06 / 05 / 2024

Apartman risk analiz örnekleri

Apartman risk analiz örnekleri

29 Aralık 2012 tarihinde 28512 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliğine göre apartman risk analizi nedir? İşte apartman risk analizi örneği...

İmar Yasasına Takılanlar Derneği: Meclis'e sunulan teklif güvenli binaların kayıt altına alınmasını kapsıyor!

İmar Yasasına Takılanlar Derneği Türkiye'nin X sosyal medya hesabından imar barışı ile ilgili bir paylaşım yapıldı ve "Sunulan kanun teklifinde Afet Risk Analiz Raporu alınarak güvenli binaların kayıt altına alınmasını, ekonomiye kazandırılmasını kapsamaktadır" denildi. İşte ayrıntılar...

New York Times, Rönesans Rezidans'ı araştırdı: Lüks apartman neden yıkıldı?

New York Times tarafından yapılan bir araştırma ve adli analiz, büyük depremde kusurlu tasarım ve asgari denetimin nasıl ölümcül sonuçlar oluşturduğunu gözler önüne serdi. New York Times, Rönesans Rezidans'ı araştırdı. İşte o lüks apartmanın ölüm tuzağı olmasının nedenleri...

Antalya'da riskli binalar analiz edilecek!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde yer alan binaları analiz etmek için çalışmalara başladı. Büyükşehir Belediyesi risk analizinde İMO ile ortaklaşa çalışma gerçekleştirecek.

İstanbul'da Yapı Tespit Taramaları başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediye, kentin en önemli sorunlarının başında gelen depremle ilgili, “Risk Analiz Çalışması Hızlı Tarama Yöntemleri Projesi”ni başlattı. 

Ekrem İmamoğlu: Japonya ile deprem konusunda iş birliği yapıyoruz!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada “Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı’ ile ortaklaşa İstanbul’da Deprem Risk Analiz çalışmalarımızı hep beraber sürdürüyoruz.” dedi.

Sanayi tesislerinin yüzde 60’ı depremde büyük risk bölgesinde!

İBB depremde konut, iş yeri, sanayi kuruluşları gibi binaların depremdeki risk durumunu analiz eden bir çalışma yaptı. Sanayi ve üretim tesisleri ile konaklama tesislerinin yüzde 60’ı en büyük ivmenin olacağı risk alanında...

Kartal'da riskli binaların yıkımı sürüyor!

Kartal'da çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın bitişiğindeki 10 katlı binanın yıkımına devam edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, çöken bina çevresindeki 10 apartmanın analiz edildiğini ve 8'inin yıkımına karar verildiğini açıklamıştı.

Kartal'da riskli binalarda kontrollü yıkım yapılacak!

Kartal’da çökme sonucu 21 kişinin öldüğü Yeşilyurt apartmanının yanındaki Yunus apartmanı risk nedeniyle boşaltıldı ve yıkım işlemi başladı. Kartal'da riskli binalarda kontrollü yıkım yapılacak.

Gümrük kapıları yeniden inşa edilecek!

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, dış ticaret yapanlara daha kaliteli ve hızlı hizmet sunmak amacıyla cesitll risk analiz tekniklerini kullandıklarını söyledi.

İskenderun'un afet risk analiz sunumu yapıldı!

İskenderun Belediyesi tarafından hazırlanan şehrin afet risk analiz sunumu yapıldı.Belediye Brifing salonunda yapılan toplantıda çeşitli veriler üzerinden olası doğal afet durumlarında yapılması gerekenler değerlendirildi.

Apartman risk analizi yaptırmama cezası!

Risk değerlendirmesi; apartman, bina ve sitelerde var olan ya da dışarıdan gelebilecek tehlikelerin belirlenmesi, bu tehlikelerin önlenmesi çalışmaları olarak karşımıza çıkıyor. İşte, apartman risk analizi yaptırmama cezası!

Apartman risk analizi cezası nedir?

6331 sayılı İş sağlığı ve güvenliği kanunu gereğince 1 çalışanı dahi olan tüm iş yerlerinin risk analizi yapmaları gerekiyor. Peki, apartman risk analizi cezası nedir?

Risk değerlendirmesi ne zaman yapılır?

İşyerinde var olan ya da dışarıdan gelebilecek tehlikelerin belirlenmesi ve tehlikelerden kaynaklanan risklerin analiz edilerek derecelendirilmesi için risk değerlendirilmesi yapılıyor. Peki, risk değerlendirmesi ne zaman yapılır?

Apartman risk analiz örnekleri Haberi

Apartman risk analiz örnekleri

Apartman risk analizi nedir?

Risk analizi, bir kişi bile olsa işçi çalıştıran tüm işyerlerinde yapılması gereken bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Bu uygulamaya kapıcı çalıştıran apartmanlar da dahil oluyor.


Özellikle ciddi bir organizasyon haline gelen sitelerde site müdürü, muhasebeci, spor hocası, güvenlik görevlisi, kat görevlisi, temizlik görevlisi ve benzeri personel gereksinimine daha çok ihtiyaç duyuluyor. Bu şekilde işçi çalıştıran sitelerin de risk analizini yapmaları gerekiyor.


Buna karşın hiçbir çalışanı olmayan apartmanların risk analizi yapmaları gerekmiyor.


Söz konusu uygulamanın yasal dayanağı olarak; 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamındaki işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönünden yapılacak risk değerlendirmesinin usul ve esaslarını belirlemek amacıyla 29.12.2012 tarih ve 28512 sayılı Resmi Gazete’de İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliği yayınlanarak 30.12.2012 tarihinde yürürlüğe girdi.


Yönetmeliğe göre,...