07 / 05 / 2024

apartmanda hangi masraflar lükstür

apartmanda hangi masraflar lükstür

Kat mülkiyeti kanunu gereğince kat malikleri, anagayrimenkulün ortak yerlerinde kendi başlarında bir değişiklik yapamıyor. Apartmanda yapılabilecek yenilikler nelerdir? Apartmanda lüks giderler nelerdir? Çok masraflı giderler nelerdir?

2 bin metrekarelik 5 katlı bir apartmanda hangi iş kaleminin maliyeti ne kadar? İnşaat maliyetlerinde flaş rakamlar!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre inşaat maliyet endeksi, 2023 Aralık'ta bir önceki ay ile kıyaslandığında yüzde 1,94 oranında, 2022'nin aynı ayına göre de yüzde 67,31 oranında arttı. Peki 2 bin metrekarelik 5 katlı bir apartmanda hangi iş kaleminin maliyeti ne kadar? İşte o paylaşım ve gelen

Konut kredisi çekme masrafları neler? Konut kredisi çekerken hangi ücretler ödenir?

Konut almak isteyen vatandaşların birçoğu bankaların sağladığı konut kredisinden faydalanmak istiyor. bu süreç işlerken de hangi ödemeleri yapması gerektiğini sorguluyor. Peki, Konut kredisi çekme masrafları hangi ücretleri içerir? İşte detaylar...

Kiracılar hangi masrafları kiradan düşebilir? 5 yıl sonra kiracı çıkarılabilir mi?

Kiracılar, kiraladıkları konutla ilgili birtakım sorunlar yaşayabilir. En çok kafa karıştıranda hangi masrafların kiradan düşürülebileceğidir. İşte bu konuda merak edilenler!

Kiracılar hangi masrafları kiradan düşebilir? Kiracılar evi hangi şartlarda tahliye edebilir?

Kiracılar ve ev sahiplerinin belli başlı hakları vardır. Kimisi bu haklarını biliyor kimisi ise bilmiyor. İşte kiracıların bilmesi gereken belli başlı hususlar!

Kiracılar hangi masrafları kiradan düşebilir? Kontratsız kiracı oturtmanın cezası nedir?

Kiracılar, kiraladıkları evde bir sorun ile karşılaştığında ne yapmalıdır? İşte kiralanan eve dair sorulan sorular!

Kiracılar hangi masrafları kiradan düşebilir?

Kiracıların taşındıkları gayrimenkullere yaptığı bazı masraflar bulunabilir. Bu durumda ödenen miktar kira bedelinden düşürülür. İşte “Kiracılar hangi masrafları kiradan düşebilir?” sorusunun yanıtı!

Kiracılar hangi masrafları kira bedelinden düşebilir?

Birçok kiracı sahip olduğu yasal hakları tam olarak bilmediği için ev sahibiyle çeşitli sorunlar yaşayabiliyor. Ancak kanunlar kiracılara bu konularda sorun yaşamamaları için bazı haklar tanıyor. Peki, kiracılar hangi masrafları kira bedelinden düşebilir?

Yazlığı olanlar dikkat! O masrafları azaltabilirsiniz...

Yazlığı olan pek çok kişi kış masraflarının nasıl azaltılabileceğini araştırıyor. Peki yazlıklarda kışın hangi masraflar ödenmeyebilir? İşte ayrıntılar...

Konut sitelerinde iş yeri olanlar dikkat! Sizin de başınıza gelebilir!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde sitede dükkanı olanların hangi ortak giderlerden sorumlu olduğunu ve hangi masrafları ödemelerinin gerektiğini kaleme aldı. 

Kiracının ev sahibi değişince eve yaptığı masrafların durumu ne olur? Kiracılar hangi masrafları kiradan düşebilir?

Kiracı sözleşmesi dahilinde bir evde otururken, ev sahibinin onayı ile evde birtakım değişiklikler yapabilir ve bu değişiklikler eve değer kattığı için ev sahibinden yaptığı masrafı talep edebilir. Peki, Kiracının ev sahibi değişince eve yaptığı masrafların durumu ne olur? Kiracılar hangi masrafları

Ev alırken çıkan masraflar 2022 nelerdir?

Ev alma hayaline erişen kimseler, bu süreçte hangi masraflar ile karşılaşacaklarını merak ediyor. Peki, ev alırken çıkan masraflar 2022 nelerdir?

Apartmanda kiracı hakları 2022 nelerdir?

Bir apartmanda kiracı olarak ikamet eden kimseler hangi hak ve sorumluluklara sahip olduklarını merak ediyor. Peki, apartmanda kiracı hakları 2022 nelerdir?

Evdeki hangi masrafları kiracılar öder? 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde evlerde çıkan masrafların kimler tarafından ödendiği sorusunun yanıtını kaleme aldı. 

apartmanda hangi masraflar lükstür Haberi

apartmanda hangi masraflar lükstür

Apartmanda lüks giderler nelerdir?

Kat mülkiyeti kanunu gereğince kat malikleri,anagayrimenkulün ortak yerlerinde kendi başlarında bir değişiklik yapamıyor. Ortak yerlerin düzgün veya bunları kullanmanın daha rahat ve kolay bir hale konulmasına veya bu yerlerden elde edilecek faydanın  çoğaltılmasına yarayacak bütün yenilik ve ilaveler, kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğu ile verecekleri karar üzerine yapılıyor.


Kat maliklerinin anagayrimenkulün ortak yerlerinde yapabildiği yenilikler, fayda oranına göre kategorilere ayrılıyor. Bunlar: Faydalı yenilik ve ilaveler; Çok masraflı ve lüks olanlar; Apartmana bağımsız bölüm ilavesi ve Temliki tasarruflar ve önemli işler. Peki, apartmanda çok masraflı giderler nelerdir?


Çok masraflı ve lüks olanlar: 

Madde 43 – Yapılması arzu edilen yenilik ve ilaveler çok masraflı ise veya yapının özel durumuna göre lüks bir nitelik taşıyorsa veya anagayrimenkulün bütün kat malikleri...