23 / 11 / 2024
fuzul

Apartmanda komşuluk hakları

Apartmanda komşuluk hakları

"Komşuluk hukuku nedir?" Türk Medeni Kanununa göre: Komşuluk hukuku, birbirine komşu olan taşınmaz maliklerinin birbirine karşı hak ve yükümlülüklerini düzenleyen hukuk kuralları bütünü olarak ifade ediliyor.

Apartmanda komşuluk hakları!

Apartmanda ikamet eden kat maliklerinin ve kiracıların birbirleri üzerinde komşuluk hakları bulunuyor. Apartmanda komşuluk haklarının sınırları, Türk Medeni Kanunu kapsamında belirleniyor. İşte apartmanda komşuluk hakları...

Akdemir Manzara Residence'ta nakit ödemelerde indirim fırsatı!

Yeşil ile mavinin tam ortasında; Millet Bahçesi, Marmara Denizi, Adalar ve yemyeşil Gözdağı Korusu komşuluk eden Pendik Akdemir Manzara Residence projesinde nakit alımlarda indirim fırsatı devam ediyor. Akdemir Manzara Residence'ta fiyatlar ne kadar?

Dikkat! Komşunuza tazminat ödemek zorunda kalabilirsiniz!

407,3 bin takipçili Haklarını öğren isimli X hesabı yaptığı paylaşımda alt kattaki daireye su sızması sonucu tamirini yaptırmayan kişinin, komşusuna tazminat ödemesi ve tamirini yaptırması gerektiğini belirtti.

Ev sahipleri dikkat! Kiracı ile komşusu arasında yaşanan sıkınıtıda kiracı evden çıkartılır mı?

Kiracı ve ev sahipleri arasında son zamanlarda yaşanan sorunların yanı sıra, kiracıların komşuları ile olan sıkıntıları da evden çıkarılmaya yol açabileceği kaydedildi. Buna göre ev sahiplerinin yasal hakları ve çıkarılma sürecinin nasıl işlediği önemli bir detay. İşte haberin ayrıntıları...

Apartmanda gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir?

Apartmanda gürültü, oldukça rahatsız edici bir durumdur. Bu durumun önlenmesi için rahatsız olan kişinin belirli bir yere şikayet etmesi gerekiyor. Peki apartmanda gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir ve ne yapılmalıdır? İşte rahatsız olan apartman sakinlerinin hakkını alacak yöntemler...

Kiracı ve ev sahibi arasında tüm sorunları bitirecek yeni bir dönem başlıyor! Artık zorunlu olacak!

Kira, kat mülkiyeti, ortaklığın giderilmesi ve komşuluk uyuşmazlıklarında yılda 126 bin dosyayı arabulucunun çözüme kavuşturacağı ve bu uyuşmazlıklarda, 1 Eylül 2023 tarihinden itibaren tarafların dava açmadan önce arabulucuya başvuracağı öğrenildi.

Kira anlaşmazlıklarında arabuluculuk kapsamı genişletiliyor! Hükümet kira anlaşmazlıkları için hamle geldi!

7'nci Yargı Paketi'yle arabuluculuğun genişletileceği, kira alacakları, kat mülkiyeti ihtilafları, komşuluk hukukundan kaynaklı ihtilaflar gibi konuların da arabuluculuk kapsamına alınacağı gündeme geldi. İşte milyonlarca ev sahibi ile kiracıyı ilgilendiren o ayrıntılar...

Hükümetten kira krizi için dev adım! Arabuluculuk formülü genişliyor!

Adalet Bakanlığı harekete geçti. 7'inci Yargı Paketi genişliyor. Kiracılara yeni haklar tanınacak. Böylece kira alacakları, kat mülkiyeti ihtilafları, komşuluk hukukundan kaynaklı ihtilaflar gibi konularda arabuluculuk kapsamına alınacak. Peki bu süreç nasıl ilerleyecek? İşte detaylar...

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Anlaşmazlıklara arabuluculuk zorunluluğu geliyor! Meclis'e sunulacak!

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan kira alacakları, kat mülkiyeti uyuşmazlıkları ve komşuluk hukuku ihtilafları artık mahkemeye gitmeden arabulucuya götürülecek. İşte milyonlarca kiracı ve ev sahibini ilgilendiren o değişiklik...

Kira krizine yeni formül! Arabulucu artık ücretsiz!

Kiracılık, müşterek mülkiyet ve komşuluk kanunlarından kaynaklanan uyuşmazlıklarda arabuluculuk uygulamasının detayları açıklandı. Kira uyuşmazlıklarındaki uyuşmazlıklar bir aya kadar arabulucu tarafından ücretsiz olarak çözülecek.

Kat mülkiyeti, kira, komşuluk uyuşmazlıklarında yeni dönem! 64 bin dosya çözülüyor! İşte beklenen o düzenleme...

Kira, komşuluk hukukun, kat mülkiyetinden kaynaklı uyuşmazlıklarda zorunlu hale getirilecek arabuluculukla, bu üç konuda senede yaklaşık 64 bin dosyanın mahkemelere gitmeden en fazla 1 ayda çözüme kavuşturulması hedefleniyor.

Kira krizine arabuluculuk formülü!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kira alacakları, kat mülkiyeti ve komşuluk hukukundan doğan ihtilafları arabuluculuk aracılığıyla çözüme kavuşturmak için düğmeye bastıklarını açıkladı.. İşte yeni kanunla ilgili detaylar...

Apartmanda kiracı hakları 2022 nelerdir?

Bir apartmanda kiracı olarak ikamet eden kimseler hangi hak ve sorumluluklara sahip olduklarını merak ediyor. Peki, apartmanda kiracı hakları 2022 nelerdir?

Kaloriferini yakmayan komşuya dava açılabilir mi?

Hava sıcaklıklarında yaşanan düşüşlerle kaloriferler yanmaya başlarken komşusu kombi yakmayanların hakları da merak ediliyor. Peki Kaloriferini yakmayan komşuya dava açılabilir mi?

Apartmanda komşuluk hakları Haberi

Apartmanda komşuluk hakları

Komşuluk hukuku nedir?

Komşuluk hukuku, Türk Medeni Kanunu kapsamında düzenleniyor. Sınırları belirlenen hak ve sorumlulukların ihlal edilmesi durumunda ise Kabahatler Kanunu ile Türk Ceza Kanununda yer alan hükümlere göre yaptırımlar uygulanıyor.


Komşuluk hukuku, komşu taşınmaz maliklerinin birbirine karşı hak ve yükümlülüklerini düzenleyen hukuk kuralları bütünü olarak tanımlanıyor. Bu kuralların bir bölümü özel hukuk, bir bölümü de kamu hukuku alanına giriyor.


Özel hukuk alanındaki komşuluk hukuku kuralları hemen bütünüyle Türk Medeni Kanunu’nun ayni haklar bölümünde yer alırken bu kurallar üç türlü yükümlülüğü öngörüyor:


1) Mülkiyet hakkından doğan bazı yetkileri kullanmama yükümlülüğü: Örneğin bir kimse kendi taşınmazında komşusuna zarar verecek yapıları yapamaz, bazı ağaç ve bitkileri dikemez, komşuları rahatsız ede­cek ölçüde koku, toz ve duman çıkaracak, sarsıntı ve gürültü yapacak etkinliklerde bulunamaz. 


2) Katlanma yükümlülüğü: Örneğin...