12 / 05 / 2024

apartmanda birinci kot altı

apartmanda birinci kot altı

İmar yönetmeliği esaslarına göre, genel olarak binaların cephe aldığı yolun tretuvar seviyesinden (bordür taşı üst seviyesinden) kot veriliyor. Peki, birinci kot nedir? Birinci kot altı nedir?

Apartmanda soba yakmak yasak mı?

Apartman yönetim planı yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime ait diğer hususları düzenliyor. Peki, plan gereğince apartmanda soba yakmak yasak mı?

MyVia Yıldız'ın birinci etabında yaşam başlıyor!

Son yıllarda gerçekleştirdiği inşaat projeleriyle, yatırım yaptığı bölgeleri cazibe merkezine dönüştüren MyVia'nın, Buca'daki 50 milyon liralık yeni yatırımı MyVia Yıldız'ın birinci etabında yaşam başlıyor.

Apartmanda aidatın hak sahiplerine bölünmesi!

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu Apartmanda aidatın hak sahiplerine bölüşümü ile ilgili konuya değindi..

Emlak vergisi birinci taksit 2015!

Gayrimenkulü olan kimselerin ödemek ile yükümlü olduğu emlak vergisi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Emlak vergisi birinci taksit 2015 ödemeleri 1 Mart 2015 itibarıyla başlıyor..

ABD'de birinci el konut satışları beklentiyi aştı!

ABD Ticaret Bakanlığı'nın bugün açıkladığı verilere göre, birinci el konut satışları ocakta, önceki aya kıyasla yüzde 0,2 azalarak 481 bine geriledi. Bu sonuçla, düşüşünü 5. aya taşıyan satışlara yönelik piyasa beklentisi ise 470 bin olarak belirlenmişti.

1985 yılında Soyak Göztepe Sitesi'nin birinci kısmı satışa sunulmuş!

1985 yılında Soyak Göztepe Sitesi'nin birinci kısmı satışa sunulmuş. Mimar Sayın Altuğ ve Behruz Çinici'nin tasarladığı site projesinde eski Türk mimarisi günün koşullarına adapte edilmiş. İlkleri barındıran site, bin 536 adet konuttan oluşacakmış.

Apartmanda aidatları her daire eşit mi öder?

Apartmanda sağlanan kapıcı, güvenlik gibi günlük hizmetler için malik ve varsa kiracıların belli oranlarda aidat ödemeleri gerekiyor. Peki, apartmanda aidatları her daire eşit mi öder?

Apartmanda kahvehane açmak için oybirliği gerekir mi?

Apartmanda işyeri olarak kayıtlı bağımsız bölümde kahvehane açılabilir mi? Apartmanda kahvehane açmak için oybirliği gerekir mi? İşte Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan yasal esaslar...

Apartmanda asansör giderleri nasıl karşılanır?

Apartmanın ortak yerlerinde yapılacak yenilik ve değişiklikler kat maliklerinin tümü tarafından karşılanıyor. Peki, Apartmanda asansör giderleri nasıl karşılanır? Zemin katta oturanlar kullanmadıkları asansör giderlerine katılmak zorunda mı?

Birinci Madencilik İnşaat Harfiyat Kuyumculuk Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Birinci Madencilik İnşaat Harfiyat Kuyumculuk Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 5 Şubat 2015'te, 100 bin TL sermaye ile Üsküdar'da, Abdul Kadir Birinci Müdürlüğü'nde kuruldu.

Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlanıyor!

Trabzon Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm alanında bulunan 123 binanın 117’sinin kamulaştırma çalışmaları tamamlandı. Bölgede kamulaştırma çalışmaları henüz tamamlanmamış sadece 6 bina kaldığı bildirildi.

Apartmanda kiracı hakları nelerdir?

Konut kiralamalarında ev sahibinin olduğu gibi kiracının da birtakım hak ve sorumlulukları bulunuyor.Bu hak ve sorumluluklar kanun ile şekilleniyor.Peki apartmanda kiracı hakları nelerdir?

Bayraklı'da zeminle bağlantılı birinci katlar da ticaret alanı olacak!

Bayraklı Belediyesi'nden esnafa müjdeli haber geldi. Belediye meclisi kararıyla birlikte bundan böyle zeminle bağlantılı birinci katlar da ticaret alanı olarak kullanabilecek. Bu durum ilk olarak Bayraklı Sevgi Yolu'nda uygulanacak.

apartmanda birinci kot altı Haberi

apartmanda birinci kot altı

Birinci kot altı nedir?

İmar yönetmeliği esaslarına göre, genel olarak binaların cephe aldığı yolun tretuvar seviyesinden (bordür taşı üst seviyesinden) kot veriliyor. Tretuvar seviyesi, kırmızı kota göre belirlenen yol seviyesinin (0.18) m. üstü olarak kabul ediliyor.


Henüz oluşmamış yollarda kot talebi halinde bordür üst seviyesi, ilgili idare tarafından hazırlanan projesine göre en geç 3 gün içinde belirleniyor.


Binalara kot verilirken parselin kot aldığı yol cephesinin orta noktası hizasındaki en yüksek tretuvar seviyesi röper kabul ediliyor.


Parselin kot aldığı yol cephesinin köşe kotları arasında (3.50) m. veya daha fazla kot farkı bulunması halinde, binanın oturacağı alan kademelendirilmek ve her kademenin orta noktasına rastlayan bordür taşı üst seviyesi (+-0.00) kabul edilmek suretiyle kot belirlenir. 


Ancak her kademenin kendi hizasındaki en düşük bordür kotundan itibaren yüksekliği en...