04 / 05 / 2024

apartman yönetimi site yönetiminden nasıl ayrılabilir

apartman yönetimi site yönetiminden nasıl ayrılabilir

Apartman yönetimi site yönetiminden ayrılabilir mi? Apartman yönetimi site yönetiminden nasıl ayrılabilir? İşte konut sitelerinde sıkça ortaya çıkan sorunlar arasında bulunan blokların yönetiminin birbirinden ayrılması hususu...

Zirve Profesyonel Site Yönetimi Ve Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zirve Profesyonel Site Yönetimi Ve Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Başakşehir'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Ayşe Küçükçakan ve Fehmiye Yavuz ortaklığında kuruldu.

Montajekip Apartman Yönetimi Hizmetleri Ve İnşaat Dekorasyon Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Montajekip Apartman Yönetimi Hizmetleri Ve İnşaat Dekorasyon Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Şevval Deniz Keser tarafından kuruldu.

Eba Profesyonel Site Yönetimi Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Eba Profesyonel Site Yönetimi Ve Danışmanlık Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 10 bin 50 TL sermaye bedeli ile Ayşe Küçükçakan, Burak Doğusoy ve Efe Yasin Aydemir ortaklığında kuruldu.

Eda Site Yönetimi Limited Şirketi kuruldu!

Eda Site Yönetimi Limited Şirketi Beyoğlu'nda 10 bin TL sermaye bedeli ile Emre Öztemir tarafından kuruldu.

4 maddede site yönetimi giderleri ve işletme projesi!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "4 maddede site yönetimi giderleri ve işletme projesi" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

13 maddede site yönetimi yapabilecek kişilikler!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "13 maddede site yönetimi yapabilecek kişilikler" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

10 maddede site yönetimi kararlarının bağlayıcılığı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "10 maddede site yönetimi kararlarının bağlayıcılığı" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Profesyonel bina site yönetimi nedir?

Profesyonel bina site yönetimi nedir? İşte Profesyonel Yönetici Kat Mülkiyeti Bilirkişisi Murat Erdoğan'ın Capital'de yer alan site yönetimiyle ilgili o yazısı...

Azizoğulları Site Yönetimi Emlak İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Azizoğulları Site Yönetimi Emlak İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Hakan Uyanık tarafından kuruldu.

Renkgrup Emlak Danışmanlığı Site Yönetimi Kentsel Dönüşüm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Renkgrup Emlak Danışmanlığı Site Yönetimi Kentsel Dönüşüm Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece’de 500 bin TL sermaye bedeli ile Veysel Kekeç tarafından kuruldu.

Erashan Gayrimenkul İnşaat Bina Ve Site Yönetimi Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Erashan Gayrimenkul İnşaat Bina Ve Site Yönetimi Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 30 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Aslan tarafından kuruldu.

Boğaziçi Apartman Site İş Merkezi Yönetimi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Boğaziçi Apartman Site İş Merkezi Yönetimi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Emrah Emre, Munise Gamze Gökmen ve Ömer Erdem ortaklığında kuruldu.

Bankalar, site ve apartman yönetimi kredisi verebilir mi?

Bankalar, "site yönetimi", "apartman yönetimi" kredisini gündemine almalı. Site ve apartman yönetimleri, bankaların sağlayacağı krediyle nakit akışını yönetebilir.

apartman yönetimi site yönetiminden nasıl ayrılabilir Haberi

apartman yönetimi site yönetiminden nasıl ayrılabilir

Apartman yönetimi site yönetiminden ayrılabilir mi?

Konut sitelerinde sıkça ortaya çıkan sorunlar arasında blokların yönetiminin birbirinden ayrılması hususu karşımıza çıkıyor.


Kanuna göre, yönetim planları her blok için ayrı ayrı olmadığı sürece toplu yapılarda münferid değişikliğe gidilemiyor. 


Bilindiği üzere yönetim planı inşaat aşamasında oluşturuluyor ve tapuda tescil ediliyor. Bunun değiştirilmesi için 5/4 oy kullanılması gerekiyor.


Peki site yönetiminden apartman yönetimine geçiş nasıl görüşülür?


Site yönetiminden blok yönetimine geçişin sağlanması için, özel gündemle toplanılıp, bu konu görüşülür. Oylama sonucunda toplam 50 bağımsız varsa 40 bağımsız değişmesi yönünde oy kullanırsa, yönetim planında değişiklik yapılabiliyor.


Toplantıda bu oy katılımının sağlanması ile bloklar site yönetiminden ayrılabiliyor ve blok için yeni bir yönetim planı hazırlanarak tescil...