07 / 05 / 2024

apartmanda masraflı giderler

apartmanda masraflı giderler

Kat mülkiyeti kanunu gereğince kat malikleri, anagayrimenkulün ortak yerlerinde kendi başlarında bir değişiklik yapamıyor. Apartmanda yapılabilecek yenilikler nelerdir? Apartmanda lüks giderler nelerdir? Çok masraflı giderler nelerdir?

Kiracılar dikkat! Apartmanda kiracı olan kişiden yöneticisi olur mu?

Kiracıların apartmanlarda yönetici olma durumları vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Buna göre, bir apartmanda kiracı olarak yaşayan bir kişi o apartmanda yönetici olarak seçilebilir mi? 

2 bin metrekarelik 5 katlı bir apartmanda hangi iş kaleminin maliyeti ne kadar? İnşaat maliyetlerinde flaş rakamlar!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre inşaat maliyet endeksi, 2023 Aralık'ta bir önceki ay ile kıyaslandığında yüzde 1,94 oranında, 2022'nin aynı ayına göre de yüzde 67,31 oranında arttı. Peki 2 bin metrekarelik 5 katlı bir apartmanda hangi iş kaleminin maliyeti ne kadar? İşte o paylaşım ve gelen

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Apartmanda gürültü yapmanın cezası var mı?

Son günlerde ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar gündemdeki yerini koruyor. Buna göre, milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiren kritik karar bir daha  açıklandı. Uygulanacak yasak apartmanda ve sitede oturanlar ve kurullara uymayan herkese ceza geleceği belirtildi.

Apartmanda gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir?

Apartmanda gürültü, oldukça rahatsız edici bir durumdur. Bu durumun önlenmesi için rahatsız olan kişinin belirli bir yere şikayet etmesi gerekiyor. Peki apartmanda gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir ve ne yapılmalıdır? İşte rahatsız olan apartman sakinlerinin hakkını alacak yöntemler...

Apartmanda arsa payı nasıl hesaplanır? Kat karşılığı arsa kaç daire?

Apartmanda yaşayan kişiler, arsa payına önem vermektedir. Bu nedenle de “Apartmanda arsa payı nasıl hesaplanır?” sorusunu sık sık sormaktadır. İşte detaylar!

Kira vergisinden hangi giderler düşülür?

Kira vergisinden düşürülen giderler merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte araştırılan detaylar!

Evi ve iş yeri kirada olanlar dikkat! Kira gelirinden hangi giderler düşülür?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Karabıyık, bugünkü köşesinde kira gelir vergisinden hangi giderlerin düşürüleceğini kaleme aldı. İşte Ahmet Karabıyık'ın 'Kira gelirinden hangi giderler düşülür?' başlıklı yazısı...

Kira gelir vergisinden indirilecek giderler 2022!

Kira gelir vergisi dönemi 1 Mart'ta başlıyor. Mükellefler bazı giderleri vergiden indirebiliyor. Peki, kira gelir vergisinden indirilecek giderler 2022 hangileridir?

Apartmanda kiracı hakları 2022 nelerdir?

Bir apartmanda kiracı olarak ikamet eden kimseler hangi hak ve sorumluluklara sahip olduklarını merak ediyor. Peki, apartmanda kiracı hakları 2022 nelerdir?

Apartmanda aidat nasıl belirlenir?

Yeni yönetimin kurulacağı apartmanda merak edilen hususlardan biri de aidat oluyor. Peki, apartmanda aidat nasıl belirlenir?

Nişantaşı'nda ünlülerin yaşadığı apartmanda dolandırıcılık şoku! 

Nişantaşı'nda bulunan apartmanda ünlü isimleri dolandırıp kaçan apartman görevlisi ailesini de arkada bırakarak kayıplara karıştı.

İzmir'de kayma meydana gelen apartmanda çalışmalar başladı!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde önceki gece bir apartmanın temelinde kayma meydana geldi. Tahliye edilen apartmanda ölçüm için çalışmalar başladı. 

Apartman yöneticileri hangi giderler için para toplayabilir?

Apartmanlarda ya da sitelerde, apartman yöneticisi tarafından harcama yapılan veya yapılacak olan giderler için para toplayabilir. Fakat acil bir durum bulunmuyorsa, apartmanlarda para toplanması için genel kurul kararının olması gerekiyor. 

apartmanda masraflı giderler Haberi

apartmanda masraflı giderler

Apartmanda lüks giderler nelerdir?

Kat mülkiyeti kanunu gereğince kat malikleri,anagayrimenkulün ortak yerlerinde kendi başlarında bir değişiklik yapamıyor. Ortak yerlerin düzgün veya bunları kullanmanın daha rahat ve kolay bir hale konulmasına veya bu yerlerden elde edilecek faydanın  çoğaltılmasına yarayacak bütün yenilik ve ilaveler, kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğu ile verecekleri karar üzerine yapılıyor.


Kat maliklerinin anagayrimenkulün ortak yerlerinde yapabildiği yenilikler, fayda oranına göre kategorilere ayrılıyor. Bunlar: Faydalı yenilik ve ilaveler; Çok masraflı ve lüks olanlar; Apartmana bağımsız bölüm ilavesi ve Temliki tasarruflar ve önemli işler. Peki, apartmanda çok masraflı giderler nelerdir?


Çok masraflı ve lüks olanlar: 

Madde 43 – Yapılması arzu edilen yenilik ve ilaveler çok masraflı ise veya yapının özel durumuna göre lüks bir nitelik taşıyorsa veya anagayrimenkulün bütün kat malikleri...