02 / 05 / 2024

apartman yöneticilerine ceza

apartman yöneticilerine ceza

Apartman sakinlerinin kurallara uymaları gerekiyor. Aksi halde apartman kurallarına uydun davranmayan ve gürültü çıkartarak huzuru bozmaya sebebiyet veren kimseler cezalandırılıyor. İşte apartman ceza kanunu 2015....

Apartman yöneticileri dikkat! Bunu yapmazsanız cezası var!

Yargıtay 12. Ceza Dairesi, bakımı vaktinde yapılmayan asansör düşerek 3 kişinin yaralanmasına sebep oldu "asli kusurlu" sayılan apartman yöneticisine "taksirle yaralama" suçundan verilen cezayı onadı.

Tam kapanmada apartman yöneticilerine yeni görev!

Önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Tam Kapanma Tedbirleri kapsamında apartman ve site yöneticilerine binalarında oturanlar ve kural ihlali yapan sakinleri uyarma yükümlülüğü verildi.

Karşıyaka Belediyesi'nden apartman ve site yöneticilerine eğitim!

Karşıyaka Belediyesi’nce, deprem sonrasında ortaya çıkan bilgi kirliliği ile birlikte vatandaşların doğru adımı atması, doğru kurumlardan hizmet alabilmesi için apartman ve site yöneticilerine eğitim verilecek.

Apartman yöneticilerine tavsiyeler!

Posta yazarı Tamer Heper, '23 daire, 10 dükkanı bulunan bir apartmanın yöneticiliğini yapıyorum. Karşılaşabileceğim sorunlarda bana yardımcı olabilecek bir kitap önerebilir misiniz?' sorusunu yanıtladı.

Apartman yöneticileri dikkat!

Apartman yöneticilerine önemli bir uyarım var: Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre yönetici ve site yönetimleri, apartman harcamaları konusunda ‘hesap vermek’le yükümlü. Bu hesabı komşularınıza vermezseniz, mahkemeye verirsiniz.

Apartman yöneticilerine asansör eğitimi!

Afyonkarahisar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü tarafından apartman yöneticileri için asansör kullanımı ve denetimleri ile yönetmelikler hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi...

Öğrenci ve bekara ev vermeyen yöneticiye ceza!

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) tarafından 'ailesi olmayan öğrenci ve bekara ev verilmeyeceği' yönünde karar aldırtan apartman yöneticisine ayrımcılık yasağını ihlal etmesi nedeniyle idari para cezası verildi.

Apartman yöneticisi kaç yıllığına seçilir?

Posta Köşe Yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''apartman yöneticisi seçimi ve apartman toplantısı'' konulu soruyu yanıtladı. 

Kaynak Holding yöneticilerine ilk dava açıldı!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) finans merkezi Kaynak Holding'in yöneticilerine yönelik soruşturma tamamlandı. 

Apartman yönetim plan değişikliği nasıl yapılır?

Anagayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme ve yönetim planı kararlarına göre yönetiliyor. Peki, apartman yönetim plan değişikliği nasıl yapılır?

Apartman yöneticisi nasıl seçilir?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''apartman yöneticisi'' konulu soruyu yanıtladı. İşte, Tamer Heper'in yazısı..

8 soruda apartman yöneticisi!

Kat Mülkiyeti Kanunu'nda da belirtildiği gibi site ya da apartmanlar da şartlar uyuyorsa mutlaka yönetici bulunması gerekiyor. Peki apartman yöneticisi aidat öder mi? Apartman yöneticisi ne zaman değişir? diyorsanız işte yanıtı...

Apartman yönetmeliği 2017!

Apartman yönetmeliği 2017 gereğince, bir apartmanda sekiz ve sekizden fazla bağımsız birimin olması halinde yönetimin kurulması zorunlu oluyor. İşte apartman yönetmeliği 2017 esasları..

apartman yöneticilerine ceza Haberi

apartman yöneticilerine ceza

Apartman ceza kanunu 2015!

Apartmanda kat malikleri ile kiracıların refah bir şekilde yaşantılarına devam etmeleri için belli başlı kurallara uygun davranmaları gerekiyor.


Aksi halde apartman kurallarına uymayan ve apartmanda gürültü çıkartarak huzuru bozmaya sebebiyet veren kimseler cezalandırılıyor. Bu durumda uygulanacak ceza hükümleri şu şekilde sıralanıyor;


Türk Ceza Kanunu hükümleri..

Madde 546 - Her kim, gürültü veya velvele ile mutat hilafı olarak çan ve alatı saire çalarak yahut kanun ve nizam ahkamına muhalif surette gürültülü bir meslek ve sanat icra eyliyerek halkın veya meclis ve mahfillerin meşguliyet veya huzur ve rahatını ihlal ederse on beş liraya kadar hafif cezayı nakdiye mahkum olur.


Bu fiil gece yarısından iki saat evvelinden sonra işlenirse hafif cezayı nakdi otuz liraya kadardır.


Bina Yıkılması Ve Tamiratta İhmal

Madde 552 - Bir kimsenin...