30 / 04 / 2024

Apartmanda yasak olan şeyler

Apartmanda yasak olan şeyler

Apartman binasında açılabilecek ve açılamayacak işyerleri hakkındaki esaslar, Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, apartmanda yasak işler nelerdir? Apartmanda hangi işyerleri açılamaz? Hangi işyerleri açılabilir?

Apartmanda yasak olan şeyler!

Apartman talimatnamesi, her kat maliki, kiracı veya kullanıcı için maksimum yaşam alanının garantisi denebiliyor. Peki, apartmanda neler yapılamıyor? Apartmanda hangi tür işyerleri açılamaz ? Apartmanda yasak olan şeyler neler !

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Apartmanda gürültü yapmanın cezası var mı?

Son günlerde ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar gündemdeki yerini koruyor. Buna göre, milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiren kritik karar bir daha  açıklandı. Uygulanacak yasak apartmanda ve sitede oturanlar ve kurullara uymayan herkese ceza geleceği belirtildi.

Apartmanda gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir?

Apartmanda gürültü, oldukça rahatsız edici bir durumdur. Bu durumun önlenmesi için rahatsız olan kişinin belirli bir yere şikayet etmesi gerekiyor. Peki apartmanda gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir ve ne yapılmalıdır? İşte rahatsız olan apartman sakinlerinin hakkını alacak yöntemler...

Zincir marketlerde satılan o baharat, yurt dışında toplatıldı! Gerekçesi korkunç!

Türkiye kökenli Arifoğlu markasına ait, Singapur'a ihraç edilen üç baharat türünde yiyeceklerde kullanılması yasak olan ve kanser riski taşıyan endüstriyel boya tespit edildi. Ürünler toplatıldı. Bu kararın ardından söz konusu baharat firması Arifoğlu’dan açıklama geldi.

Apartmanda köpek beslemek yasak mı? Dikkat!

Hürriyet gazetesi yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında, apartmanda Apartmanda kedi-köpek beslemeyi kaleme aldı. İşte Armutçu'nun o yazısı...

Hobi bahçelerine yasak geliyor!

Tarım arazilerinin hobi bahçeleri için bölünmesini engelleyecek olan düzenleme gün sayıyor. Tarım ve orman arazileri bölünerek kurulan ruhsatsız hobi bahçelerine yasak geliyor.

‘Kapalı Maraş’ yıl sonunda açılıyor!

46 yıldır iskâna yasak olan ‘Kapalı Maraş’ ekonomik olarak tekrar ayağa kaldırılacak. Koronavirüs salgını nedeniyle bir süredir aksayan çalışmalar bundan sonraki süreçte hızlandırılacak.

Apartmanda kedi, köpek beslemek yasak mı? Dikkat!

Apartmanda kedi-köpek beslemek kanunen yasak değil. Ancak yönetim planında yasaksa, köpeğiniz belli bir desibelin üzerinde havlıyor, çevreyi kirletiyorsa dikkat...

Arnavutköy'deki kaçak yapı yıkılamıyor!

İstanbul Arnavutköy ’de inşaat yapılması yasak olan alana inşa edilen yapı, kaçak olmasına karşın yıkılamıyor.

Doğalgazlı apartmanda soba yakmak yasak mı?

Soğuk havaların kendini gösterdiği kış aylarında malikler, evlerinde ısınmak için soba yakabiliyor. Ancak soba kullanmak, kimi apartmanlarda sorun yaratabiliyor. Peki, doğalgazlı apartmanda soba yakmak yasak mı?

Apartmanda soba yakılır mı?

Apartmanda kimi zaman malikler arasında anlaşmazlıklar yaşanabiliyor. Örneğin doğalgazlı bir apartmanda soba yakmak yasak mı? Apartmanda soba yakılır mı? Apartmanda soba yakmak yasaklanabilir mi?

Apartman boşluğuna eşya koymak yasak mı?

Apartmanda bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarıyan yerlerine ortak yerler deniyor. Apartman boşluğuna eşya koyulabilir mi? Apartman boşluğuna eşya koymak yasak mı?

Apartmanda balkona çamaşır asmak yasak mı?

Apartman ve konut sitelerinde kat maliklerinin bir düzen ve refah içinde yaşayabilmeleri için bazı kurallar koyulabiliyor. Peki, apartmanda balkona çamaşır asmak yasak mı? İşte yanıtı..

Apartmanda yasak işler hangileridir?

Apartmanda ev ve dükkanlarda yapılmasına izin verilen ve izin verilmeyen işler Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, apartmanda yasak işler hangileridir? Hangi işler apartmanda kesinlikle yapılamaz? İşte yanıtı..

Apartmanda yasak olan şeyler Haberi

Apartmanda yasak olan şeyler

Apartmanda yasak işler nelerdir?

Apartman binasında açılabilecek ve açılamayacak işyerleri hakkındaki esaslar, Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. 


Kanun gereğince, apartmanda bağımsız bir bölümünde hastane, dispanser, klinik, poliklinik, ecza laboratuvarı gibi işyerleri açılamıyor.


Apartmanda yasak işler Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında madde 24'te şu şekilde açıklanıyor:


VII - Yasak işler:

Madde 24 – Anagayrimenkulün, kütükte mesken, iş veya ticaret yeri olarak gösterilen bağımsız bir bölümünde hastane, dispanser, klinik, poliklinik, ecza laboratuvarı gibi müesseseler kurulamaz; kat maliklerinin buna aykırı sözleşmeleri hükümsüzdür; dispanser, klinik, poliklinik niteliğinde olmıyan muayenehaneler bu hükmün dışındadır.

Anagayrimenkulün, kütükte mesken olarak gösterilen bağımsız bir bölümünde sinema, tiyatro, kahvehane, gazino, pavyon, bar, kulüp, dans salonu ve emsali gibi eğlence ve toplantı yerleri ve fırın, lokanta, pastahane, süthane gibi gıda vebeslenme yerleri ve imalathane, boyahane, basımevi, dükkan,...