05 / 05 / 2024

Apartman yöneticileri sorumlulukları

Apartman yöneticileri sorumlulukları

Apartman yöneticilerine muhtar yetkisi geliyor. Mahalleye yapılacak olan park, çevre düzenlemesi, trafik düzeni ve de imar uygulamalarında apartman yöneticileri de konu hakkında söz sahibi olacak...

Apartman yöneticileri dikkat! Bunu yapmazsanız cezası var!

Yargıtay 12. Ceza Dairesi, bakımı vaktinde yapılmayan asansör düşerek 3 kişinin yaralanmasına sebep oldu "asli kusurlu" sayılan apartman yöneticisine "taksirle yaralama" suçundan verilen cezayı onadı.

Apartman yöneticisinin sorumlulukları nelerdir?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında apartman yöneticisinin sorumluluklarını yazdı. Peki apartman yöneticisinin sorumlulukları nedir?

Apartman yöneticileri hangi durumlarda tadilat parası toplayabilir? 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, bina yöneticisinin her ay binada bir tadilat olduğunu öne sürerek para toplandığını, tadilat için fiyat tekliflerinin kendileriyle paylaşılmadığı ucuz fiyat tekliflerinin kabul edilmediğini apartman sakinlerinin ne yapabileceği sorusu soruldu.

Apartman yöneticileri hangi giderler için para toplayabilir?

Apartmanlarda ya da sitelerde, apartman yöneticisi tarafından harcama yapılan veya yapılacak olan giderler için para toplayabilir. Fakat acil bir durum bulunmuyorsa, apartmanlarda para toplanması için genel kurul kararının olması gerekiyor. 

Apartman yöneticileri ne iş yapar? Hukuki sorumlulukları var mı?

İster site olsun, isterse bir apartman; yöneticilik artık bir meslek haline geldi. Peki yönetici ne iş yapar? Hukuki yönden sorumlulukları neler? İşte detaylar...

Apartman yöneticileri dikkat!

Apartman yöneticilerine önemli bir uyarım var: Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre yönetici ve site yönetimleri, apartman harcamaları konusunda ‘hesap vermek’le yükümlü. Bu hesabı komşularınıza vermezseniz, mahkemeye verirsiniz.

Apartman yöneticilerine asansör eğitimi!

Afyonkarahisar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü tarafından apartman yöneticileri için asansör kullanımı ve denetimleri ile yönetmelikler hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi...

Apartman sakinleri dikkat! Masraflara yönetici de ortak!

Apartman yöneticileri su, asansör bakımı, temizlik gibi apartman giderlerinden muaf tutuluyor. Peki apartman için yapılan masraflara yönetici ortak mıdır? İşte tüm merak edilenler...

Kartal'da Apartman ve Site Yöneticileri Bilgilendirme Paneli düzenlendi!

Kartal Belediyesi ile TMMOB’a bağlı Makine Mühendisleri Odası, Elektrik Mühendisleri Odası, İnşaat Mühendisleri Odası ve İzoder’in ortaklaşa düzenlediği Apartman ve Site Yöneticileri Bilgilendirme Paneli, Kartal Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Yenimahalle'de apartman ve site yöneticileri eğitimi başladı!

Yenimahalle Belediyesi ve Yenimahalle Kent Konseyi iş birliğiyle başlatılan Apartman ve Site Yöneticileri Eğitimi projesinin ilk toplantısı Yenibatı Mahallesi’nde gerçekleşti.

Makrom Yapı'nın sahibi ve yöneticileri gözaltına alındı!

Makrom Yapı’nın sahibi ve yöneticileri hakkında gözaltı kararı alındı. Hakkında gözaltı kararı bulunan 24 kişiden 18’i dün gözaltına alındı. 800’e yakın kişinin mağdur olduğu projelerin tanıtımlarını ise şarkıcı Petek Dinçöz yapmıştı.

Apartman yöneticisi ücreti ne kadar?

Bünyesinde sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölüm olan apartmanlarda yönetimin kurulması zorunlu oluyor. Apartmana yönetici malikler tarafından seçiliyor. Peki, apartman yöneticisi ücreti ne kadar? İşte apartman yönetici ücretleri..

Apartman yöneticisinin istifa dilekçesi örneği!

Kat malikleri kurulunca verilen kararların yerine getirilmesi gibi görevleri yerine getirmek ile mükellef olan apartman yöneticisi isterse bu görevinden istifa edebiliyor. İşte apartman yöneticisinin istifa dilekçesi örneği..

Apartman yöneticileri sorumlulukları Haberi

Apartman yöneticileri sorumlulukları

Demokrasiyi apartmanlara kadar taşımayı hedefleyen AK Parti, apartmanlardaki yönetici sistemini reforma tabi tutularak aktifleştirecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hafta içinde açıklaması beklenen seçim bildirgesinde; mahalleler, şehirde dayanışma ve kaynaşmanın vuku bulduğu, toplumsal değerlerin yeni kuşaklara aktarıldığı yerler olacak. Mahallelerin yeniden tesisi ve korunması için imar planları geleneksel mahalle hayatı dikkate alınarak yapılacak. 


Mahalle yönetimi daha katılımcı bir şekilde çalışacak tarzda yeniden kurgulanacak. 


Mahalleye yapılacak park, çevre düzenlemesi, trafik düzeni ve imar uygulamalarında; semt sakinlerinin, apartman yöneticilerinin, cami derneklerinin ve okul aile birliklerinin katılımı sağlanacak. 

Halkın, şehirlerin sadece sakini değil, gerçek anlamda sahibi olması için kent konseyleri belediyelerden daha özerk hale getirilecek. Belediyelerde ve mahallelerde ekatılım mekanizmaları geliştirilecek ve yaygınlaştırılacak. 


Türkiye Gazetesi


Mahalli yönetimlerde gerçek anlamda katılımcılığı sağlamak, vatandaşları sadece 5 yılda bir oy veren...