30 / 04 / 2024

apartman yönetimi tüzel kişiliği

apartman yönetimi tüzel kişiliği

Site ve apartman yönetimi ile ilgili olarak en çok merak edilen hususlar arasında yönetimin tüzel kişiliğin olup olmadığı hususu yer alıyor. Kanuna göre site yönetiminin tüzel kişiliği var mıdır?

Narlıbahçe Evleri'nde Cumhuriyetin 100. yılına özel kampanya! Tüm dairelerde 100 bin TL indirim fırsatı!

EYG Grup tarafından hayata geçirilen Narlı Bahçe Evleri'nde Cumhuriyet'in 100. yılına özel kampanya başladı. Tüm daireler için 100 bin TL indirim fırsatı ve 10 daire için de ekstra yüzde 10 indirim fırsatı sunuluyor.

Türkay Konut Tesis Yönetimi Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Türkay Konut Tesis Yönetimi Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Akif Güneşer ve Yaşar Çendik ortaklığında kuruldu.

Sarsılmaz Konut Yapı İnşaat Taahhüt Ve Proje Yönetimi Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sarsılmaz Konut Yapı İnşaat Taahhüt Ve Proje Yönetimi Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Zeytinburnu'nda 1 milyon TL sermaye bedeli ile Şahımerdan Tunç tarafından kuruldu.

Kat malikleri dikkat! Apartman yöneticisi bütün giderlerden muaf olamaz!

Apartman ya da sitelerden en tartışmalı konulardan biri olan aidat ve ek bütçe konularında çok merak edilen sorulardan biri yanıt buldu. Apartman yöneticisi tüm giderlerden muaf olamaz!

Mesi Proje Yönetimi İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mesi Proje Yönetimi İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de Mehmet Yıldırım ve Sidar Karadağ ortaklığında kuruldu.

Barka Proje Yönetimi Ve İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Barka Proje Yönetimi Ve İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 40 bin TL sermaye bedeli ile Ertuğrul Çağalayan tarafından kuruldu.

T And T Proje Yönetimi Müşavirlik Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

T And T Proje Yönetimi Müşavirlik Hizmetleri Limited Şirketi Şişli’de  10 bin TL sermaye bedeli ile Turner-Townsend Internatıonal Lımıted tarafından kuruldu.

BIM Proje Yönetimi için Pratik Rehber kitabı Türkçe olarak yayınlandı!

Mark Baldwin imzalı mimarlık ve inşaat sektörü için önemli önemli bilgilerin yer aldığı “BIM Yöneticisi: BIM Proje Yönetimi için Pratik Rehber” kitabı Türkçe olarak yayınlandı.

Türkiye'nin en büyük 21 özel inşaat şirketi!

Capital Dergisi tarafından yayınlanan listeyle Türkiye'nin en büyük 500 özel şirketi belli oldu. Peki listede inşaat sektöründen hangi şirketler var? İşte inşaat sektörünün en büyük şirketleri...

Montajekip Apartman Yönetimi Hizmetleri Ve İnşaat Dekorasyon Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Montajekip Apartman Yönetimi Hizmetleri Ve İnşaat Dekorasyon Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Şevval Deniz Keser tarafından kuruldu.

Mehmet Kocaman Zemin Teknolojileri Proje Yönetimi Danışmanlık İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Mehmet Kocaman Zemin Teknolojileri Proje Yönetimi Danışmanlık İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Ltd.Şti. Maltepe'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Kocaman tarafından kuruldu.

Boğaziçi Apartman Site İş Merkezi Yönetimi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Boğaziçi Apartman Site İş Merkezi Yönetimi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Emrah Emre, Munise Gamze Gökmen ve Ömer Erdem ortaklığında kuruldu.

Türkiye'nin en büyük 20 özel inşaat şirketi!

Capital Dergisi'nin yayınladığı Türkiye'nin en büyük 500 özel şirketi belli oldu. İşte inşaat sektörünün en büyük şirketleri...

apartman yönetimi tüzel kişiliği Haberi

apartman yönetimi tüzel kişiliği

Site yönetiminin tüzel kişiliği var mıdır?

Site ve apartman yönetimi ile ilgili olarak en çok merak edilen hususlar arasında yönetimin tüzel kişiliğin olup olmadığı hususu yer alıyor.


Kat Mülkiyeti Kanununa göre apartman ve site yönetiminin tüzel kişiliği bulunmuyor. Kanunda anagayrimenkul için iki yönetim organı belirtiliyor: Kat Malikleri Kurulu, Yönetici.


Bu iki organdan oluşan yönetim mekanizmasının Tüzel Kişiliği bulunmuyor. Tüzel Kişiliğin bulunmaması durumu uygulamada yaratdığı sorunlara neden oluyor. Örneğin, Kat Malikleri Kurulu aleyhine açılan davalarda taraf oluşumunun sağlanamıyor.


Ayrıca, Kooperatif Yönetim Danışmanı Mali Müşavir Kemal Özman tüzel kişiliği olmayan site yönetim sorunlarını şu şekilde kaleme alıyor:


Tüzel kişiliği olmayan site yönetimi adına taşıt aracı satın alınamıyor. Bu türden yönetici şirket, belli sayının üzerinde bağımsız bölüm olan veya belli büyüklüğün üzerine inşaat alanı olan anagayrimenkuller için...