02 / 05 / 2024

apartmanda değişiklik yapmak

apartmanda değişiklik yapmak

Dükkan tapulu dairede oturmak, kat malikine bazı olumsuzluklar yaşatabiliyor. Peki, dükkan tapulu dairede oturmanın dezavantajları nelerdir? Dükkan tapusu daire tapusuna nasıl çevrilir? İşte sorularınızın yanıtı...

Az bütçeyle evinizde değişiklik yapmak mümkün!

Mimar Figen Erdağ Demircan az bir bütçeyle evlerinde değişiklikler yapmak isteyenlere önerilerde bulundu.

Tureks Stone, ofislerde değişiklik yapmak isteyenlere çözüm sunuyor!

Günün büyük bir kısmını geçirdiğimiz ofisleri yenileme zamanı geldi. Tureks Stone, ofislerde değişiklik yapmak isteyenler için birbirinden şık, modern çözümler sunuyor.

Yurtbay Seramik Erica Serisi değişiklik yapmak isteyenleri bekliyor!

Yurtbay Seramik gerek her mutfak tarzına uygun tezgâh arasında, gerek banyolarda kullanılabilecek Erica Serisi ile baharla birlikte dekorasyonlarında baştan aşağıya değişiklik yapmayı planlayanlara hitap ediyor.

Ahmet Akbalık: Karma projede sonradan bir değişiklik yapmak çok zor!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, "Karma projede sonradan bir değişiklik yapmak çok zor. Tüm hak sahiplerinin onayını alma zorunluluğu yabancıları kaçırıyor" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliği'nde değişiklik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliği'nde neler değişti? İşte cevaplar..

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği tam metni!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 24 Temmuz 2014 tarihinde 29070 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında yapılan değişiklikler...

Mevzii imar planında değişiklik nasıl yapılır?

Var olan planların yerleşmiş nüfusa yetersiz kalması veya yeni yerleşim alanlarının kullanıma açılması gereğinin ilgili idare tarafından belirlenmesi sonucunda mevzii imar planı hazırlanıyor. Peki, mevzii imar planında değişiklik nasıl yapılır?

Hazine taşınmazlarının idaresi hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

Hazine taşınmazlarının idaresi hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 10 Nisan 2011 tarihinde 27901 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte hazine taşınmazlarının idaresi hakkında yönetmeliğinde yapılan değişiklikler...

Kiracı evde değişiklik yapabilir mi?

Kiraya konu olan ev üzerinde ev sahibi tarafından yenilik ve değişiklik yapılabiliyor. Peki, kiralanan evde yenilik ve değişiklik nasıl yapılır? Kiracı evde değişiklik yapabilir mi?

Uşak Seramik organizasyon şemasında değişiklik yapacak!

Uşak Seramik Sanayii A.Ş bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada organizasyon şemasında değişiklik yapacağını bildirdi. Uşak Seramik Sanayii A.Ş tarafından yapılan açıklama haberimizin içinde yer alıyor.

ÇED muafiyeti getiren değişiklik Anayasa Mahkemesi tarafından durduruldu!

Geçtiğimiz yıl Çevre Kanunu’na geçici 3’üncü madde olarak konulan ve çok sayıda büyük projeye ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) muafiyeti getiren değişiklik Anayasa Mahkemesi tarafından durduruldu...

Orman ve Su İşleri Bakanlığı personelinin atanmalarına ilişkin yönetmelikte değişiklik yönetmeliği tam metni!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı personelinin atanmalarına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmelik, 4 Temmuz 2014 tarihinde 29050 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yapılan değişiklikler..

Vergi Usul Kanunu'nda değişiklik yapıldı!

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 431)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ( Sıra No: 436 ) Resmi Gazete'de Yayımlandı. İşte Vergi Usul Kanunu'nda yapılan değişiklik...

apartmanda değişiklik yapmak Haberi

apartmanda değişiklik yapmak

Dükkan tapulu dairede oturmanın dezavantajları nelerdir?

Dükkan tapulu dairede oturmak, kat malikine bazı olumsuzluklar yaratabiliyor. Örneğin, kat malikinin bu gayrimenkulü satmak istemesi halinde dükkan tapulu mesken için kredi çıkmıyor. 


Bu şekilde bir gayrimenkulün satışının nakit olarak yapılması gerekiyor. Bu da günümüzde çok az tercih edilen alım satım yöntemleri arasında bulunuyor.


Ayrıca, dükkan tapulu dairenin yer aldığı binada kat malikleri buranın projeye aykırı olarak kullanıldığına dair şikayette bulunabiliyor. Yapılan bu şikayet neticesinde kat maliki cezai yaptırımlara maruz kalabiliyor.


Dükkan tapulu meskene sahip kat maliki olarak, dükkan tapusunu eve çevirmek istediğinizi farz edelim. Bu durumda "Dükkan nasıl daireye çevrilir?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Dükkan tapusu daire tapusuna nasıl çevrilir?

Binada kat mülkiyetinin olması durumunda dükkanın meskene çevrilebilmesi için öncelikle kat maliklerinin tamamından izin alınması gerekiyor.


İzin alındıktan sonra ise...