14 / 05 / 2024

apartmanda kot altı daire

apartmanda kot altı daire

Binaların yoldan kotlandırılmasında genel olarak binaların cephe aldığı yolun tretuvar seviyesinden kot veriliyor. Peki, Kot altı daire ne demek? Kademeli kotlandırma nedir? İşte yanıtı...

Kot altı katlara daire yapılamayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı yeni yönetmelik taslağına göre bundan sonra bodrum olması gereken yerlere daire yapılmayacak. Yeni yönetmelik ile her bölgenin kendi imar düzenlemesi yapılacak.

Bahçelievler'de dönüşüm için boşaltılan binaya hırsız girdi!

Bahçelievler'de kentsel dönüşüm kapsamında boşaltılıp mühürlenen Nur Apartmanı'na hırsız girdi. Apartmanda kimsenin olmamasını fırsat bilen hırız tüm değerli eşyaları çaldı.

Apartmanda merdiven altı kullanımı nasıl olur?

Apartmanda kimi malikler merdiven altını kişiselleştirebiliyor, kendi eşyalarını koyabiliyor. Peki, bu durum yasal mıdır? Kanunen apartmanda merdiven altı kullanımı nasıl olur? İşte yanıtı..

Apartmanda uyulması gereken kurallar 2015!

Komşuluk çatısı altında bir arada yaşamak her daire sakini için önemli olan kuralların düzenlenmesiyle sağlanabiliyor. Bu hususla ilgili açıklamalara Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yer veriliyor. İşte, apartmanda uyulması gereken kurallar 2015!

Apartmanın altındaki işyeri aidat öder mi?

Apartmanda ortak alanlar için yapılan giderleri ile apartmanın günlük bakım hizmeti için malikler tarafından aidat ödenmesi gerekiyor. Peki, apartmanın altındaki işyeri aidat öder mi? Aidatı yalnız mesken sahipleri mi öder?

Apartman altı dükkan önü kullanımı!

Apartmanda, bağımsız bölümler dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarıyan yerlerine ortak yerler deniyor. Peki, apartman altı dükkan önü ortak alan mıdır? Apartman altı dükkan önü kullanımı nasıl olmalıdır?

Üst kot nedir?

Yapılarda kot altı; zemin seviyesinin altında yer alan bağımsız bölümlere deniyor. Peki yapılarda üst kot nedir? Yapılarda üst kot neresidir? İşte imar yönetmeliğinde yer alan esaslar...

Kot üstü daire nedir?

Binaların cephe aldığı yolun tretuvar seviyesinden kot veriliyor. Kot altı daire; zemin katının altında yer alan daireye deniyor. Peki, kot üstü daire nedir? İşte yanıtı...

İkinci kot altı nedir?

Binaların yoldan kotlandırılmasında genel olarak binaların cephe aldığı yolun tretuvar seviyesinden kot veriliyor. Yapılarda kot; zeminin altında yer alan dairelere deniyor. Peki, ikinci kot altı nedir?

Kot altı daire ne demek?

Binaların yoldan kotlandırılmasında genel olarak binaların cephe aldığı yolun tretuvar seviyesinden kot veriliyor. Peki, Kot altı daire ne demek? Kademeli kotlandırma nedir? İşte yanıtı...

Birinci kot altı nedir?

İmar yönetmeliği esaslarına göre, genel olarak binaların cephe aldığı yolun tretuvar seviyesinden (bordür taşı üst seviyesinden) kot veriliyor. Peki, birinci kot nedir? Birinci kot altı nedir?

Sinpaş GYO, altı ayda 19 milyon 652 bin 844 TL kar etti!

Sinpaş GYO, yılın ilk altı ayında 19 milyon 652 bin 844 TL kar etti

Yelda Altürk Emaar Türkiye Pazarlama Müdürlüğü´ne atandı!

Yelda Altürk Emaar Türkiye´nin tüm pazarlama ve iletişim konularıyla ilgilenecek

apartmanda kot altı daire Haberi

apartmanda kot altı daire

Kot altı daire ne demek?

Binaların yoldan kotlandırılmasında genel olarak binaların cephe aldığı yolun tretuvar seviyesinden kot veriliyor. Kotlandırma işlemlerine dair esaslar, Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde açıklanıyor.


Kot altı daire; zemin katının altında yer alan daireye deniyor. Kot 1 daire zemin katının altındaki ilk daire oluyor. Kot-2, kot-3 gibi daireler ise daha da aşağıda olan daireler olarak karşımıza çıkıyor.


İmar Yönetmeliği gereğince tretuvar seviyesi, kırmızı kota göre belirlenen yol seviyesinin (0.18) m. üstü olarak kabul ediliyor. Henüz oluşmamış yollarda kot talebi halinde bordür üst seviyesi, ilgili idare tarafından hazırlanan projesine göre en geç 3 gün içinde belirleniyor.


Binalara kot verilirken parselin kot aldığı yol cephesinin orta noktası hizasındaki en yüksek tretuvar seviyesi röper kabul edilir.


Parselin kot aldığı yol cephesinin köşe kotları arasında...