlerini kat malikleri karşılar. Bu giderler kiracıdan talep olunmaz. Bu nedenle okuyucum kiracı ise bu giderlerden onun katına...