07 / 05 / 2024

7 maddede konut sitelerinde personel istihdam ve yönetimi!

7 maddede konut sitelerinde personel istihdam ve yönetimi!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " konut sitelerinde personel istihdam ve yönetimi " konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...



1.Konut sitelerinde ihtiyaçtan kaynaklanan hizmet  çeşitleri ile beklentiden doğan hizmet kalitesi belli sayı ve nitelikte insan kaynağı ile karşılanabilir.


2.Sitelerde insan kaynaklarından ziyade personel  /istihdamı/ görevlendirmesi ve yönetimi sö konusudur; çünkü siteler, kariyer değil, çalışma alanlarıdır.


3.Konut sitelerinde,; personel temel operasyon organizasyonunun dört ayağından biridir (personel-malzeme-eğitim-prosedür) ve hizmet kalitesinde malzeme bağımsız, yönetici beceri bağımlı  etki oranı yaklaşık % 85-dir.


4.Konut sitelerinde,personel, temel giderin üç ayağından biridir (emek-enerji-malzeme) ve giderlerindeki yönetim becerisi bağımsız  oranı % 60-dır. 


5.Elaman seviyesinde beceriden ziyade şahsi disiplin aranırken, ara yönetici de becerinin yanında  iş disiplini-iletişim de gereklidir. 


6.Elamanda hizmetteki sayılarından dolayı standardize edilmiş  bir ücret söz konusu iken, ara yönetici de ise her organizasyonda bir tane bulunmasından dolayı özel ücret uygulanabilir.


7.Personelin yıllık bazda %20 değişimi hem özlük hakları yükünün zaman içinde disipline edilmesini, hem de hizmet kalitesinde ve iş işleyişinde körlüğü ve ataleti oradan kaldırabilir.


http://www.konutsitesiyonetimi.com/wp-content/uploads/DANISMAN-CV.pdf 


Nihat DÖNMEZ Site Yönetimleri Danışmanı

Makine Mühendisi-Emlak Müşaviri- Üniversite Eğitmeni 


Emlak değeri ile aidat ilişkisi!



Geri Dön