06 / 05 / 2024

apartman sigortası nasıl yaptırılır

apartman sigortası nasıl yaptırılır

Apartman yönetimine seçilen yöneticinin yerine getirmesi gereken sorumlulukları arasında apartmana sigorta yaptırmak da yer alıyor. Peki apartman sigortası nedir? Apartman sigortası nasıl yaptırılır? İşte yanıtı...

Aidatlara zam dönemi yaklaştı! Apartmanlarda aidat zammı nasıl hesaplanır?

Apartman aidatları için yeni bir zam dönemi yaklaşıyor ve apartmanlarda ortak giderler ve toplanan aidat bedelleri ile ilgili uygulanacak olan zamların nasıl hesaplandığı ve uygulandığı merak edilen konular arasında yer alıyor. Beklenen apartman aidatlarına yapılacak zam ve nasıl hesaplandığı işte a

Konutlara şarj istasyonu nasıl kurulur?

Elektrikli araç kullanımı yaygınlaştıkça aracını sitesinde ya da apartmanının önünde şarj etmek isteyenler, "Konutlara şarj istasyonu nasıl kurulur?" sorusuna yanıt arıyor. İşte konuya ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Genel Sağlık Sigortası (GSS) başvurusu nasıl yapılır? Belgeler ve detaylar burada!

Genel Sağlık Sigortası'na (GSS) başvurmak için gereken belgeler ve e-devlet üzerinden nasıl başvuru yapılacağına dair bilgiler önemlidir. Peki Genel Sağlık Sigortası başvurusu nasıl yapılır, gereken belgeler nelerdir? İşte GSS başvurusu hakkında detaylı bilgiler haberin devamında...

Hayat sigortası primleri geri alınabilir mi? Primler geri nasıl alınır?

Önemli bir ilan: Kredi çeken herkesi ilgilendiren bir konu hakkında sizleri bilgilendirmek istiyoruz! Artık e-Devlet üzerinden başvurarak kredi ödemelerinizi geri alabilirsiniz. Peki Hayat sigortası primleri geri alınabilir mi? Primler geri nasıl alınır?

25 yıllık ev hanımlarına emeklilik başvurusu nasıl yapılır? Hiç sigortası olmayan ev hanımları nasıl emekli olur?

25 yıllık ev hanımlarının emeklilik konusu milyonlarca ev hanımının gündemde yer alıyor. Peki “Hiç sigortası bulunmayan ev hanımları nasıl emekli olur?” İşte detaylar!

2023 İşsizlik maaşı şartları nedir? İşsizlik sigortasından nasıl faydalanırım?

AK Parti'li yetkililerin yaptığı açıklamada, seçimi almaları halinde işsizlik aylığını alma koşullarında değişiklik yapacağını ifade etti. Bu sene için en düşüğü  4 bin 3 TL, en çoğu ise 8 bin 6 TL. 2023 İşsizlik maaşı şartları nedir? İşsizlik sigortasından nasıl faydalanırım?

Zorunlu Deprem Sigortası nasıl yapılır? 2023 DASK ne kadar? Neleri kapsıyor? 

Tüm konut sahiplerinin yaptırması gereken ve her sene yenilenen DASK, özellikle son depremlerin ardından daha sık araştırılmaya ve merak edilmeye başlandı. Peki Zorunlu Deprem Sigortası nasıl yapılır? 2023 DASK ne kadar? Neleri kapsıyor? 

Apartman aidatı neleri kapsar? Apartman aidatı nasıl belirlenir?

Apartman aidatı neleri kapsar? Apartman aidatı nasıl belirlenir? soruları vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. İşte detaylar!

Çalışanın milyarlarca doları bakın nasıl eridi?

Milyonlarca çalışan ve işverenden yapılan kesintilerle oluşturulan İşsizlik Sigortası Fonu'nun varlığı 4 yılda eriyip pul oldu. İşsizlik Sigortası Fonu’nun 4 yıl önce milyarlarca doları vardı ancak uygulanan politika kasadaki nakit varlığı bakın nasıl eritti...

İşçi sigortasız çalıştığını nasıl ispatlar?

İşçi sigortasız çalıştığını nasıl ispatlar? sorusu sigortasız çalışanların merak ettiği sorulardan biridir. İşte merak edilen yanıtlar!

DASK prim hesaplama nasıl yapılır?

DASK yani Zorunlu Deprem Sigortası, meskenleri deprem ve deprem sonucu meydana gelen afetlerin maddi zararlarını teminat altına alan bir sigorta türüdür. Peki, DASK prim hesaplama nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Apartman yöneticisi nasıl görevden alınır?

Apartman yöneticisi ile sorun yaşayan malikler, yöneticinin hangi durumlarda görevden alınabileceğini merak ediyor. Peki, apartman yöneticisi nasıl görevden alınır?

Sitelerde aidat borçluları nasıl duyurulmalı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, apartman yöneticilerin aidat borçlularının nasıl duyurulacağını kaleme aldı.

apartman sigortası nasıl yaptırılır Haberi

apartman sigortası nasıl yaptırılır

Apartman sigortası nedir?

Apartman yönetimine seçilen yöneticinin yerine getirmesi gereken sorumlulukları arasında apartmana sigorta yaptırmak da yer alıyor. Peki apartman sigortası nedir? Apartman sigortası nasıl yaptırılır?


Apartman yöneticisinin sorumlulukları arasında ayrıca; Anagayrimenkulün genel yönetim işleriyle korunma, onarım, temizlik gibi bakım işleri ve asansör ve kalorifer, sıcak ve soğuk hava işletmesi ve sigorta için yönetim planında gösterilen zamanda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde, kat maliklerinden avans olarak münasip miktarda paranın toplanması ve bu avansın harcanıp bitmesi halinde, geri kalan işler için tekrar avans toplanması da yer alıyor.


14 Kasım 2007 tarihinde 5711 sayılı Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun kapsamında apartmana yapılacak sigorta anlaşmasına ilişkin esaslara yer veriliyor. 

  

IV - Sigorta anlaşması:

Madde 21 –

Anagayrimenkulün, kat malikleri kurulunca...