16 / 05 / 2024

Apartmanda personel gideri nasıl paylaştırılır

Apartmanda personel gideri nasıl paylaştırılır

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında 'Apartmanda güvenlik personeli çalıştırıyoruz. Benim dairem en küçük daire. Fakat bu güvenlik personelinin maaşı ve SGK primi eşit olarak bölüştürülüyor. Bu haksızlık değil mi?'' sorusunun yanıtını kaleme aldı...

Konut sitelerinin aidatlarına 2022 zammı geliyor!

Kiralarla yarış halinde olan aidat tutarları 2022 yılı için tekrar belirlenecek. Özellikle güvenlik ve temizlik personeli olan konut sitelerinde personel gideri asgari ücrete yapılan zam oranında yükselecek. Bu da aidatıın artmasına neden olacak en önemli kalemlerden.

Aidatlara personel maaşı farkı!

Personel çalıştıran başkaca da çok gideri olmayan apartmanlarda personel gideri aidatın neredeyse büyük kısmını oluşturuyor ve bu gider kanun gereği eşit olarak paylaştırılıyor. Aidatlar dairenin arsa payı farklı da olsa birbirine yakın çıkabiliyor. 

Tapu Kadastro'ya 1.500 sözleşmeli personel alınacak!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bin 500 sözleşmeli personel alımı için Haziran'da ilana çıkacak.

İhlas Gayrimenkul 19 personel aldı!

İhlas Gayrimenkul muhtelif birimlerde görevlendirilmek üzere 2 Mayıs 2017 tarihinde göreve başlayacak 19 personel aldı.

Scor Yönetim Ve Personel Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Scor Yönetim Ve Personel Hizmetleri Limited Şirketi Selin Vural tarafından 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Adalet Bakanlığı Rize Personel Eğitim Merkezi’nde son durum!

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, yapımına devam edilen Adalet Bakanlığı Rize Personel Eğitim Merkezi’ndeki çalışmaları yakından inceledi.

Niğde Bor'un tapu müdürlüğünde personel eksikliği meclise taşındı!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde İli Bor ilçesi tapu müdürlüğünde personel eksikliğine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Apartmanda gürültü yapma cezası ne kadar?

Apartmanda gürültü yapan komşulara ilgili kanun ve yönetmeliklere göre para cezaları uygulanıyor. Peki, apartmanda gürültü yapma cezası ne kadar?

7 maddede konut sitelerinde personel istihdam ve yönetimi!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " konut sitelerinde personel istihdam ve yönetimi " konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

Emlak Konut GYO yönetimde söz sahibi olan personel listesini yayınlandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş, bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda 2016 yılı yönetimde söz sahibi olan personel listesini yayınlandı. Liste aşağıdaki haberimizde yer alıyor.

Pendik Belediyesi inşaat mühendisi personel alımı yapacak!

Pendik Belediyesi taşeron firma yoluyla inşaat mühendisi personel alımı yapacak. Bu kapsamda başvurular 1 Ağustos 2016 Pazartesi günü başlayarak 12 Ağustos 2016 Cuma günü mesai bitimine kadar devam edecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda çalışan 167 personel açığa alındı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda FETÖ ile bağlantılı 167 personel açığa alındı, 250 personel hakkında ise detaylı inceleme sürüyor.

TOKİ'deki 22 personel görevden alındı!

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sonrası birçok kamu kurum ve kuruluşunda görevden almalar başladı. TOKİ Başkanlığında görevli 22 personel açığa alındı.

Apartmanda personel gideri nasıl paylaştırılır Haberi

Apartmanda personel gideri nasıl paylaştırılır

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında 'Oturduğum apartmanda güvenlik personeli çalıştırıyoruz. Benim dairem en küçük daire. Fakat bu güvenlik personelinin maaşı ve SGK primi eşit olarak bölüştürüldüğü için, benim aidatımın neredeyse büyük dairelerden bir farkı kalmıyor. Bu haksızlık değil mi?'' sorusunun yanıtını kaleme aldı...

Eşit hizmete eşit aidat ol
Oturduğum apartmanda güvenlik personeli çalıştırıyoruz. Benim dairem en küçük daire. Fakat bu güvenlik personelinin maaşı ve SGK primi eşit olarak bölüştürüldüğü için, benim aidatımın neredeyse büyük dairelerden bir farkı kalmıyor. Bu haksızlık değil mi?

634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 20. maddesine göre;
Kat maliklerinden her biri aralarında başka türlü anlaşma olmadıkça: a) Kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak; b) Ana gayrimenkulün sigorta...