15 / 05 / 2024

Apartmanda demirbaş giderlerine kiracı katılmalı mı

Apartmanda demirbaş giderlerine kiracı katılmalı mı

Bir apartmanda kat maliklerinden ve kiracılardan talep edilen giderler, nitelik açısından farklılık taşıyor. Buna karşın kat maliklerinden talep edilen apartmanda demirbaş giderleri nelerdir? İşte yanıtı...

Apartmanda alınan kararlara muhalefet şerh koyabilir mi?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''Apartmanda alınan kararlara muhalefet şerh koyabilir mi?'' sorusunu yanıtladı. İşte, Tamer Heper'in yazısı.. 

Asansör demirbaş mıdır?

Taşınmaz kiralama sözleşmelerinde demirbaşlar ayrı bir öneme sahip oluyor. Peki, asansör demirbaş mıdır? Asansör giderlerini kiracı mı mal sahibi mi öder?

Demirbaş 360 Kurtköy fiyat!

Demirbaş Yapı ve Hanesel Yapı işbirliğiyle hayata geçirilen Demirbaş 360 Kurtköy fiyat listesi 538 bin 480 TL'den başlıyor. Projede anahtar teslimler Eylül ayında yapılacak.

Sefa Demirbaş'tan 15 Temmuz darbe mesajı!

15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümüyle ilgili Demirbaş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Demirbaş bir mesaj yayınladı.

Demirbaş Yapı 250 milyon TL'lik 2 yeni projeye başlayacak!

360 Kurtköy projesini 12 ay önce bitiren Demirbaş Yapı’nın patronu Sefa Demirbaş, “Bu projeyi bitirir bitirmez, eylülde 250 milyon TL’lik iki yeni temel atacağız” açıklamasını yaptı.

7 soruda apartmanda daire sahiplerinin hak ve sorumlulukları!

Bir apartmanda ikamet eden daire sahiplerinin birbirine ve apartmana karşı bazı hak ve sorumlulukları bulunuyor. İşte 7 soruda apartmanda daire sahiplerinin hak ve sorumlulukları..

Demirbağlar İnşaat Nakliye Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Demirbağlar İnşaat Nakliye Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sultangazi’de 200 bin TL sermaye bedeli ile Eyüp Demirbağ tarafından kuruldu.

Site yönetimi giderlerine yasal takip!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "Site yönetimi giderlerine yasal takip" konusunu kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı..

Aidat ve demirbaş ödemesinde mülk sahibinin sorumluluğu!

İsmail KİBİCİ “Site ve Apartman Genel Gider ve Demirbaş Aidatlarından Esasen Mülk Sahiplerinin sorumlu olduğunu “ belirterek “ Mal sahibi ile kiracı arasında düzenlenecek kira sözleşmelerine “ dikkat çekmektedir.

Apartmanda gürültü yapma cezası ne kadar?

Apartmanda gürültü yapan komşulara ilgili kanun ve yönetmeliklere göre para cezaları uygulanıyor. Peki, apartmanda gürültü yapma cezası ne kadar?

Apartmanda ortak kullanım alanları nelerdir?

Anagayrimenkulün bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarayan yerleri ise ortak kullanım alanları oluyor. Peki, apartmanda ortak kullanım alanları nelerdir?

Apartmanda doğalgazdan kömüre geçilebilir mi?

Apartmanlarda ısıtma sistemi; merkezi sistemden ferdi sisteme dönüşebildiği gibi ferdi sistemden merkezi sisteme de dönüştürülebilir mi? Apartmanda doğalgazdan kömüre geçilebilir mi? İşte yanıtı..

Doğalgazlı apartmanda soba yakmak nasıl yasaklanır?

Baca sistemi bulunan eski binalarda doğalgaz olmasına rağmen kimi malikler soba kullanımına devam edebiliyor. Ancak apartmanda soba yakılması yasaklanabiliyor. Peki, doğalgazlı apartmanda soba yakmak nasıl yasaklanır?

Apartmanda demirbaş giderlerine kiracı katılmalı mı Haberi

Apartmanda demirbaş giderlerine kiracı katılmalı mı

Apartmanda demirbaş giderleri nelerdir?

Apartman giderleri; günlük hizmet giderleri ve demirbaş giderleri olmak üzere ikiye ayrılıyor. Apartman dairesinde kiracının oturması durumunda kiracı; bu giderlerden yalnız günlük hizmet giderlerine katılıyor.


Konutunu kiraya vermiş olan kat maliki ise ana gayrimenkulün demirbaş giderlerine katılırken; hem kat maliki olan hem de dairesinde oturan apartman sakinleri yukarıda belirttiğimiz iki gider türüne de katılmak ile yükümlü oluyor.


Peki kat maliklerinin karşılaması gereken apartmanda demirbaş giderleri nelerdir?


Apartman demirbaş giderleri:

Çatı tadilatı

Asansör eklenmesi

Dış cephe boyası

Bağımsız bölüm eklenmesi 

Kazan dairesinin tadilatı

Apartman içinin boyanması

Apartman dış kapısının değişmesi gibi...


Apartman günlük giderleri:

Kapıcı hizmeti

Bekçi hizmeti

Bahçıvan hizmeti

Temizlik hizmeti

Elektrik-su hizmeti



Kiracı apartmanda neleri öder?
Daire sahipleri apartmandaki her tadilata katılmak zorunda mı?




Işıl Seren...