28 / 04 / 2024

Apartmanda demirbaş giderleri

Apartmanda demirbaş giderleri

Konutunuzu kiraya verdiğini ve söz konusu ana gayrimenkulün demir başlarında tadilat yapılacağını farz edelim. Bu durumda apartman demirbaş giderlerini kim öder? Kiracı mı öder yoksa ev sahibi mi öder?

Apartmanda demirbaş giderleri nelerdir?

Bir apartmanda kat maliklerinden ve kiracılardan talep edilen giderler, nitelik açısından farklılık taşıyor. Buna karşın kat maliklerinden talep edilen apartmanda demirbaş giderleri nelerdir? İşte yanıtı...

Apartman yöneticisi masrafa katılır mı?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun '30 dairelik apartmanda, apartman giderleri toplanıyor. Yöneticimiz bu giderlerden muaf tutuluyor. Yapılan masraflara yönetici ortak mıdır? Yönetim kurulundaki denetçi ve yardımcıların onayıyla, yönetici bu masraflardan muaf olabilir mi?' sorusunu yanıtladı

Demirbaş Yapı ve Hanesel Yapı 360 Kurtköy Evleri!

İstanbul Pendik Çamlık lokasyonunda inşa edilen projede 536 daire yer alıyor. Demirbaş Yapı ve Hanesel Yapı 360 Kurtköy Evleri 2,5+1'den 5,5+1'e kadar farklılık gösteriyor.

Demirbaş Yapı 360 Kurtköy ev fiyatları!

Demirbaş Yapı 360 Kurtköy ev fiyatları daire tiplerine bağlı olarak değişiyor. Toplam arsa alanı 51 bin 156 metrekare olarak belirlenen proje 26 blok halinde yükseliyor.

Demirbaş - Hanesel Yapı 360 Kurtköy fiyatları!

Demirbaş - Hanesel Yapı 360 Kurtköy fiyatları dairelerin konum ve alanlarına bağlı olarak değişiyor. 12 Ekim 2015 tarihinde basına tanıtılacak olan proje 26 bloktan oluşuyor.

Apartmanda gürültü şikayeti nereye yapılır?

Apartmanlarda hafta içi ve hafta sonu gürültü saatlerine uyulması gerekiyor. Peki, apartmanda bu saatlere uymayan ve sürekli gürültü yayan maliklere ne yapılır? Apartmanda gürültü şikayeti nereye yapılır?

Apartmanda balkona çamaşır asmak yasak mı?

Apartman ve konut sitelerinde kat maliklerinin bir düzen ve refah içinde yaşayabilmeleri için bazı kurallar koyulabiliyor. Peki, apartmanda balkona çamaşır asmak yasak mı? İşte yanıtı..

Apartmanda oybirliği ile yapılabilen işler!

Apartmanda hangi işlerin yapılabileceği, hangi işlerin kesinlikle yapılamayacağı ve oybirliği ile yapılabilen işler, Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, apartmanda açılamayan işyerleri nelerdir? Apartmanda oybirliği ile yapılabilen işler ne

Apartmanda işyeri açmak için muvafakatname örneği!

Bir apartman dairesinde Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında izin verilen bir işyeri açmak isteniyorsa, apartmandaki tüm kat maliklerinden muvafakatname alınıyor. İşte apartmanda işyeri açmak için muvafakatname örneği!

Apartmanda ortak giderler nelerdir?

Anagayrimenkulün bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarayan yerler, ortak alan oluyor. Peki, apartmanda ortak alanlar nelerdir? Apartmanda ortak giderler nelerdir?

Apartmanda merdiven altı kullanımı nasıl olur?

Apartmanda kimi malikler merdiven altını kişiselleştirebiliyor, kendi eşyalarını koyabiliyor. Peki, bu durum yasal mıdır? Kanunen apartmanda merdiven altı kullanımı nasıl olur? İşte yanıtı..

Kapıcı birden fazla apartmanda çalışabilir mi?

Kapıcılar, anataşınmazın bakımı, korunması, küçük çaptaki onarımı, ortak yerlerin ve döşemelerin bakımı, temizliği, güvenliklerinin sağlanması, kaloriferin yakılması gibi işleri görüyor. Peki, kapıcı birden fazla apartmanda çalışabilir mi?

İzale-i şuyu yargılama giderleri!

İzale-i şuyu davasını açan taraf maktu bir dava harcı ödüyor. Peki, izale-i şuyu masrafları nelerdir ? İşte, izale-i şuyu yargılama giderleri!

Apartman giderleri kime aittir?

Kat Mülkiyeti Kanunu'nda apartman aidatı ile ilgili hususlara yer veriliyor. Apartmandaki ortak giderlerin malikler tarafından ödenmesi gerekiyor. Peki, apartman giderleri kime aittir?

Apartmanda demirbaş giderleri Haberi

Apartmanda demirbaş giderleri

Apartman demirbaş giderlerini kim öder?

Apartman demirbaşlarında yapılan tadilatların masrafları apartmanda kat maliki olan kimselerden tahsil ediliyor. Konutun kirada olması; dairede kiracının yaşaması bu durumu değiştirmiyor.


Dairenin içinde kiracı olsa dahi, apartmanın demirbaşına ilişkin yapılan tüm masraflar, kat malikinden tahsil ediliyor. "Apartman demirbaş giderlerini kim öder?" sorusunu yanıtladıktan sonra, kiracılar hangi giderleri karşılar sorusunu yanıtlayalım.


Kiracılar, günlük hizmet kapsamına giren kapıcı, bekçi, bahçıvan, ortak kullanımda olan elektrik ve su gibi giderleri karşılamak ile yükümlü oluyor.


Apartmana dair olan masrafların kim tarafından ödeneceği hususunu özetlersek: apartmanın kendisi ile yapılan değişiklikler; tadilatlat kat maliki tarafından karşılanıyor; Buna karşılık günlük hizmet giderleri ise kiracılar tarafından karşılanıyor.


Apartman demirbaş giderleri:

Çatı tadilatı

Mantolama

Asansör eklenmesi

Dış cephe boyası

Bağımsız bölüm eklenmesi gibi...


Apartman günlük giderleri:

Kapıcı hizmeti

Bekçi hizmeti

Bahçıvan hizmeti

Temizlik hizmeti

Elektrik-su hizmeti



Apartman giderleri nelerdir?
Kiracı...