02 / 05 / 2024

Apartman yöneticinin sorumlulukları nelerdir

Apartman yöneticinin sorumlulukları nelerdir

Kat Malikleri Kanunu kapsamında yer alan esaslara göre, apartman yöneticisinin sorumlulukları arasında, kat malikleri kuruluna, ana gayrimenkul gelirlerinin ve yapılmış olan giderlerin hesabını vermek bulunuyor...

Apartman yöneticiliği kanunu nedir? Apartman yöneticiliği ücreti hesaplaması!

Apartman sakinlerinin ortak kararıyla seçilen apartman yöneticiliğini kanunu bulunur. Apartman yöneticiliği yapacak kişilerin, bu kanuna uymaları gerekir. Yöneticinin, apartman yöneticiliği kanununa uyması hem kendisi için hem de yönetimi devraldığı bina yönetimi için faydalıdır.

Apartman yöneticisi nasıl görevden alınır?

Apartman yöneticisi ile sorun yaşayan malikler, yöneticinin hangi durumlarda görevden alınabileceğini merak ediyor. Peki, apartman yöneticisi nasıl görevden alınır?

Apartman yöneticisinin sorumlulukları nelerdir?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında apartman yöneticisinin sorumluluklarını yazdı. Peki apartman yöneticisinin sorumlulukları nedir?

Apartman yöneticileri ne iş yapar? Hukuki sorumlulukları var mı?

İster site olsun, isterse bir apartman; yöneticilik artık bir meslek haline geldi. Peki yönetici ne iş yapar? Hukuki yönden sorumlulukları neler? İşte detaylar...

Yöneticinin sorumlulukları nelerdir?

Hem apartmanda, hem sitede yöneticilik artık adeta bir meslek oldu. Peki yöneticinin sorumlulukları nelerdir, sorunlar nasıl çözülür? Ödediğiniz aidatlara itiraz etmek mümkün mü?

Apartman yöneticisi nasıl seçilir?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''apartman yöneticisi'' konulu soruyu yanıtladı. İşte, Tamer Heper'in yazısı..

8 soruda apartman yöneticisi!

Kat Mülkiyeti Kanunu'nda da belirtildiği gibi site ya da apartmanlar da şartlar uyuyorsa mutlaka yönetici bulunması gerekiyor. Peki apartman yöneticisi aidat öder mi? Apartman yöneticisi ne zaman değişir? diyorsanız işte yanıtı...

Apartman yönetmeliği 2017!

Apartman yönetmeliği 2017 gereğince, bir apartmanda sekiz ve sekizden fazla bağımsız birimin olması halinde yönetimin kurulması zorunlu oluyor. İşte apartman yönetmeliği 2017 esasları..

İşte apartman yönetimiyle ilgili tüm detaylar!

Hürses Gazetesi köşe yazarı olan Cem Barlas Arslan bugünkü yazısında apartman yönetiminin tüm detaylarını paylaştı. İşte o haber...

Çevre Şehircilik Bakanlığı'nda 7 üst düzey yöneticinin görevine son verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığında FETÖ ile mücadele amacıyla kurulan komisyonun çalışmalarıyla, biri müsteşar yardımcısı olmak üzere genel müdür düzeyinde 7 üst düzey yöneticinin görevine son verildi.

Adana'da apartman yöneticisine kızan apartman görevlisi evi yaktı!

Adana’da başka işte de çalıştığı için oturduğu kapıcı dairesi için kira isteyen apartman yöneticileriyle tartışan apartman görevlisi Barış Kayhan, evi benzin dökerek ateşe verdi.

Ahmet Şimşek'ten apartman yöneticilerine asansör uyarısı!

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, apartman yöneticilerini, binaların asansörlerinin aylık bakım, yıllık periyodik kontrol ve denetimlerini yaptırmaları konusunda uyardı.

Apartman yöneticiliği, son yılların gözde mesleklerinden oldu!

Bizimkiler dizisinden hafızalara kazınan Sabri beyin apartman yöneticiliği, son yılların gözde mesleklerinden oldu. 500 haneli dev sitelerdeki profesyonel hizmetlerde aylık kazanç 10 bin lirayı bulurken, kursları bile açıldı.

Apartman yöneticinin sorumlulukları nelerdir Haberi

Apartman yöneticinin sorumlulukları nelerdir

Apartman yöneticisinin sorumlulukları!

Kat Malikleri Kanunu kapsamında yer alan hükümlere göre, apartman yönetimine seçilen yöneticinin yerine getirmek ile yükümlü olduğu bazı görev ve sorumlulukları bulunuyor. 


Buna göre "Apartman yönetiminin sorumlulukları nelerdir?, Apartman yöneticisinin sorumlulukları nelerdir?" diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Apartman Yöneticisinin Sorumluluğu:

1. Genel kural:

Madde 38 – Yönetici, kat maliklerine karşı aynen bir vekil gibi sorumludur.


Kat malikleri kurulu, ada temsilciler kurulu veya toplu yapı temsilciler kurulu kararlarının iptaline ilişkin davalar, kat maliklerini temsilen yöneticiye, toplu yapılarda ise ada temsilciler kurulu veya toplu yapı temsilciler kurulunca seçilen yöneticiye husumet yöneltilmesi suretiyle açılabilir. Yönetici, açılan davayı bütün kat maliklerine ve ada veya toplu yapı temsilciler kuruluna duyurur. Kurul kararının iptali halinde bu konudaki yargılama giderleri ortak giderlerden karşılanır.


2. Hesap Verme:

Madde 39 – Yönetici, yönetim planında...