05 / 05 / 2024

apartman ortak masrafları nedir

apartman ortak masrafları nedir

Kat malikleri tarafından ödenmesi gereken apartmanın ortak masrafları bulunuyor.Her kat malikinin masraflara katılım yapması gerekiyor.Peki apartmanın ortak masrafları nelerdir?Apartman masraflarına katılım nasıl olur?

Yüksek kira bedelleri bunu da yaptırdı! Apartman ortak alanı kiralayanlara mahkeme yolu açılıyor!

Günümüzde yüksek kira bedelleri ve artan maliyetler karşısında kat malikleri ortak alanları kiraya verip maddi kaynak sağlayarak, apartmanların ya da sitelerin giderlerini karşılamak yoluna sıklıkla başvurmaya başladı. Bu durum mahkeme yolunu açıyor.

Ey ahali bu devirde bunu kimse yapmaz! Ziraat Bankası masraflarınıza ortak oluyor! Bu tarihi kaçırmayın

Ziraat bankası, 'bank kart' sahibi olanların market masraflarına ortak oluyor. Bakkal, Kasap, Manav ve Şarküteri harcamalarına Bankkart TL veriyor. Ziraat bankasının bu kampanyası hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için Haberimizi okuyun. Peki Ziraat bankası, 'bank kart'a kaç TL veriyor?

Apartman yöneticiliği kanunu nedir? Apartman yöneticiliği ücreti hesaplaması!

Apartman sakinlerinin ortak kararıyla seçilen apartman yöneticiliğini kanunu bulunur. Apartman yöneticiliği yapacak kişilerin, bu kanuna uymaları gerekir. Yöneticinin, apartman yöneticiliği kanununa uyması hem kendisi için hem de yönetimi devraldığı bina yönetimi için faydalıdır.

Kiracı aidata itiraz edebilir mi?

Aidat, bir apartman ya da sitede sunulan hizmet ve ortak alanların masrafları için tahsil ediliyor. Bazı sitelerde aidat için yüksek rakamlar isteniyor. Peki, kiracı aidata itiraz edebilir mi?

Apartman sakinleri inanamadı!  Bina duvarsız kaldı... 'Duvarı çalmışlar'

İstanbul Avcılar'da kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan bir binanın yanındaki bina ile ortak duvarı kullandığı ortaya çıktı. Yıkımı yapılan evin yanındaki binanın bir cephesi duvarsız kaldı. Apartman sakinleri yaşanan durum karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

Kiracı ortak alan masraflarından sorumlu mu?

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e, apartman kapısı değiştirilmesi, görüntülü diyafon yerleştirilmesi, site girişine sürgülü kapı yaptırılması, bahçe çitleri ve sulama borularını  yapılması gibi masrafları kiracının ödemesi gerekip gerekmediği soruldu.

Ortak kullanım alanı işgali ihtarname 2021!

Herhangi bir site ya da apartmanda yaşayanların ortak alanlarda birbirlerine karşı anlayışlı olmaları ve kurallara uymaları gerekiyor. Peki apartman ortak alanlarının izinsiz işgalinde ne yapılır? İşte ortak kullanım alanı işgali ihtarname hazırlama...

Apartman ortak kullanım alanı işgali!

Bir site ya da apartmanda oturanların ortak alanlarda birbirlerine karşı anlayışlı olmaları ve kurallara uymaları gerekiyor. Peki apartman ortak alanlarının izinsiz işgalinde ne yapılır? İşte apartman ortak kullanım alanı işgali...

Apartman sakinleri dikkat! Artık internetten gönderilecek!

Komisyonda görüşmelere başlanan 7201 Sayılı Tebligat Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile apartman yönetimi ve ortak giderlerin tahsili hususları değişecek. 

Emrah Apartmanı'nın müteahhitinden pişkin cevap!

İzmir'deki depremde 32 kişinin hayatını kaybettiği Emrah Apartmanı'nın müteahhidi Hayati Uzun'un apartmanın ortak watsapp grubunda verdiği pişkin cevap 'bu kadarına da pes' dedirtti.

Kırıkkale'de apartman ve site yöneticilerine ‘korona’ uyarısı!

Kırıkkale İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, apartman ve site yöneticilerinin koronavirüs salgınına karşı ortak alanlarda toplanmaların önüne geçilmesi amacıyla  önlemlerin almasını talep ederek, yasağa uymayanlara para cezası uygulanacağını duyurdu. 

Apartman aidat kanunu 2019!

Apartman ve sitelerde ortak alanların ihitiyaçlarını karşılamak amacıyla kiracı veya kat maliklerinden aidat alınıyor. Kiracı ve kat malikleri her ay apartman yönetiminin belirlediği aidat miktarını ödüyor.

Apartman yöneticisi masrafa katılır mı?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun '30 dairelik apartmanda, apartman giderleri toplanıyor. Yöneticimiz bu giderlerden muaf tutuluyor. Yapılan masraflara yönetici ortak mıdır? Yönetim kurulundaki denetçi ve yardımcıların onayıyla, yönetici bu masraflardan muaf olabilir mi?' sorusunu yanıtladı

apartman ortak masrafları nedir Haberi

apartman ortak masrafları nedir

Apartman masraflarına katılım nasıl olur?

Kat mülkiyeti kanununa göre apartmandaki kat maliklerinin ödemekle yükümlü olduğu ortak masraflar bulunuyor.Ortak masraflara katılım zorunlu olmakla birlikte uymayan kişiler için bazı yaptırımlar uygulanabiliyor.


Kat Mülkiyeti kanununa göre ortak masraflar şu şekilde sıralanıyor:

1.Temeller ve ana duvarlar, taşıyıcı sistemi oluşturan kiriş, kolon ve perde duvarlar ile taşıyıcı sistemin parçası diğer elemanlar,bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar, tavan ve tabanlar, avlular, genel giriş kapıları, antreler, merpenler,asansörler, sahanlıklar, koridorlar ve buralardaki genel tuvalet ve lavabolar, kapıcı daire veya odaları, genel çamaşırlık ve çamaşır kurutma yerleri, genel kömürlük ve ortak garajlar, elektrik, su ve hava gazı saatlerinin korunmasına mahsus olup bağımsız bölüm dışında bulunan yuvalar ve kapalı kısımlar, kalorifer daireleri, kuyu ve sarnıçlar, yapının genel su depoları, sığınaklar, 


2.Her kat malikinin kendi...