25 / 12 / 2024

apartmanda kreş olur mu

apartmanda kreş olur mu

Apartmanda, açılabilecek ve açılamayacak işyerleri Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında düzenleniyor. Peki, apartmanda açılabilecek iş yerleri arasında kreş de yer alıyor mu? Apartmanda kreş olur mu?

Kiracılar dikkat! Apartmanda kiracı olan kişiden yöneticisi olur mu?

Kiracıların apartmanlarda yönetici olma durumları vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Buna göre, bir apartmanda kiracı olarak yaşayan bir kişi o apartmanda yönetici olarak seçilebilir mi? 

Apartman yönetiminde denetçi istifa ederse ne olur?

Apartmanda yönetimin denetlenmesi için denetçi atanabiliyor. Kat malikleri kurulu denetim işini, kendi aralarından sayı ve arsa payı çoğunluğuyla seçecekleri bir denetçiye verebiliyor. Peki, apartman yönetiminde denetçi istifa ederse ne olur?

Apartmanda merdiven altı kullanımı nasıl olur?

Apartmanda kimi malikler merdiven altını kişiselleştirebiliyor, kendi eşyalarını koyabiliyor. Peki, bu durum yasal mıdır? Kanunen apartmanda merdiven altı kullanımı nasıl olur? İşte yanıtı..

Apartmanda home ofis olur mu?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, anagayrimenkulün, kütükte mesken, iş veya ticaret yeri olarak gösterilen bağımsız bir bölümünde kanunda belirtilen işler açılabiliyor.Peki, apartmanda home ofis olur mu?

Apartman toplantısında çoğunluk sağlanamazsa ne olur?

Bir apartmanda kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda toplanıyor. Peki, apartman toplantısında çoğunluk sağlanamazsa ne olur? Tekrar ne zaman toplantı yapılır?

Apartmanda gürültü yapmanın cezası nedir?

Toplu yaşamın sürdürüldüğü konut siteleri ve apartman gibi yerlerde birtakım gürültü kurallarına uyulması gerekiyor. Peki, bu kurallara uyulmazsa ne olur? Apartmanda gürültü yapmanın cezası nedir?

Ferdi sistemden merkezi sisteme geçiş nasıl olur?

Apartmanda herkesin kullanıma ait ortak alanlarda kat malikleri kendi başlarında bir değişiklik yapamıyor. Peki, ferdi ısınma sisteminden merkezi ısınma sistemine geçilir mi? Ferdi sistemden merkezi sisteme geçiş nasıl olur?

Apartman yöneticisi istifa ederse ne olur?

Apartmanda sekiz veya daha fazla bağımsız bölümü varsa, yönetici atanması mecburi oluyor. Yönetici, kat maliklerinin, hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu tarafından atanıyor. Peki, apartman yöneticisi istifa ederse ne olur?

Apartmanda yöneticinin istifası nasıl olur?

Bir apartmanın yöneticisinin belirli hakları ve görevleri bulunuyor.Peki, bir apartmanda yönetici istifası nasıl olur?Apartman yöneticisi hakları ve görevleri nelerdir? İşte,apartman yönetimi istifası...

Apartmanda kreş olur mu?

Apartmanda, açılabilecek ve açılamayacak işyerleri Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında düzenleniyor. Peki, apartmanda açılabilecek iş yerleri arasında kreş de yer alıyor mu? Apartmanda kreş olur mu?

Apartmanda işyeri olur mu?

Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 24. maddesine göre,kimi işyerleri dairede açılamazken, kimi işyerleri ise tapuda daire olarak gözüken yerde kat maliklerinin izni ile açılabiliyor. Peki, apartmanda işyeri olur mu?

Apartmanda merkezi sistemden kombiye geçiş nasıl olur?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince apartmanlarda merkezi sistem uygulamasından bireysel sistemli ısınma uygulamasına geçilebiliyor. Peki, apartmanda merkezi sistemden kombiye geçiş nasıl olur? İşte bireysel ısınmaya geçmek için gerekenler..

Apartmanda doğalgaza geçiş nasıl olur?

Kat malikleri, ana gayrimenkulün ortak yerlerinde kendi başlarında bir değişiklik yapamıyor. Peki, apartmanda doğalgaza geçmek için ne yapılır? Apartmanda doğalgaza geçiş nasıl olur? İşte yanıtı..

apartmanda kreş olur mu Haberi

apartmanda kreş olur mu

Apartmanda kreş olur mu?

Apartmanda, açılabilecek ve açılamayacak işyerleri Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında düzenleniyor. Kreş, apartmanda açılması birtakım koşullara bağlanan işyerleri arasında yer alıyor.


Kreşin, bir apartman katında veya toplu konut alanlarındaki müstakil bir binada hizmete açılması halinde yönetim planında belirtilen yetkiye dayanılarak apartman veya toplu konut yöneticilerinden alınacak izin belgesi gerekiyor.


Kreşlerin sahip olması gereken bina özellikleri, 8 Ekim 1996 tarihinde 22781 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikte şu şekilde açıklanıyor;


Kuruluş binası ve yeri..

Kuruluş olarak kullanılacak binanın ve yerinin seçimi aşağıdaki hususlara uygun olarak yapılır.


a) Kuruluş çocuklar için tehlike yaratmayacak ve ulaşıma elverişli bir yerde kurulur. Binanın bulunduğu yer, çocukların geliş ve gidişlerinde trafik yönünden uygun ve emniyetli olmalıdır.


b) Kuruluşun kapasitesine uygun yeterli büyüklükte bahçesi bulunur. Bahçenin alanı her çocuk için en...