28 / 04 / 2024

apartman yöneticisini kim denetler

apartman yöneticisini kim denetler

Kat Mülkiyeti Kanununa göre apartman yönetimine denetim yapılması zorunlu mudur? Apartman yönetimine denetim nasıl yapılır? Apartman yönetimini kim denetler, gibi sorularınızın yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Apartman yöneticisi olmak için gerekli şartlar neler?

Apartman yöneticisi olmak için gerekli şartlar neler? Kimler apartman yönetici olabilir? Apartman yöneticisini kim seçer? İşte tüm merak edilenler...

2 maddede apartman yönetim planı!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stajyer Avukat Elif Hamzaçebi 'apartman yönetim planı' konusunu kaleme aldı. İşte 2 maddede apartman yönetim planı...

4 maddede apartman yöneticisi nasıl seçilir?

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stajyer Avukat Elif Hamzaçebi 'apartman yöneticisi nasıl seçilir' konusunu kaleme aldı. İşte 6 soruda site aidatı...

Apartman yöneticisi kaç yıllığına seçilir?

Posta Köşe Yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''apartman yöneticisi seçimi ve apartman toplantısı'' konulu soruyu yanıtladı. 

Apartman yönetim plan değişikliği nasıl yapılır?

Anagayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme ve yönetim planı kararlarına göre yönetiliyor. Peki, apartman yönetim plan değişikliği nasıl yapılır?

Apartman yöneticisi nasıl seçilir?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''apartman yöneticisi'' konulu soruyu yanıtladı. İşte, Tamer Heper'in yazısı..

8 soruda apartman yöneticisi!

Kat Mülkiyeti Kanunu'nda da belirtildiği gibi site ya da apartmanlar da şartlar uyuyorsa mutlaka yönetici bulunması gerekiyor. Peki apartman yöneticisi aidat öder mi? Apartman yöneticisi ne zaman değişir? diyorsanız işte yanıtı...

Apartman yönetmeliği 2017!

Apartman yönetmeliği 2017 gereğince, bir apartmanda sekiz ve sekizden fazla bağımsız birimin olması halinde yönetimin kurulması zorunlu oluyor. İşte apartman yönetmeliği 2017 esasları..

İşte apartman yönetimiyle ilgili tüm detaylar!

Hürses Gazetesi köşe yazarı olan Cem Barlas Arslan bugünkü yazısında apartman yönetiminin tüm detaylarını paylaştı. İşte o haber...

Adana'da apartman yöneticisine kızan apartman görevlisi evi yaktı!

Adana’da başka işte de çalıştığı için oturduğu kapıcı dairesi için kira isteyen apartman yöneticileriyle tartışan apartman görevlisi Barış Kayhan, evi benzin dökerek ateşe verdi.

Ahmet Şimşek'ten apartman yöneticilerine asansör uyarısı!

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, apartman yöneticilerini, binaların asansörlerinin aylık bakım, yıllık periyodik kontrol ve denetimlerini yaptırmaları konusunda uyardı.

Apartman yöneticiliği, son yılların gözde mesleklerinden oldu!

Bizimkiler dizisinden hafızalara kazınan Sabri beyin apartman yöneticiliği, son yılların gözde mesleklerinden oldu. 500 haneli dev sitelerdeki profesyonel hizmetlerde aylık kazanç 10 bin lirayı bulurken, kursları bile açıldı.

Apartman yöneticisi maaşı 2016!

Apartmanda yönetici olarak seçilen kimse sözleşmede bir ücret tayin edilmemiş olsa bile, kat maliklerinden uygun bir ücret isteyebiliyor. Peki apartman yöneticisi maaşı 2016 ne kadar?

apartman yöneticisini kim denetler Haberi

apartman yöneticisini kim denetler

Apartman yönetimine denetim nasıl yapılır?

Apartman yönetimi için böyle bir zorunluluk bulunmaması ile birlikte isteğe bağlı olarak apartman yönetiminin ve apartman yöneticisinin denetlenmesi için bir denetçi atanabiliyor. Peki apartman yönetimine denetim nasıl yapılır? Apartman yönetimini kim denetlet?


Apartman yönetiminin denetlenmesi ile ilgili yasal esaslar Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alıyor. Kanuna göre, apartman yönetim denetimi ne seçilecek kimsenin kat malikleri kurulunun arasından olması gerekiyor.


Denetçiler olağan olarak yapılan genel kurulunda yöneticiler ile birlikte seçiliyor. Denetçinin görevi bir sonraki genel kurulda son buluyor. Bunun dışında olağan genel kurul toplantıların haricinde, kat malikleri kurulu haklı bir sebebin olması halinde denetçinin görevine son verebiliyor.


Apartman yönetimi denetimi: 

Madde 41 – Kat malikleri kurulu, yöneticinin bu görevdeki tutumunu devamlı olarak denetler ve haklı bir sebebin çıkması halinde onu...